Rehber :
   
Maçka Tesisleri
Osmanoğlu Ocakbaşı
Sümer Restaurant
Tamamını Göster...
   
    Kullanıcı Adı:   
    Parola:           
                       
27.10.2012
Trabzon Fethi Bu Yılda Coşkuyla Kutlandı


   Trabzon'un Fatih Sultan Mehmet Han tarafından fethedilişinin 551. yıl dönemi vatandaşların da katılımıyla büyük bir coşkuyla kutlandı. Fetih kutlamaları Atapark'ta Trabzon kalesi surları önünde gerçekleştirildi. Fetih kutlamalarına, Trabzon Valisi Dr. Recep Kızılcık, Garnizon Komutanı Topçu Kurmay Albay İlhami Ulu, Trabzon Belediye Başkanı Dr. Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, askeri, sivil erkan, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı.

       Saygı duruşu ve istiklal marşının okumasıyla başlayan kutlamalar protokol konuşmalarıyla devam etti. Törende bir konuşma yapan Trabzon Belediye Başkanı Dr. Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu Kurban Bayramının ve Cumhuriyet Bayramının da fetih kutlamalarıyla aynı haftaya denk gelmesinin ayrı bir mutluluk kaynağı oluşturduğunu belirterek " 551 sene önce 1461 yılında Cihan Padişahı Fatih Sultan Mehmet Han' Trabzon'u fethettikten sonra 'Trabzon Fethedilmeden İstanbul Fethi tamamlanmış sayılmazdı' diyerek yeni kuşaklara ve bizlere çok önemli bir mesaj vermiştir. Fatih'in fethettiği bu topraklarda 20 sene valilik yapan torunu Yavuz Sultan Selim Han buradan kazandığı huy ve ahlakla bir cihan padişahı olarak dünyaya hükmetmiştir. Yine Trabzon da doğup büyüyen Yavuz Sultan Selim Han'ın oğlu Muhteşem lakaplı Kanuni Sultan Süleyman bu topraklarda yetişmiştir. Bu topraklar insanıyla, huyuyla ve suyuyla cihan padişahları yetiştirmiştir. Bizler ecdadımızla gurur duyarken bugün de onların torunları olan, canımızı, malımız ve namusumuzu hiç korkmadan koruyan askerimizle, polisimizle ve güvenlik güçlerimizle de gurur duyuyoruz. İnsanlık dışı teröre karşı kahramanca mücadele ederken şehit olan kardeşlerimizi rahmetle anıyorum." dedi. Trabzon'un evlatlarının namusu, şerefi ve vatanı için her zaman can verebilecek bir bilinçte olmasının yanı sıra sevginin ve kardeşliğin de temsilcileri olduğunu belirten Gümrükçüoğlu "Trabzon sanatın, kültürün ve medeniyetin şehridir. Geçtiğimiz hafta şehrimizde gerçekleştirilen Türk Dünyası Mimarlık Mühendislik ve Şehircilik olimpiyatlarında yapmış olduğu projelerle Tarihe Saygı ödülünü alarak tüm dünyaya nasıl bir şehir, nasıl gençlik ve nasıl bir millet olduğumuzu gösterdik. Bundan sonra da gerçekleştireceğimiz projelerimizle tarihi kimliğimize sahip çıkarak ecdadımıza layık olmaya devam edeceğiz." dedi.

       Protokol konuşmalarının ardından Öğrencilerin fetih konulu şiirler ve kompozisyonlarını okumasıyla devam eden etkinliklerde günün anlam ve önemini dolayısıyla düzenlenen yarışmalarda dereceye girenlere ödülleri verildi. Kutlama törenleri halkoyunları gösterileri ve Trabzon Belediyesi mehter takımının verdiği konserle son buldu.

 

 

 

 

 

 

 

Toplam Okunma Sayısı : 1019

GülNet İnternet Hizmetleri, GülKom Mühendislik Bilgisayar Ltd.Şti.
Gazipaşa Mah. Cudi Bey Mektep Sok.Mahmut Reis Apt. No:7 Kat:2 Daire:4 Trabzon / TÜRKİYE
Tel: +90 462 326 61 42 - Fax: 0 (462) 326 99 59
E-mail: info@visittrabzon.com