Rehber :
   
Nakliyat Şirketleri
Yaylıoğlu Nakliyat
Tamamını Göster...
   
    Kullanıcı Adı:   
    Parola:           
                       
01.10.2012
Trabzon ve Çernobil


Trabzonspor’da işler iyi gitmiyor. Lige Karabükspor beraberliği ile başlayan ve geçen 6 haftalık periyotta 9 puan kaybeden bordo-mavili takımın özellikle  Avni Aker’de Mersin İdmanyurdu karşısındaki  futbolu düşündürücüydü. Süper Lig’de galibiyet alamayan iki takımdan biri olan 3 puanlı Mersin, Trabzonspor’a futbol dersi verdi. Maç sonunda da adeta dalga geçer gibi galibiyet için geldikleri Trabzon’dan aldıkları bir puana sevinemedikleri yönünde açıklama yaptılar.

Nedense son yıllarda tüm takımlar Trabzon’a puan ya da puanlar için gelir oldu. Oysa eskiden Avni Aker, rakipler için bir cehennemdi. Kolay mıydı; Avni Aker’de rakip takımın Trabzonspor ceza sahasına girmesi. Buna F.Bahçe, G.Saray ve Beşiktaş da dahil. Korner kazanması bile başarıydı.  Futbol yorumcusu eski Fenerbahçeli  oyuncu Rıdvan Dilmen, Trabzonspor maçlarını yorumlarken bunu zaman zaman dile getirir. Oysa bugün Trabzonspor sıradan bir takım gibi. Onun için de herkes çok rahat konuşabiliyor.

Trabzonspor öncelikle Mersin maçına iyi hazırlanmadı, iyi konsantre olamadı. Dahası rakibi ciddiye almadı. Teknik heyete ve Şenol Güneş’e sormak lazım. Bu takım bir hafta süresince ne yaptı.  Durarak top oynuyor, sürekli yan pas yapıyor.  Dikine oynamıyor. Koşmuyor, mücadele etmiyor. Top rakipteyken basmıyor. Futbolda yan pas dönemi çoktan bitti. Günümüz futbolu hızlı ve en kısa zamanda topu rakip alana taşıma üzerine kurulu. Bunun için hızlı, çabuk düşünen ve fizik olarak da güçlü futbolcular tercih ediliyor.

Trabzonspor’un futbolcu kadrosu çok üst düzey olmamakla birlikte fena sayılmaz. Ama  nedense takım olgusu yerleşmemiş.. Olmadı olmuyor. Çünkü Trabzonspor’un bir sistemi yok. Ne oynadığı belli değil. Her maça değişik bir 11.  Onun için sorun yaşanıyor

Lig başından beri en büyük sorun sakat oyuncuların çokluğu. Bunlar darbeye dayalı sakatlıktan ziyade idmanlarda yaşanan ve fazla yüklemeden kaynaklanan adale sakatlıkları. Bunun en büyük nedeninin iyi çalışmamak olduğu biliniyor. Oysa çok iyi bir kondisyoner olduğu iddiasıyla Güneş’in Güneş’in yardımcılığına getirilen antrenör Özcan Bizati ile yaşanması ayrıca düşündürücü.

Trabzonspor kötü futbol oynuyor.  Daha hiç oynayamıyor, taraftarına kahır çektiriyor. Şampiyonluk yarışında var oluşunu kanıtlaması için öncelikle iyi futbol ve seri galibiyetler almalı. Fenerbahçe’ye karşı farklı, Mersin İdmanyurdu’na karşı farklı oynamamalı. Her maça aynı ciddiyet, kazanma istek ve arzusuyla çıkmalı.

Trabzon böyle devam ederse ne olur?. Çok değil birkaç hafta sonra yarıştan tamamen kopar.  Bu da beraberinde huzursuzluk getirir. Zaten cadı kazanı gibi herkesin birbirinin ayağını çekmeye çalıştığı Trabzon’da, fırsatçıların ekmeğine yağ sürülmüş olur.

Bir başa durum da şu olur:   Çernobil’i çok iyi hatırlıyoruz. Karadeniz için bir kabustu, etkileri hala sürüyor.. 26 Nisan 1996’da Rusya’da nükleer santralin patlamasıyla yayılan radyasyon nedeniyle Karadeniz’de kanser vakaları fazlasıyla artmıştı. Kötü bir benzetme olacak ama Trabzonspor, bu futbolunu devam ettirirse gerek tribündeki ve gerekse tv başında saç baş yolup kahrolan milyonlarca taraftarı için Çernobil’e eş değer bir durum ortaya çıkabilir.

Toplam Okunma Sayısı : 1139

GülNet İnternet Hizmetleri, GülKom Mühendislik Bilgisayar Ltd.Şti.
Gazipaşa Mah. Cudi Bey Mektep Sok.Mahmut Reis Apt. No:7 Kat:2 Daire:4 Trabzon / TÜRKİYE
Tel: +90 462 326 61 42 - Fax: 0 (462) 326 99 59
E-mail: info@visittrabzon.com