Rehber :
   
Baharat & Aktar
Beşikçi Baharat
Tamamını Göster...
   
    Kullanıcı Adı:   
    Parola:           
                       
18.10.2012
Trabzonlulara Çömlekçi Kentsel Dönüşüm Projesini yapmak yakışırdı


Dev Projeye Başlandı

       Trabzon'da dev bir proje daha hayata geçiyor. Trabzon Belediye Başkanı Dr. Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu düzenlediği basın toplantısı ile Trabzon Belediyesi ile TOKİ'nin ortaklaşa yapacakları Çömlekçi Kentsel Dönüşüm Projesi'nde nihai olurları geçen hafta itibari ile TOKİ Başkanı Ahmet Haluk Karabel ile imzaladıklarını kaydetti. "Trabzon halkına Çömlekçi Kentsel Dönüşüm Projesinin yapmak yakışırdı" diyen Başkan Gümrükçüoğlu etap etap yapılacak dev projenin Trabzon'a hayırlı olmasını diledi. Belediye Basın Toplantı Salonu'nda başkan yardımcıları ile birlikte basın mensuplarının karşısına geçen Başkan Gümrükçüoğlu, yapımı devam eden kentsel dönüşüm projelerinin tamamlanması ile Trabzon'un dünyanın en güzel kentlerinden biri olacağını kaydetti. Gümrükçüoğlu, "Ne diyorsak o, 'Söz verdiğimiz gibi' sloganıyla Trabzon'da projelerimizi bir bir gerçekleştiriyoruz. Hangileri yapamamışsak bunu da gerekçeleri ile birlikte kamuoyuna açıklamaktan da geri durmayız" ifadeleri kullandı.

 

       Çömlekçi Kentsel Dönüşüm Projesinin etap etap yapılacağını kaydeden Başkan Gümrükçüoğlu, "Çömlekçi Kentsel Döşümü başladı. Söz verdiğimiz gibi aynı azimle devam etmekteyiz. Ne söylemişsek ne demişsek o. Allah lütfetti, Başbakanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan'ın bu kentin arkasında durması ile daha önce TOKİ Başkanı olan şimdi ise Çevre ve Şehircilik Bakanı olan Sayın Erdoğan Bayraktar'ın arkasında durması ile tüm milletvekillerimizin ve Trabzon'un dinamiklerinin Belediye Meclis üyelerinin, Trabzon'un kıymetli Vali'sinin ve sizlerin destekleri ile bu adımları geliştirmeye devam edeceğiz. Bu önemli projede vatandaşlarla görüşmelere başlıyoruz." diye konuştu.

 

       Çömlekçi Kentsel Dönüşüm Projesi ilk etabına Tanjant yolunun alt kısmı ile Esentepe Mahallesi'nden başlanacağını kaydeden Başkan Gümrükçüoğlu, "Birinci etapta 110 parsel, 149 bina, ve 433 malik bulunuyor. Birinci etabın toplam kıymet takdir bedeli 503 milyon TL olarak hesaplandı. Artık bugünden itibaren vatandaşlarla görüşmelere başlıyoruz. Bu kadim kente hayırlı ve uğurlu olsun" ifadelerini kullandı.

 

       Çömlekçi Kentsel Dönüşüm Projesi'nin yapımının yıllarca süreceğini kaydeden Başkan Gümrükçüoğlu, "Nasıl Zağnos Kentsel Dönüşüm Projesi'nin birinci ve ikinci etabı tamamlanmışsa ve üçüncü etabı yılsonu itibariyle tamamlanacaksa, dördüncü etabı da 2015 yılına kadar bitecekse, Çömlekçi Kentsel Dönüşümü de ada ada, bölüm bölüm devam edecektir. Çömlekçi Kentsel Dönüşümü Tanjant yolunun altındaki bölüm ana esastır. Esentepe Mahallesi ile Sezai Uzay Mahallesi, Kaymaklı Mahallesi'nin bir bölümü, Sülüklü Mezarlığına kadar çıkan yol ve kavşağı olmak üzere belirlenen alan Çömlekçi Kentsel Dönüşüm Projesi alanı içerisinde bulunuyor" ifadelerini kullandı.

 

       Bu güne kadar sessiz ve derinden gece gündüz çalışarak ve adeta iğneyle kuyu kazarak projeleri hayata geçirdiklerini kaydeden Başkan Gümrükçüoğlu, Ayasofya, Tabakhane, Narlıbahçe, Bahçecik Camiinin etrafı ve Zağnos Kentsel dönüşüm projelerinin yapımı devam ediyor" ifadelerini kullandı.

       Toplantıda basın mensuplarının sorularını da cevaplandıran Başkan Gümrükçüoğlu, Akyazı stadında dolgu çalışmalarının devam ettiğini kaydetti. Dolguya yapan yüklenici firmanın bu yılın sonuna kadar süresi olduğunu belirten Başkan Gümrükçüoğlu, "Standın projesi tamamlanma aşamasında. Dolgu çalışmaları tamamlandığında stadın ihalesi yapılacak ve yer tesliminden sonra 24 ay içerisinde tamamlanacak" ifadelerini kullandı.

Toplam Okunma Sayısı : 1436

GülNet İnternet Hizmetleri, GülKom Mühendislik Bilgisayar Ltd.Şti.
Gazipaşa Mah. Cudi Bey Mektep Sok.Mahmut Reis Apt. No:7 Kat:2 Daire:4 Trabzon / TÜRKİYE
Tel: +90 462 326 61 42 - Fax: 0 (462) 326 99 59
E-mail: info@visittrabzon.com