Rehber :
   
Pastaneler
Tufan Pastanesi
Lokma Tatlı
Damla Pastaneleri
Tamamını Göster...
   
    Kullanıcı Adı:   
    Parola:           
                       
04.10.2012
Vali Kızılcık:Potansiyele Rağmen Müze Fakiri Şehir


  Trabzon Valisi Dr. Recep Kızılcık, Trabzonlu iş adamı Çetin Nuhoğlu'nun koleksiyonunda yer aldığı fotoğrafların sergilendiği,  'Basılı Fotoğraflarımız, Cumhuriyet Dönemi Fotoğraf Koleksiyonu Gezginci Sergisi' açılışına katıldı.
            Serginin açılışına Vali Kızılcık'ın yanı sıra TBMM eski Başkanı Necmettin Karaduman, Trabzon Belediye Başkan Yardımcısı Ergin Aydın, işadamı ve Nuhoğlu Vakfı Başkanı Çetin Nuhoğlu ve çok sayıda fotoğraf sanatçısı ile sanatsever vatandaş katıldı.
            Serginin açılışında konuşan Vali Kızılcık, Trabzon'un önemli bir sanat şehri olduğunu ifade ederek, "Bugün gerçekten Trabzon’umuzun çok önemli günlerinden birini yaşıyoruz. Çünkü Trabzon’umuz tarih, kültür ve spor şehri olmakla beraber aynı zamanda bir sanat şehridir. Bunu biraz cılız olarak seslendirdiğimizi düşünüyorum. İlimiz çok derin bir kültüre sahip. Medeniyetlere ev sahipliği yapmış, bir kent olmasına rağmen müze bakımından fakirdir. Belediyemizle projelendirdiğimiz kent müzesini yakında açacağız. Müzemizin açılması için sanatsever işadamlarından destek bekliyoruz. Bu sergi ile sanat şehri olduğumuzu daha gür sesle ülkemize haykırmamız için bu etkinliğin bir vesile olacağını değerlendiriyorum. Eski Bakanımız Faruk bey 'Trabzon’umuz metrekaresine en fazla sanatçının düştüğü bir yer' der. Ben bunu bizzat sanatsal etkinliklere katıldığım için bir gerçek olduğunu ifade etmek isterim. Dolayısıyla sanat şehri olduğumuzun daha gür bir sesle söylenmesine katkı olması ve bunun bir realite olduğunun toplumla paylaşılması gerekir" dedi.

            Trabzon'un sporda olduğu kadar sanat ve kültürde de öne çıkmasını beklediğine işaret eden Karaduman, “Trabzon'u sporda olduğu gibi bir sanat, bir kültür şehri olarak önce çıkarmak için tüm hemşerilerimizin kollarını sıvaması lazım. Sergide yüksek sanat değeri olan Trabzonlu fotoğraf sanatçılarının eserlerinin de yer alması beni son derece mutlu etti. Fotoğraf sanatının aydınlığında paylaştığımız güzelliklerin bizi zenginleştirmesi temennisiyle emeği geçen herkese şükranlarımı sunuyorum” diye konuştu.
            Çetin Nuhoğlu, koleksiyonun her kuşaktan profesyonel ve amatör geniş bir kitlenin ürünlerini kapsadığına işaret ederek, “Amacım ülkemizdeki plastik sanatlar kültürünün ve fotoğrafın gelişmesine alçak gönüllü bir katkıdır. İnsanoğlu, artık her şeyi görsellik üzerinden öğreniyor, izliyor. Bu adım, fotoğraf sanatının özellikle genç kuşak tarafından ülkemizde tanınıp, sevilmesine ve fotoğraf koleksiyon objesi olarak geniş bir ilgi odağı olmasına katkı sağlamak amacıyla yapılmaktadır” şeklinde kınuştu.
            Trabzon Araştırmaları Merkezi Vakfı (TAMEV) öncülüğünde düzenlenen sergide, Nuhoğlu Vakfı Başkanı Çetin Nuhoğlu'nun koleksiyonunda yer alan fotoğrafların yanı sıra katkıda bulunan Trabzonlu fotoğraf sanatçılarının da eserlerinin yer aldığı 120 fotoğrafa yer verildi.

            Açılışın ardından Vali Kızılcık ve beraberindekiler, 120 fotoğrafın yer aldığı sergiyi gezdi. Serginin Trabzon'dan sonra belirlenecek 15 farklı ilde de sanatseverlerle buluşturulacağı öğrenildi.

Toplam Okunma Sayısı : 1255

GülNet İnternet Hizmetleri, GülKom Mühendislik Bilgisayar Ltd.Şti.
Gazipaşa Mah. Cudi Bey Mektep Sok.Mahmut Reis Apt. No:7 Kat:2 Daire:4 Trabzon / TÜRKİYE
Tel: +90 462 326 61 42 - Fax: 0 (462) 326 99 59
E-mail: info@visittrabzon.com