Rehber :
   
Kurumlar
İl Kültür Turizm Müdürlüğü
Karadeniz Teknik Üniversitesi
Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası
Trabzon Valiliği
Trabzon Mes. Eğit. Bil. Mer.
Beşikdüzü Belediyesi
Tamamını Göster...
   
    Kullanıcı Adı:   
    Parola:           
                       
28.09.2012
Trabzon'un Fotoğrafı çekiliyor


Türkiye’ye Örnek Olacak Bir Proje

 

        Trabzon Valisi Dr. Recep Kızılcık, Trabzon'da yapılması planlanan Coğrafi Bölge Haritalandırılması Projesi’ ile kamu çalışmaların daha rahatlayacağını, hizmette kolaylık sağlanacağını ve ülkemizde örnek olacağını ifade etti.

         Vali Kızılcık, İlçe Kaymakamları ve ilgili daire müdürlerinin de katılımıyla EMİ firması tarafından Valilik (A) Toplantı SalonundaCoğrafi Bölge Haritalandırılması Projesi’nin tanıtımı yapıldı.

            Proje kapsamında yapılacak haritalandırma ile yetkililerin karar verirken daha rasyonel gerekçelere dayanacağını ifade eden Vali Kızılcık, vatandaş memnuniyetinin de bu sayede daha üst seviyelere çıkarılacağının altını çizdi.

             Sistemin iyi uygulanması için tüm ilgili kurumlar ile bir toplantı gerçekleştirdiklerini kaydeden Vali Kızılcık, “Birçok alanda koordinasyonu sağlamak amacıyla Amerika’da 911 Türkiye’de 112 diye adlandırılan sistem hizmetini ilimizde de hayata geçiriyoruz. Alacağımız kararların rasyonel gerekçelerini ortaya koymamızı, mevcut durumun tespitini sağlayacak olan bu sistemin uygulanması için büyük çaba sarf ettik. 2 yıl önce ilk defa YPK kararlarına coğrafi bilgi sisteminin hazırlanması maksadıyla kaynak ayrılabileceği öngörülmüştü. Devlet olarak tüm kurumlarımızın bir araya gelmesi ile istekler parametreleri manzumesi çıkarmamız lazım. Bu çerçevede sıkıntılar olmaması için tek bir kurum tarafından ihaleye çıkılmalı ancak her yerde aynı sistem uygulanmalı” dedi.

            Projenin vatandaş memnuniyetinin arttırılmasına katkı sağlayacağını ifade eden Vali Kızılcık, “Projenin en önemli amacının mevcut durumun tespitidir. Bu anlamda yapacağımız çalışma Türkiye'ye örnek olacak. Bu çalışma ile ülkemizin milyonlarca dolarının heba edilmesi önlenecek. Hem de çok daha rasyonel kararların alınmasına katkı sağlayacaktır. Mesela üç boyutlu fotoğrafı burada gören arkadaşlarımız daha iyi değerlendirme yapacaktır. 50 katlı binanın dahi milimine kadar ölçülerini size veriyor. Bu merkezi sistemle sorunların çözüm önerilerini bulacağız. Modern devlet vatandaşa anında hizmet edebilen, onun talebine cevap veren devlettir” şeklinde konuştu.

            Proje sayesinde hizmetlerin daha faydalı, hızlı ve tartışmasız hale geleceğinin altını çizen Vali Kızılcık açıklamalarını şu şekilde sürdürdü: “Türkiye’de zora düştüğünüz zaman hangi kurumu arayacağınızı belirlemekte zorlanırsınız. Tek numara olursa o zaman sorun çözülür. Ben bunun on yıldır mücadelesini verdim. Vatandaş hangi hizmet sistemini isterse istesin coğrafi bilgi sistemi altlığını kullanarak istediği konuyla ilgili uzmanla görüşüyor. Bunun altyapısını da İl Özel İdaresinde Afet Koordinasyon merkezinde oluşturmuş bulunuyoruz. Oradaki çağrıyı alan bilgisayar üzerinden çağrının hangi noktadan geldiğini dolayısıyla eğer ambulans istiyorsa en yakın ambulansın nerede konuşlandığını, ambulansın çıkış saniyesini, kaç dakikada oraya gittiğini ve ne zaman müdahale ettiğini görme şansına sahip oluyorsun. Dolayısıyla bugün tartışmasını yaptığımız çalışma katkı sağlayacaktır”

            Vali Kızılcık’ın konuşmasının ardından EMİ firması yetkilileri tarafından proje hakkında sunum yapıldı.

Toplam Okunma Sayısı : 1248

GülNet İnternet Hizmetleri, GülKom Mühendislik Bilgisayar Ltd.Şti.
Gazipaşa Mah. Cudi Bey Mektep Sok.Mahmut Reis Apt. No:7 Kat:2 Daire:4 Trabzon / TÜRKİYE
Tel: +90 462 326 61 42 - Fax: 0 (462) 326 99 59
E-mail: info@visittrabzon.com