Rehber :
   
Bayan Kuaförleri
Kuaför Emine
Kuaför Günay
Kuaför Esra
.Kuaför Rıza
Tamamını Göster...
   
    Kullanıcı Adı:   
    Parola:           
                       
03.11.2012
Bayan Kızılcık, Olgunlaşma Enstitüsünün Etkinliğine Katıldı


     Mazisini Özleyen Şehir Trabzon

              Trabzon Kız Teknik Öğretim Olgunlaşma Enstitüsü tarafından 'Mazisini Özleyen Şehir' isimli panel ve sergi düzenlendi. Trabzon Hamamizade İhsan Bey Kültür Merkezi'nde gerçekleştirilen panele ve serginin açılışına Trabzon Valisi Trabzon Valisi Dr. Recep Kızılcık’ın eşi Sema Kızılcık, Vali Yardımcısı Hüseyin Ece, Belediye Başkan Vekili Hüseyin Turan ile çok sayıda davetli katıldı.

              El sanatları, giyim üretimi, tekstil, grafik tasarım, güzellik ve saç bakım gibi görsel stantların yer aldığı sergiyi gezen Bayan Kızılcık, üretilen ürünler hakkında Okul Müdürü Nurgül Karagöz’den bilgi aldı. Bayan Kızılcık'ın dikkatini en çok nostalji köşesi çekti. Ürünleri çok beğenen Bayan Kızılcık, bu ürünlerin sergilenmesinde emeği geçenleri kutladı.

      

                Kamu yararına yapılan bu tür faaliyetlerin her zaman yanında olduklarını ifade eden Bayan Kızılcık, yapılan ürünlerinde Karadeniz insanının el becerisinin bir örneği olduğunu kaydederek, “Ürünleri gördüğümüzde Karadeniz insanının ne kadar yetenekli olduğunu bir kez daha anlıyoruz. Bu tür çalışmalara destek olmak gerekli. Enstitümüz bunlarla kalmayıp birçok projeye de imza atmış bulunuyor. Bu tür çalışmalar yapan okulumuza ve müdürlerine teşekkür ediyorum” şeklinde konuştu.

               Okul Müdürü Nurgül Karagöz ise, “Trabzon tarih sahnesine çıkışından bu güne Kurtuluş Savaşına kadar çeşitli kültürleri bünyesinde barındırmıştır. Böylesine köklü bir geçmişe sahip bir kentin kültürel zenginliklerin de doğaldır ki zengin olacaktır. Bu zenginlikleri bünyesinde barındıran Trabzon'un dününü anlamak bugününü anlamlandırmak adına Evliya Çelebi'nin 'ikinci küçük İstanbul' dediği bu şehrin evlatları olmanın onurunu yaşatmak adına bu etkinliği yaptık. Öz değerlerimizi, geleneklerimizi, göreneklerimizi ve el sanatlarımızı araştırdık. Farklı tatları bir araya getirerek birlikte solumak istedik. Bize bu konuda destek verenlere teşekkür ediyorum" dedi.

               Etkinliğe katılan panelistler, Mustafa Reşat Sümerkant, Veysel Usta, Bekir Gerçek, Feyza Akyüz anlattıklarıyla katılımcıları geçmişe götürürken; Söyleşi kısmında ise anıları hafızalarda canlandıran Orhan Karakullukçu, Mahmut Çizmecioğlu, Burhan Genç, Tayfun Sezeroğlu da ilgiyle izlendiler.

     

                Bayan Kızılcık, panelistlere etkinlik sonunda plaket takdim etti ve etkinlikte katkısı olanlara teşekkür etti.

Toplam Okunma Sayısı : 1300

GülNet İnternet Hizmetleri, GülKom Mühendislik Bilgisayar Ltd.Şti.
Gazipaşa Mah. Cudi Bey Mektep Sok.Mahmut Reis Apt. No:7 Kat:2 Daire:4 Trabzon / TÜRKİYE
Tel: +90 462 326 61 42 - Fax: 0 (462) 326 99 59
E-mail: info@visittrabzon.com