Rehber :
   
Turizm ve Seyahat Acentaları
ULUTOUR Tourism & Travel
Hayden Tur
İBK Tour
Tamamını Göster...
   
    Kullanıcı Adı:   
    Parola:           
                       
25.04.2009
DOĞA TUTKUNLARI UZUNGÖL'Ü HAVADAN SEYREDECEK


DOĞA TUTKUNLARI UZUNGÖL'Ü HAVADAN SEYREDECEK

Trabzon'da İlk Kez Düzenlenecek Olan Uluslararası Havacılık Festivali, Doğa Tutkunlarını Buluşturacak.
Trabzon'da ilk kez düzenlenecek olan Uluslararası Havacılık Festivali, doğa tutkunlarını buluşturacak.
Bölgenin doğal güzellikleri ile ünlü en önemli turizm merkezlerinden olan Uzungöl'de yapılacak festivalde, model uçak, yamaç paraşütü, serbest paraşüt, mikrolayt, paramotor ve tek motorlu uçaklarla uçuşlar gerçekleştirilecek. Yurt içi ve yurt dışından çok sayıda tanınmış sporcunun davet edildiği festivalde, talebe göre yamaç paraşütü ile vatandaşlar için yolcu uçuşu da yapılacak.
Trabzon Valiliği desteğinde Trabzon Havacılık Kulübü tarafından organize edilen 1. Uluslararası Havacılık Festivali ile bölgenin doğal güzellikleri ve alternatif sporlara yönelik potansiyelini tanıtılması hedefleniyor. Trabzon Havacılık Kulübü Şener Bayraktar, model uçak, yamaç paraşütü, serbest paraşüt, mikrolayt, paramotor ve tek motorlu uçakların da katılacağı festivale Türkiye'nin dört bir yanından ve yurt dışından tanınmış sporcuların davet edildiğini söyledi. Bölgede ilk kez gerçekleştirilecek olan etkinliğe yoğun bir katılım beklediklerini anlatan Bayraktar, festivalin amacının; bölgenin doğal güzellikleri ve alternatif sporlara yönelik potansiyelini tüm dünyaya duyurmak olduğunu belirtti. Alternatif turizm tutkunlarının son yıllarda bölgeye olan ilgisine dikkat çeken Bayraktar, "Festival vesileyle hem ilimizin doğal güzelliklerini tanıtmak hem de uluslararası doğa gezginlerini, doğa tutkunu insanları Trabzon'da ağırlamak istiyoruz." dedi.
Festivalin birinci gününün Trabzon merkez Beşirli Mahallesi sahilinde yapılacak açılış töreni ile başlayacağını kaydeden Bayraktar, ikinci ve üçüncü gün etkinliklerinin ise Çaykara ilçesi Uzungöl beldesi helikopter pisti alanında gerçekleştirileceği bilgisini verdi. Havacılık tutkunlarının doğal güzellikleri ile ünlü Uzungöl'ü bir de havadan seyretme şansı bulacağına işaret eden Bayraktar, uçuş faaliyetlerinde talebe göre vatandaşlara yönelik yamaç paraşütü ile yolcu uçuşunun da gerçekleştirileceğini söyledi.
Küresel ısınma sebebiyle Doğu Karadeniz Bölgesi'ne çok yoğun bir talep olduğunu ifade eden Trabzon Valisi Nuri Okutan da, 1. Uluslararası Havacılık Festivali ile var olan yayla, kültür ve doğa turizmini bilinçli bir şekilde desteklemeyi amaçladıklarına vurgu yaptı. 8 -10 Mayıs 2009 tarihleri arasında düzenlenecek olan 1. Uluslararası Havacılık Festivali'ne başta yurt içinden olmak üzere Rusya, İspanya, Güney Amerika, Slovenya ve Makedonya'dan da doğa tutkunu sporcular katılacağı bildirildi. (CİHAN)


 

Toplam Okunma Sayısı : 2718

GülNet İnternet Hizmetleri, GülKom Mühendislik Bilgisayar Ltd.Şti.
Gazipaşa Mah. Cudi Bey Mektep Sok.Mahmut Reis Apt. No:7 Kat:2 Daire:4 Trabzon / TÜRKİYE
Tel: +90 462 326 61 42 - Fax: 0 (462) 326 99 59
E-mail: info@visittrabzon.com