Rehber :
   
Baharat & Aktar
Beşikçi Baharat
Tamamını Göster...
   
    Kullanıcı Adı:   
    Parola:           
                       
19.10.2012
Kosova Bakanı Yağcılar'dan Başkan Gümrükçüoğluna Ziyaret


Kosova Kamu Yönetimi Bakanı Yağcılar'dan
Başkan Gümrükçüoğluna Ziyaret
 


       Yağcılar, Trabzon'da yapılan kentsel dönüşümler ufkumuzu açıyor.

       Balkan ülkelerinden bağımsızlığını 2008 yılında kazanmış olan Kosova Cumhuriyeti Devleti'nin Kamu Yönetimi Bakanı üMahir Yağcılar, Trabzon Belediye Başkanı Dr. Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu'nu makamında ziyaret etti.

       15-18 Ekim tarihleri arasında Trabzon'da, Türk Dünyası Mimarlar Mühendisler Birliği tarafından gerçekleştirilen Mimar Sinan Uluslararası Proje Olimpiyatları'na katılmak üzere Trabzon'a gelen Bakan Yağcılar Başkan Gümrükçüoğlu'nu makamında ziyaret etti. Ziyaret sırasında yaptığı konuşmada kendini evindeymiş gibi hissettiğini belirten Bakan Yağcılar "TDMMB'nin düzenlendiği Mimar Sinan olimpiyatları kapsamında konuşmacı olarak Trabzon'a gelmiş olmanın mutluluğunu yaşıyorum. Trabzon da doğasıyla ve mimarisiyle Kosova şehirleriyle benzer özellikler gösteriyor. Bu yüzden kendimi evimdeymişim gibi hissediyorum. Bizler aynı tarihi köklerden gelen bir milletiz. Birlik ve beraberliğimizin güçlenerek devam etmesi için daha sıkı ilişkiler içerisinde olmalıyız" dedi. Bakan Yağcılar Mimar Sinan Olimpiyatlarına da değinerek "Beşincisi düzenlen mimarlık mühendislik kurultayı Türk Dünyası için büyük önem arz etmektedir. İki bin senelik tarihi geçmişiyle ve şehircilik anlayışıyla ortak bir kültür ve yaşam ortaya koymuş Türk milletinin aynı değerleri sürdürebilmesi için bu türlü etkinliklere ihtiyaç duyulmakta. Türkiye büyük bir devlet olarak çağın gereklerine uygun modern yapılarıyla hızlı bir gelişme içerisinde olurken, aynı zamanda tarihi mirasına da sahip çıkarak korunup kollanmasında önemli başarılar elde etmiş. Bizlerde bu kurultaya Kosova'da ki tarihi yapılarımıza sahip çıkabilmek adına katılmış bulunuyoruz. Bu konuda tüm Türk devletlerinin bilgi birikim ve tecrübelerinden faydalanıp ülkemizde uygulama imkanı bulacağız.

       Trabzon'da gerçekleştirilen kentsel dönüşüm projelerinin kendilerine ufuk açtığını kaydeden Yağcılar, "Özellikle Zağnos Vadisi Kentsel dönüşüm Projesini hayranlıkla izledik. Burada kazandığımız deneyimleri Kosova'da ki belediyelere aktararak tarihi kimliğimize ve eserlerimize sahip çıkarak yeni modern şehirlerin inşasını gerçekleştireceğiz." dedi.

       Kosova Cumhuriyeti'nde yaşayan Türk toplumunun temsilcisi ve Kamu Yönetimi Bakanını Mahir Yağcıları Trabzon'da ve belediyede ağırlamaktan büyük onur duyduğunu söyleyen Başkan Gümrükçüoğlu, "Kardeş ülkenin Türk Bakanı Sayın Yağcıları şehrimizde ve belediyemizde görmek bizi oldukça mutlu etmiştir. Şehrimizde gerçekleştirilen kurultay vesilesiyle Türk Dünyasından gelen misafirlerimizle bir araya gelmiş olmak bizim en büyük kazanımımızdır. Kosova'ya gönülden bağlılığı olan Trabzon'umuz bütün Kosova'daki soydaşlarımızın Trabzon'u kendi kentleri gibi görmelerinden büyük memnuniyet duyar ve her zaman şehrimizde sizleri görmeyi ister. Sayın Bakanımız aracılığıyla Kosova'da ki soydaşlarımıza sevgi saygı ve hürmetlerimiz gönderiyoruz." Dedi.

       Ziyaretin sonunda Başkan Gümrükçüoğlu Bakan Yağcılara porselen tabak hediye etti.

Toplam Okunma Sayısı : 1027

GülNet İnternet Hizmetleri, GülKom Mühendislik Bilgisayar Ltd.Şti.
Gazipaşa Mah. Cudi Bey Mektep Sok.Mahmut Reis Apt. No:7 Kat:2 Daire:4 Trabzon / TÜRKİYE
Tel: +90 462 326 61 42 - Fax: 0 (462) 326 99 59
E-mail: info@visittrabzon.com