Rehber :
   
Lokanta
Üstad Yemek ve Kebap Salonu
Şahane Yemek ve Kebap Salonu
Çınar Lokantası
Güloğlu Baklava & Kebap
Özdemir Kasabı
Akçaabatlılar Köfte & Balık
Kıbrıs Lokantası
Tamamını Göster...
   
    Kullanıcı Adı:   
    Parola:           
                       
01.11.2012
Vali Kızılcık 'Bize de yer açar mısınız' projesinin kapanış törenine katıldı


Asıl Engelli Engelleri Aşamayanlardır

                Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı tarafından geliştirilen ve Milli Eğitim İl Müdürlüğü ile Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü işbirliğinde 11 ay boyunca sürdürülen 'Bize de yer açar mısınız' projesinin kapanış finali Zorlu Grand Otel'de yapıldı.

                Toplantıya Trabzon Valisi Dr. Recep Kızılcık, Belediye Başkan Vekili Hüseyin Turan, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Selim Çelenk, Milli Eğitim İl Müdürü Tamer Kırbaç, veliler ve öğrenciler katıldı.

                Ahşap boyamadan, markette alışverişe kadar hayatın pek çok alanında özürlü çocuklara sosyal aktiviteleri kazandırmak amacıyla sürdürülen projenin kapanış törenine katılan Trabzon Valisi Dr. Recep Kızılcık, " Türkiye Cumhuriyeti devleti sosyal bir hukuk devletidir. Dolayısıyla sosyal hukuk devleti olmanın gereği olan toplumdaki tüm kesimlerin kamu hizmetlerinden eşit olarak yararlanabilmesi için hizmet sunulmaktadır. Toplumda asıl özürlüler engelliler, engelleri aşamayanlardır. Bizler toplumun tüm kesimleri ile birbirimizi severek birbirimize hoşgörü ile yaklaşarak hareket edersek, aşamayacağımız engel önümüzde kalmaz" dedi.

                Devletin tüm yavrularımızın eğitim hakkından istifade edebilmeleri için 2013 bütçesinden yine en büyük payı eğitime ayırdığını belirten Vali Kızılcık, "Çocuklarımızın kendilerini hayata en iyi şekilde hazırlayabilmeleri, hayat yaşam mücadelelerinde öz güvenlerini kazanabilmeleri için hem okullarımızda hem de bugün burada gördüğümüz  sosyal destek projeleri ile kendi özgüvenlerini sürdürmelerini hedeflemekteyiz. Bin 300'e yakın ailemiz bu proje ile bilgilendirilmiş 75 yavrumuz sosyalleşebilmek, hayatta topluma daha iyi entegre olabilmek için boyamadan, el işlerinden, toplumun içersine girip sportif ve sosyal aktivitelere kadar bir dizi aktiviteye katılıp kendilerini geliştirebiliyorlar. Böylece toplumda görünüp hak ettikleri yeri alabilmektedirler. Yavrularımızın engelleri teker teker aşmalarında fedakarlık gösteren başta anne ve babalarına, onların eğitimlerinde büyük sabır ve emek gösteren çok değerli öğretmenlerimize teşekkür ediyorum. Onlar büyük alkış hak ediyor. Benzer projelerle yavrularımız hayata, engelsiz olan yavrularımız kadar kendilerini hazır hissetmeleri için devlet olarak her türlü desteği verdiğimizi ve bundan sonra da vermeye hazır olduğumuz ifade etmek istiyorum " dedi.

                Vali Kızılcık konuşmasının son bölümünde ÖDES projesi ile Trabzon'un Türkiye'de en iyi iller arasında yer aldığına da vurgu yaparak bunda emeği olanlara teşekkür etti.

                Trabzon Belediye Başkan Vekili Hüseyin Turan da, "Belediye olarak engelli kardeşlerimize yönelik 'Asıl engelliler engelleri aşamayanlardır' slogandan hareketle elimizden geleni yapmaya gayret ediyoruz. Bu kapsamda engelli vatandaşlarımızın cadde ve sokaklarda yalnız başına yürümeleri için çalışmalar yapıyoruz. Belediye olarak yine çeşitli kurslar açıyoruz. Konuşma dili, KPSS hazırlık kursları gibi kurslar düzenliyoruz. Valiliğimizle birlikte engelli ve yaşlılarımıza yönelik bakım hizmetleri veriyoruz. Hayırsever işadamlarımızla engellilerimize sandalye, akülü araba ve yürüteç dağıtıyoruz" diye konuştu.

                Programın ardından Vali Kızılcık, ÖDES projesine katılan öğrencilere çeşitli hediyeler verdi.

Toplam Okunma Sayısı : 1273

GülNet İnternet Hizmetleri, GülKom Mühendislik Bilgisayar Ltd.Şti.
Gazipaşa Mah. Cudi Bey Mektep Sok.Mahmut Reis Apt. No:7 Kat:2 Daire:4 Trabzon / TÜRKİYE
Tel: +90 462 326 61 42 - Fax: 0 (462) 326 99 59
E-mail: info@visittrabzon.com