Rehber :
   
İş Makinaları ve Servisleri
Karadeniz Makina
Tamamını Göster...
   
    Kullanıcı Adı:   
    Parola:           
                       
10.10.2012
Kadınlar Öğreniyor Gelecek Şekilleniyor


Zora Düştüğümüzde İlk Sözümüz “Anne” dir.

 

 

                Trabzon Valisi Dr. Recep Kızılcık, Zağnos Vadisi Orjin Kafe ve Restaurantta Yaşam Kadın Merkezi Derneği tarafından gerçekleştirilen ''Kadınlar Öğreniyor Gelecek Şekilleniyor'' Proje tanıtım kokteyline katıldı.

                Kokteyle Vali Kızılcık'ın yanı sıra Maçka Kaymakamı Ümit Cavuldak, Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Ali Köse, İl Dernekler Müdürü Salih Seyyar, İl Basın ve Halkla İlişkiler müdürü Salih Özkan, Esentepe mahallesi Atatürk İlköğretim Müdürü ve öğrenci velileri, Yaşam Kadın Merkezi Başkanı Nurber Gürdal Kadın Dernekleri Temsilcileri ve davetliler katıldı.

                Yaşam Kadın Derneği ile İsveç büyükelçiliğinin desteği çerçevesinde gerçekleştirilen toplumun gelişmesi değişmesi özellikle kadın ve çocuk haklarının daha iyi öğrenilmesi, ayrımcılığın ortadan kaldırılması amacı ile eğitim ve bilgilendirme amaçlı gerçekleştirilen bu projenin Trabzon’da daha güçlü bir toplumun, daha müreffeh bir yaşamın ve daha mutlu birlikteliklerin gerçekleştirilmesinde önemli etkisi olacağını değerlendiren Vali Kızılcık ailenin temel bireylerinden olan kadının, her şeyden önemlisi geleceğimizin teminatı sevgili yavrularımızın haklarını öğrenmeleri, daha iyi koşullarda yetişmeleri ve böylece yarının daha mutlu ailelerini toplumunu oluşturabilmeleri için önemli bir adım olduğunu belirtti.

                Vali Kızılcık Beyaz kurdele projesinden tutun da kadın dostu kentler projesi çerçevesinde, özellikle kadın haklarının erkekler tarafından da bilinmesi hususundaki kahvehanelerdeki bilgilendirme toplantılarının toplumsal barışın aile huzurunun sağlanmasında önemli olduğunu ifade etti.

                 Kadın ve erkek arasında ayrım yapmayan ülkelerin geliştiğini belirten Vali Kızılcık “Hepimiz bu evrende, doğuştan itibaren eşit hak ve hürriyetlere sahibiz. Yaradan hangi cinsiyetten dünyaya geleceğimizin tercihini bize yaptırmayarak her iki bireyin de insan olarak temel hak ve hürriyetlere sahip olduğunu bizlere emretmiş oldu. Yaşamdaki huzurun barışın temeli hanımefendiler, annelerimizdir, kızlarımızdır. Bizleri dünyaya getiren, hayata hazırlayan ve genellikle acılı anlarımızda ilk kullandığımız sözcük “anne” dir.  Zira inancımız, kültürümüz gereğince de atalarımız boşuna “Cennet Annelerin Ayakları Altındadır.” dememişler.   Dolayısıyla biz kız çocuklarımızı, eşlerimizi, annelerimizi ne kadar toplumsal yaşamdan istifade etmelerine imkân sağlayacak şekilde yetiştirir, meslek sahibi yapar ve onlara değer verirsek inanın toplum olarak o kadar uluslar arası alanda parmakla gösterilir bir toplum haline gelir. Şeklinde konuştu.

                  Çocukların eşitlik duygusu içerisinde yetiştirilmesinin geleceğimizin daha mutlu ve huzurlu olmasına katkı sağlayacağına işaret eden Vali Kızılcık, “Toplumdaki sorunlarla ancak beraberce mücadele edebiliriz. Ben bu anlamda daha çocuk yaştan itibaren yavrularımıza eşitlik duygusunu yerleştirirsek gelecek toplumların bugünkü durumumuza göre çok ama çok daha huzurlu ve mutlu olacağını düşünüyorum. Ama özellikle onların sosyal yaşama katılmaları ekonomik hayatta daha aktif hale gelmeleri için teşvik edilmeleri ve bu alanda eğitime tabi tutulmalıyız ki kendilerini daha rahat ifade edebilsinler.” dedi.

                Okul Yöneticilerine ve Dernek yöneticileri ile ailelere seslenen Vali Kızılcık “İşte gelişmenin, değişmenin en önemli ayakları sizlersiniz. Bu iş birlikteliğini arttırarak devam ettirdiğimiz taktirde inanınız yarınlarımız daha aydınlık hale gelecek, en önemlisi geleceğimizin teminatı yavrularımız çok daha mutlu olacaktır. Ben bu duygu ve düşüncelerle bu projenin başlatılmasından icrasına,  sonuçlarının alınmasına kadar emeği geçen ve geçecek olanlara hanımefendilere ve beyefendilere huzurlarınızda teşekkürlerimi arz ederken bu konuda özellikle beyefendilere büyük sorumluluklar düştüğünü ifade ediyorum.” dedi.

Toplam Okunma Sayısı : 1199

GülNet İnternet Hizmetleri, GülKom Mühendislik Bilgisayar Ltd.Şti.
Gazipaşa Mah. Cudi Bey Mektep Sok.Mahmut Reis Apt. No:7 Kat:2 Daire:4 Trabzon / TÜRKİYE
Tel: +90 462 326 61 42 - Fax: 0 (462) 326 99 59
E-mail: info@visittrabzon.com