Rehber :
   
Haber Portalı
Yöresel Haberler
61 Haber
Zaguda.net
Tamamını Göster...
   
    Kullanıcı Adı:   
    Parola:           
                       
19.10.2012
Vali Uyardı


 

Sahte Paraya Geçit Yok

            Suç ve suçla mücadelede önleyici tedbirler tartışmasız büyük önem taşımaktadır. Vatandaşlarımız  ve işyerleri sahiplerine ekonomik anlamda büyük zarar verebilecek, suçları önlemek ve bu konuda vatandaşlarımız bilgilendirerek bir farkındalık oluşturmak amacıyla ilimiz merkez ve ilçelerinde 'Sahte Para Kurbanı Olmayın' sloganı ile bir proje hazırlandı. Hazırlanan proje 18.10.2012-24.10.2012 tarihleri arasında uygulamaya konuldu.

            Proje ile ilgili açıklamalarda bulunan Trabzon Vali Dr. Recep Kızılcık, "Proje kapsamında Trabzon'da yaşayan vatandaşlarımızın yoğun olarak bulunduğu il merkezindeki büyük alışveriş merkezleri, Uzunsokak, Maraş Caddesi, Kunduracılar Caddesi, Moloz Mevkii ve Akyazı Hayvan Pazarında stant kurularak, vatandaşlarımız sahte para konusunda bilgilendirilecek, bu amaçla hazırlanan broşürler de dağıtılacaktır. Diğer taraftan aynı proje kapsamında ilimize bağlı 17 ilçemizde de aynı bilgilendirme ve bilinçlendirme faaliyetlerinin sürdürülmesi amaçlanmaktadır. Trabzon polisi olarak belirtilen metotlarla; kurban bayramı öncesi hareketlenen piyasada özellikle sahte paraların piyasaya girmesi ve dolaşımının önlenmesi hedeflenmektedir" dedi.

            Kurban Bayramı nedeniyle hayvan alışverişlerinin yoğun olduğu yerlerde alışveriş yapılırken vatandaşlarımızdan dikkatli olmaları gerektiğini isteyen Vali Dr. Recep Kızılcık, "Görevli polislerce vatandaşlarımız ve kurbanlık hayvan sahipleri uyarılarak, sahte ve gerçek para arasındaki farklar anlatılacak. İl merkezi ve ilçelerimizde toplam 10 bin adet broşür, 250 adet sahte para kontrol kalemi dağıtılarak sahte para ile vatandaşlarımızın zarara sokulması engellenecektir" ifadelerini kullandı.

Toplam Okunma Sayısı : 1518

GülNet İnternet Hizmetleri, GülKom Mühendislik Bilgisayar Ltd.Şti.
Gazipaşa Mah. Cudi Bey Mektep Sok.Mahmut Reis Apt. No:7 Kat:2 Daire:4 Trabzon / TÜRKİYE
Tel: +90 462 326 61 42 - Fax: 0 (462) 326 99 59
E-mail: info@visittrabzon.com