Rehber :
   
Pastaneler
Tufan Pastanesi
Lokma Tatlı
Damla Pastaneleri
Tamamını Göster...
   
    Kullanıcı Adı:   
    Parola:           
                       
02.11.2012
Vali Kızılcık, KARGİD'in Geliştirdiği Projenin Açılışına Katıldı


‘Kobilerin Rekabet Gücünün Arttırılması Projesi’nin Açılış Toplantısına Katılan Vali Kızılcık;         

  Enformasyon ve Teknolojik Çağa Ayak Uydurunuz

             'Kobilerin Rekabet Gücünün Arttırılması Projesi' toplantısı Usta Otel’de gerçekleştirildi. Karadeniz Sanayici ve İşadamları Derneği (KARGİD) tarafından düzenlenen toplantının açılışına Trabzon Valisi Dr. Recep Kızılcık, İl Emniyet Müdürü Ertan Yavaş, KARGİD Başkanı Ahmet Yaşar Altıntaş ile çok sayıda kişi katıldı.

              Açılış toplantısında konuşan Trabzon Valisi Dr. Recep Kızılcık, Kobi yöneticilerine seslenerek, “Ülkemizin 2023 hedeflerine ulaşmasında ana aktör konumundaki Kobilerimizin, iş dünyamızın uluslar arası alanda daha agresif, daha rekabetçi olabilmeleri yönünde geliştirilen bu projeyi önemsiyorum. Kobilerin dünya ile entegre olabilmeleri, oralara rahat ulaşabilmeleri ve tabi ki global ekonomide, global köyde daha rekabetçi olabilmeleri için kendi teknolojik donanımlarını geliştirme yönünde çok önemli kazanımları elde edecekleri bir proje olması hasebiyle bu projeyi önemsiyor ve bunu yapan KARGİD’e teşekkür ediyorum. Devletimiz özellikle 2023 hedeflerine ulaşabilmek ve son dönemde cari açığı kapatabilmek için sizlerin daha rekabetçi bir yapıya ve konuma sahip olabilmeniz açısından çok önemli fırsatlar sunmaktadır. Ekonomimizin yüzde 98’ini sizler teşkil ediyorsunuz. Bu belki 10 kişi, 15 kişi çalıştırırken çok küçükmüş gibi görünebilir ama büyük göllerin ve denizlerin bir damla ile her büyük işin bir adım ile başladığını düşünürsek bu birlerin bir araya gelerek binlere, yüzbinlere, milyonlara bali olduğunu hepimiz çok iyi biliyoruz. Kobilerimizin global piyasada sürdürülebilir bir yapıya kavuşmaları, bir statüye ulaşabilmeleri için onların değişen koşullara özellikle teknoloji çağı, enformasyon çağı olarak da adlandırdığımız bu çağa adapte olabilmeleri şüphesiz onların dünyadaki gelişmeleri anında takip etmeleri ile mümkün olabilmektedir. İşletme sahipleri olarak kendi işimize odaklanıp en iyisini üretmek ve rekabetçi olabilmek için en ucuza satabilmek temel hedefimiz olmalıdır" dedi.

             Dünya iş aleminde piyasada yaşanan değişimlerden haberdar olabilmenin bir zorunluluk olduğunu belirten Vali Kızılcık, "Bu değişime adapte olabilmek için değişimi fark edip anlamamız gerekir. İşte KARGİD’in bu projeleri burada devreye girmektedir. Kobiler rekabetçi olabilmesi için enerjisini kendi üretim alanına ve pazarlamaya ayırması gerekir ki dünyadaki rakipleriyle yarışabilsinler.  Devamlı değişen bilgiyi ve teknolojiyi kullanabilme kapasitesine sahip olma zorunluluğumuz da vardır. Devletin sunacağı teşvik politikalarının bu konuda önemli olduğunu düşünüyorum. İşte bu noktada KARGİD”in geliştirdiği bu projeyi çok önemsiyorum” diye konuştu. 

Toplam Okunma Sayısı : 1251

GülNet İnternet Hizmetleri, GülKom Mühendislik Bilgisayar Ltd.Şti.
Gazipaşa Mah. Cudi Bey Mektep Sok.Mahmut Reis Apt. No:7 Kat:2 Daire:4 Trabzon / TÜRKİYE
Tel: +90 462 326 61 42 - Fax: 0 (462) 326 99 59
E-mail: info@visittrabzon.com