Rehber :
   
Doğalgaz ve Kalorifer Tesisatı
Ortes Tesisat
Tamamını Göster...
   
    Kullanıcı Adı:   
    Parola:           
                       
25.04.2009
Yönetim Kurulu Başkanı M. Suat Hacısalihoğlu


 

TTSO Nisan ayı meclis toplantısında konuşan Yönetim Kurulu Başkanı M. Suat Hacısalihoğlu,6948  sayılı kanuna tabii sanayi sicil belgeli işletmelerin Nisan 2009 sonuna kadar vize işlemlerini tamamlamış olmaları gerektiğini belirtti. Yasa gereği iki yılda bir vize işlemlerini yaptırmayan sanayi sicil belgeli işletmelerin aksi durumda ortalama 750 Tl ceza ile karşılaşacağını bildirdi. TTSO üyesi işletmelerin cezalı duruma düşmemesi için vize işlemlerini İl Sanayi ve Ticaret Müdürlüğü’nde yaptırmaları konusunda uyarıda bulundu.

Başkan Hacısalihoğlu, sanayi sicil belgesi almış bulunan işletmelerin elektrik kullanımında yüzde 22 indirimden yararlandığını da anımsatarak bu kapsama giren ve hale sanayi sicil belgesi almamış bulunan işletmelerinde başvuruda bulunmalarının yararlarına olacağını aktardı. Başvuruların odadan çıkartılacak kapasite raporlarını takiben İl Sanayi ve Ticaret Müdürlüğü’ne yapılabileceğini bildirdi.

Başkan M. Suat Hacısalihoğlu, oda bünyesinde meslek komitelerinden Yönetim Kuruluna görev dönemleri itibarıyla 40 yakın öneri ve proje sunulduğunu açıkladı. Bu çalışmadan dolayı meslek komitelerini kutlayan Başkan Hacısalihoğlu,” Odamız meslek komiteleri yaptıkları toplantılarda önemli çalışmalar ortaya koymuştur. Sadece yönetim kurulumuza 40’a yakın öneri ve proje ulaştırılmıştır. Ayrıca meslek komiteleri kendi içlerinde bazı sorunları çözüme kavuşturma çalışmalarını yürütüyor. Yönetime iletilen konuların bir kısmı ilgili kurum ve kuruluşlarda çözüme kavuşturulması gerekiyor. Bu konuda ilgili kurumlara odamız tarafından yazılar yazılmıştır.  Bize iletilen bir kısım konu ise oda tarafından çözüme kavuşturulması mümkün olan alanlarda oldu. Bizde bunların gereğini yerine getiriyoruz.”dedi.

Meslek komitelerinden, yönetim kuruluna iletilen konuların kendileri için sevindirici olduğunu belirten Başkan M. Suat Hacısalihoğlu, “ Konuları yakından takip ediyoruz. Hiç biri kağıt üzerinde kalmıyor. Bu çalışmaların gerçekleşmesini sağlayan meslek komitesi ve meclis üyeleri arkadaşlarımıza teşekkür ediyorum.” diye konuştu.

VEYSEL ZEKAİ BAK’TAN İŞLETMELERE KİRA VE ÖDEME UYARISI

TTSO Meclis Üyesi Veysel Zekai Bak, işletmelerin cezalı duruma düşüp sermaye kaybına uğramaması için bazı konularda bilgilendirmede bulundu.

Bak, meclis kürsüsünden yaptığı açıklamada, 1 Kasım 2008 tarihi itibarıyla yürürlüğe giren yasa gereği kira gelirlerinin ve ödemelerinin banka kanalıyla resmi yoldan yapılması konusuna uyulması gerektiği konusunda uyarıda bulundu.

Kira bedellerinin alırken ve öderken mutlaka banka aracılığı ile yapılması gerektiğine değinen Veysel Zekai Bak şöyle devam etti: “İş yeri kiraları 1 YTL de olsa hem öderken hem de alırken banka aracılığı ile yapılmalıdır. Bu konuda yasaya uyulmaması halinde yüklü para cezaları ile karşılaşılıyor. İşletmelerimiz bu duruma düşmemeli. Şayet kira söz konusu olan yer bir konut ise bu durumda da 500 TL’nin üzerindeki ödemeler mutlaka yine banka kanalı ile hem alırken hem de öderken yapılmasına dikkat edilmelidir. Cezası 1.590 TL.’dir. Gününde ödeyemediğiniz kirayı dahi yine banka kanalıyla ödemeniz gerikiyor.”

Veysel Zekai Bak, işletmelerin dikkat etmesi gereken bir diğer konunun da mal veya hizmet alımlarında 8 bin YTL ve üzeri fatura bedellerinin de mutlaka banka aracılığı ile yapılması, yada çek ile yapıldığında şirket adına olmasına dikkat edilmesi konusunda uyardı.

Maliyeden gelen raporlarda aksi uygulamalarda yüklü para cezaları görüldüğünü belirten Bak, “ Üzülüyoruz çünkü işletme sermayeleri maliyeye ceza olarak gidiyor. Size helal olan şeyi haram hale dönüştürmeyin.

 

Toplam Okunma Sayısı : 2431

GülNet İnternet Hizmetleri, GülKom Mühendislik Bilgisayar Ltd.Şti.
Gazipaşa Mah. Cudi Bey Mektep Sok.Mahmut Reis Apt. No:7 Kat:2 Daire:4 Trabzon / TÜRKİYE
Tel: +90 462 326 61 42 - Fax: 0 (462) 326 99 59
E-mail: info@visittrabzon.com