Rehber :
   
Yöresel Yemekler
Karpi Pide Salonu
Pidecim
Tamamını Göster...
   
    Kullanıcı Adı:   
    Parola:           
                       
04.11.2012
Vali Kızılcık, Alacahan'ı İnceledi, Bakırcılar Çarşısı Esnafıyla Sohbet Etti


 

         Trabzon Valisi Dr. Recep Kızılcık ve eşi Sema Kızılcık, restorasyon çalışmaları devam eden tarihi Alacahan'da incelemelerde bulundu.

         Vali Kızılcık, 17. yüzyıldan kalan Selçuklu mimarisi Alacahan'daki çalışmaları yerinde inceleyerek, restorasyon çalışmalarını yürüten firma yetkililerinden bilgi aldı.

         Tarihi Alacahan'ın restorasyon çalışmalarının tamamlanarak Trabzon'un turizmine kazandırılacağını belirten Vali Kızılcık, "Tarihi Alacahan tamamlandığında Bakırcılar Çarşısı'nın ruhuna uygun bir hale getirilecek. Üst katında telkari ve kazaziye ürünlerinin satıldığı bir alan oluşturulacak. Burada hem üreten hem de satan kazanacak. Alt katta ise, gelen misafirlerin oturabileceğin bir mekan düzenlenecek" dedi.

        Vali Kızılcık, Doğu Karadeniz'de alternatif turizm destinasyonlarının arttırılması kapsamında çok yönlü çalışmalar yaptıklarını ifade ederek, "Bu çalışmaları yaparken aynı zamanda ecdadımızın bizlere bıraktığı eserleri de yaşatmamız bir görevdir. Bu şehir tarihi bir şehir, tarihi yapıları ön plana çıkaracağız. Trabzon'umuz ve bölgemizde hem doğal alanların hem de tarihi eserlerimizin turizme açılması için çok yönlü çalışmalar çerçevesinde bu tür eserleri restorasyona tabi tutuyoruz. Bina, restorasyonu tamamlandıktan sonra turizmin ve esnafımızın hizmetine sunulacak."

         Vali Kızılcık ve bayan Kızılcık, incelemenin ardından esnafla çay içti ve sohbet etti. Ziyaretten memnun kalan Bakırcılar Çarşısı esnafı da, hafta sonunu kendilerine zaman ayırdığı için Vali Kızılcık'a ve bayan Kızılcık'a teşekkür ettiler.

Toplam Okunma Sayısı : 1457

GülNet İnternet Hizmetleri, GülKom Mühendislik Bilgisayar Ltd.Şti.
Gazipaşa Mah. Cudi Bey Mektep Sok.Mahmut Reis Apt. No:7 Kat:2 Daire:4 Trabzon / TÜRKİYE
Tel: +90 462 326 61 42 - Fax: 0 (462) 326 99 59
E-mail: info@visittrabzon.com