Rehber :
   
Yöresel Mutfaklar
Beton Helva
Lokma Tatlı
Tamamını Göster...
   
    Kullanıcı Adı:   
    Parola:           
                       
24.04.2009
Başkan Hacısalihoğlu: Yaş Sebze


 

Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası (TTSO) Yönetim Kurulu Başkanı M. Suat Hacısalihoğlu, Trabzon’un yaş sebze ve meyve ihracatında büyük bir başarı yakaladığını belerterek daha da artırılması gerektiğini söyledi.

Trabzon Hal Sebze ve meyve Komisyoncuları Derneği Yönetimi, ziyareti sırasında konuşan Başkan Hacısalihoğlu, yaş sebze ve meyve ihracatındaki başarı Trabzon’un iftihar edebileceği bir konuma geldiğini bildirdi. Başkan Hacısalihoğlu,” Biz sizlerle övünüyoruz. Bu pastayı daha fazla büyütmenin yollarını aramalıyız. Rusya Federasyonu’na sebze ve meyve ihracatımız dökme sistemi ile başlamıştı. Ama bugün bu sektörde kalitemiz oldukça yükseldi. Hatta Avrupa Düzeyinde bir hizmet verir konumuna eriştik. Aynı pazarda rakiplerimiz olan Arjantin, Brezilya, İspanya, Yunanistan Vb. ülkelere rağmen sebze ve meyve sektöründe güçlüyüz. Bu gücümüzü sektördeki ihracatı artırarak geliştirmeliyiz. Çünkü tarım ürünleri ülkemiz ve bölgemiz için yüksek katma değer yaratan bir alandır.” diye konuştu.

Dernek yöneticileri de, sebze ve meyve ihracatını artırmaya yönelik önlemlerin alınmasından yana olduklarını belirterek özellikle, yurt dışından ithal edilen gübrelerin kontrollerinin artırılmasını gerektiğine işaret ettiler.

Sebze ve meyve ihracatında Trabzon’un başarıyla organize ettiği ihracatı artırmak için şu önerilerde bulundular.

. Hal dışında toptan satış yasak olmasına karşın bugüne kadar bir türlü önlenemedi. Trabzon yerel yönetimi bu konuda kesin kararlı olmalı ve kayıt dışılığın önüne geçilmelidir.

. Üretilen 40 milyon ton sebze ve meyvenin yüzde 70-80 oranında kayıt dışı işlem görüyor.

. Sebze ve meyve üretiminde kullanılan gübrelerin ülkeye ithalatında ciddi kontrollerin yapılmalıdır.

 

Toplam Okunma Sayısı : 2030

GülNet İnternet Hizmetleri, GülKom Mühendislik Bilgisayar Ltd.Şti.
Gazipaşa Mah. Cudi Bey Mektep Sok.Mahmut Reis Apt. No:7 Kat:2 Daire:4 Trabzon / TÜRKİYE
Tel: +90 462 326 61 42 - Fax: 0 (462) 326 99 59
E-mail: info@visittrabzon.com