Rehber :
   
Pastaneler
Tufan Pastanesi
Lokma Tatlı
Damla Pastaneleri
Tamamını Göster...
   
    Kullanıcı Adı:   
    Parola:           
                       
03.10.2012
Vali Kızılcık:Üniversitelerimize Önem Veriyoruz


            Avrasya Üniversitesi’nin 2012 -2013 eğitim-öğretim yılı Yomra Yerleşkesi Erdoğan Bayraktar Mühendislik ve Mimarlık Fakültesi açılışı için düzenlenen törene Trabzon Valisi Dr. Recep Kızılcık'ın yanı sıra Çevre ve Şehircilik Bakan Yardımcısı Muhammet Balta, Trabzon Belediye Başkanı Dr. Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, Gümüşhane Belediye Başkanı Mustafa Canlı, YÖK Yönetim Kurulu Üyesi Prof. Dr. Berrak Kurtuluş, Karadeniz Teknik Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Süleyman Baykal, Avrasya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Sami Karadeniz, Trabzon Emniyet Müdürü Ertan Yavaş, TTSO Yönetim Kurulu Başkanı Suat Hacısalihoğlu,İl Genel Meclisi Haydar Revi, Yomra Kaymakamı Fatih Akkaya, Yomra Belediye Başkanı İbrahim Sağıroğlu dekanlar, Avrasya Üniversitesi Mütevelli Heyeti Başkanı Ömer Yıldız ve mütevelli heyeti, siyasi parti temsilcileri, sivil toplum kuruluşları temsilcileri, öğrenciler ve aileler katıldı.

            Vali Kızılcık, Avrasya Üniversitesi'nin öneminin gün geçtikçe daha önemli olduğunu vurgulayarak, “Gelişme yönünde hızlı adımlarla ilerleyen Avrasya Üniversitemizin önemini bir kat daha artırmakta, üniversitelerimizin hem fiziki hem de eğitim ve öğretim anlamında kalitelerinin ön plana alınması büyük önceliklerimiz arasındadır. Muhasır medeniyetler seviyesinin üstüne çıkarmak için çaba sarf eden devletimiz, hükümetimiz üniversitelerimizin hem nicelik hem de nitelik olarak arttırılması için her türlü çabayı göstermektedir. Kuruluşu ve faaliyete geçici ve bugün bu seviyeye gelişi işte bu sevginin, bu iradenin ve bu çabanın bir sonucudur. Şüphesiz bizler devlet olarak gençliğimizin, geleceğimizin yetiştirilmesi hususunda canı gönülden çalışan kişi ve kurumların önlerini açmak mecburiyetindeyiz. 2023 hedeflerine uygun olarak hatta dünden itibaren 2071 hedefine uygun olarak öğrenci yetiştirmeliyiz.” şeklinde konuştu.

            Bakan Yardımcısı Balta ise, Hükümetin eğitime yapmış olduğu yatımlara vurgu yaparak, "Sayın Başbakanımızın liderliğinde hükümetimizin 10 yıl öncesinden insana yapılan yatırımın en hayırlı olduğu hissederek ve ilke edinerek ülkemizde çok önemli her alanda yatırımlar yapılmıştır. Özellikle eğitimin çok önemli olduğunu hissederek özellikle rakamlarla belirtmek isterim 2002 yılında eğitime ayrılan 7 buçuk milyar eski ifadeyle 7 buçuk katrilyon bütçeden pay bugün itibariyle 39 milyara ulaşmış yaklaşık yüzde 425 artmıştır. 1 milyon bilgisayar okullara dağıtılmış. Elbette burada farklı eleştiriler olacaktır. Öğretim kadrosu ve okul binaları olmadığı söylenecektir. Ancak Karadeniz Teknik Üniversitesinin açıldığı yıllarda durumunu hepimiz iyi biliyoruz. KTÜ'nün Türkiye'nin en iyi üniversitelerinden birisi olduğunu hatta Avrupa'daki üniversitelerle yarışacak düzeyde olduğunu unutmayalım” dedi.
            Öğrencilere seslenen Başkan Gümrükçüoğlu da Trabzon’un Dünya’nın en güzel yerlerinden biri olduğunu kaydederek, “Biz bütün kent olarak, Trabzonlular olarak üniversitelerimize gelen öğrencilerimizin emrindeyiz. Onlar bizim misafirlerimizdir. Yomra Yerleşkesine gelen öğrencilerimizin ulaşımda sorun yaşanmayacağını düşünüyorum. Siz öğrenciler olarak çok şanslısınız Çünkü bu şehre geldiniz. Trabzon insanının sıcak kanlılığı misafirperverliği sizi memnun edecektir Trabzonlular olarak şehrimizin bir üniversite şehri yapmayı hedefliyoruz. Dolayısıyla üniversitelerimizin sayılarının arttırmak için çalışacağız. Siz öğrenciler uygarlığın kenti olan bu şehirde kendinizi iyi yetiştirin ve ülkemize yaralı birer evlatlar olun. Yolunuz açık olsun” diye konuştu.

            Üniversite Mütevelli Heyet Başkanı Yıldız da Üniversitenin kuruluş fikrinden bugüne kadar çalışmalar hakkında bilgiler vererek, emeği geçen herkese teşekkür etti.
Avrasya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Sami Karadeniz ise, Avrasya Üniversitesi hakkında eğitim ve öğretimi hakkında bilgi vererek  “Doğu Karadeniz’in en modern binasını inşa ederek eğitim ve öğretim hizmetine sunduk. 2012-13 eğitim ve öğretim yılının herkese hayırlı olmasını diliyorum” ifadelerini kullandı.
            Konuşmaların ardından 2011-12 eğitim ve öğretim yılında dereceye giren öğrencilere, üniversitelerin kurulması ve binanın yapılmasında katkıları olanlara plaket verilerek başarı Erdoğan Bayraktar Mühendislik ve Mimarlık Fakültesi kesilen kurdeleyle birlikte eğitim ve öğretime açıldı.

Toplam Okunma Sayısı : 1497

GülNet İnternet Hizmetleri, GülKom Mühendislik Bilgisayar Ltd.Şti.
Gazipaşa Mah. Cudi Bey Mektep Sok.Mahmut Reis Apt. No:7 Kat:2 Daire:4 Trabzon / TÜRKİYE
Tel: +90 462 326 61 42 - Fax: 0 (462) 326 99 59
E-mail: info@visittrabzon.com