Rehber :
   
Pastaneler
Tufan Pastanesi
Lokma Tatlı
Damla Pastaneleri
Tamamını Göster...
   
    Kullanıcı Adı:   
    Parola:           
                       
27.04.2009
Kanuni Sultan Süleyman etkinliklerle anılıyor


Kanuni Sultan Süleyman etkinliklerle anılıyor




       Osmanlı Devleti Padişahı Muhteşem Kanuni Sultan Süleyman doğumunun 514. yılında yapılan çeşitli etkinliklerle anılıyor. Trabzon'da doğup büyüyen ve eğitimini Trabzon'da alan Kanuni Sultan Süleyman'ı anmak için yapılan "Kanuni Haftası" etkinlikleri açılışı Ortahisar'daki Kanuni Evi önünde yapılan törenle başladı. Törenlere Trabzon Valisi Nuri Okutan, Trabzon Belediye Başkan vekili Ergin Aydın ve çok sayıda vatandaş katıldı.

       Törende konuşan Trabzon Belediye Başkan vekili Ergin Aydın, "Osmanlı Devleti'ne kırk altı yıl gibi uzun bir süre hükümdarlık yapmış olan Kanuni Sultan Süleyman, kazandığı zaferler, hazırlattığı kanunnameler ve devlet hayatında sağladığı istikrar sayesinde Türk ve dünya tarihinde ulaşılması güç bir yere sahip olmuştur" dedi.

       Kanuni Haftası etkinlikleri çerçevesinde şiir, kompozisyon ve tenis yarışmasında dereceye girenlere ödüllerinin verildiği törende ayrıca Kanuni sergisi açıldı. Trabzon Belediyesi Mehter Takımının verdiği muhteşem konser ile birlikte Ortahisar'daki etkinlikler sona erdi.

Toplam Okunma Sayısı : 1836

GülNet İnternet Hizmetleri, GülKom Mühendislik Bilgisayar Ltd.Şti.
Gazipaşa Mah. Cudi Bey Mektep Sok.Mahmut Reis Apt. No:7 Kat:2 Daire:4 Trabzon / TÜRKİYE
Tel: +90 462 326 61 42 - Fax: 0 (462) 326 99 59
E-mail: info@visittrabzon.com