Rehber :
   
Plaj & Dinlenme Tesisleri
Mavi Kıyı
Dillioğlu Tesisleri
Paşa Tatil Köyü
Kervan Tesisleri
Tamamını Göster...
   
    Kullanıcı Adı:   
    Parola:           
                       
22.10.2012
Tabakhane'de yıkımlar devam ediyor


       Trabzon Belediye Başkanı Dr. Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu TOKİ ile ortaklaşa yaptıkları Tabakhane Kentsel Dönüşüm Projesi'nde kamulaştırma ve yıkımların büyük bir hızla devam ettiğini belirterek, Tabakhane kentsel dönüşümünde yapılan kamulaştırmalarda yıkıma hazır hale gelen konutların yıkımlarının süratle sürdürüldüğünü kaydetti.

 

       Başkan Gümrükçüoğlu, Tabakhane Kentsel Dönüşümünde 685 binanın yıkılacağını ve bugüne kadar 470 binanın kamulaştırmasının tamamlandığını kaydederek, "Hak sahiplerine 60 milyon TL'nin üzerinde ödeme yayıldı. Bugüne kadar 60 binanın yıkımını gerçekleştirilirken, yıkımlara daha çok vadinin güney kısımlarına ağırlık veriyoruz. Tamamlandığında Trabzon'un yeni yaşam alanlarından biri olacak Tabakhane vadisi böylece aslına dönecek" ifadelerini kullandı.

 

       685 binanın yıkılacağı Tabakhane Kentsel Dönüşüm Projesinde 5 bin 304 hak sahibi bulurken, bugüne kadar anlaşma sağlanan hissedar sayısı 2 bin 846 olarak gerçekleşti. TOKİ ile Trabzon Belediyesinin ortaklaşa yaptıkları projede mülkleri kamulaştırılacak hak sahiplerine yaklaşık 130 milyon TL para ödenecek.

 

Toplam Okunma Sayısı : 1347

GülNet İnternet Hizmetleri, GülKom Mühendislik Bilgisayar Ltd.Şti.
Gazipaşa Mah. Cudi Bey Mektep Sok.Mahmut Reis Apt. No:7 Kat:2 Daire:4 Trabzon / TÜRKİYE
Tel: +90 462 326 61 42 - Fax: 0 (462) 326 99 59
E-mail: info@visittrabzon.com