Rehber :
   
Fast Food & Cafe
Menekşe Fast Food
Keyf Fast Food & Cafe
Tamamını Göster...
   
    Kullanıcı Adı:   
    Parola:           
                       
06.11.2012
Ali Osman Ulusoy 'Komşularımızla ilişkilerimiz düzelirse 200 milyar dolar ihracat gerçekleştirebiliriz'


 

03.11.2012, TRABZON-TTSO, TTSO Meclis Başkanı Ali Osman Ulusoy, Türkiye’nin AB’ye girmesinin imkansız olduğunu dile getirdiği konuşmasında “Bizim yapmamız gereken komşularımızla iyi geçinmek, ilişkilerimizi düzeltmektir. Bunu yaparsak sadece komşularımızla olan ihracatımız, 200 milyar doları bulacaktır” dedi.
 
Ulusoy, TTSO Meclis toplantısında yaptığı konuşmada Türkiye’nin komşularıyla olan ilişkilerinden AB hedefine ve Türkiye’nin son yıllarda kaydettiği gelişmelerle ilgili değerlendirmelerde bulundu.
 
Dünyada taşımacılığın sırasının deniz, demiryolu ve karayolu şeklinde olduğunu belirten Ulusoy, “Türkiye 135 milyar dolar ihracatın yüzde 76’sını kara taşımacılığıyla yapmış. Bu çok önemli bir rakam. Dünyada Türkiye’den daha büyük filosu olan ülke yok” dedi.
 
“Komşularımıza sahip çıkmalıyız”
 
Türkiye’nin komşularıyla iyi geçinmesinin şart olduğunun altını çizen Ulusoy, bunun gerçekleşmesi durumunda her açıdan kazançlı çıkacağımızı savunarak şöyle konuştu:
 
“Biz evvela komşularımıza sahip çıkmalıyız. Şu anda bazı sıkıntılarımız var. Irak’la, İran’la, Suriye’yle, Rusya’yla sıkıntımız var ama inanıyorum ki Hükümet bu konuları biraz daha soğukkanlı ele alacak ve inşallah komşularımızla ilişkilerimiz düzelecek. Bizim komşularımızla ilişkilerimiz düzeldikten sonra inanın bizim bu ülkelere senede 200 milyar dolar ihracat yaparız. Ortadoğu’da Türkiye’den başka kalkınan ülke yok. Avrupalı bizi sevmiyor. Neden? Çünkü son 30 yılda Avrupa ülkelerinin kalkınmasının yanında Türkiye çok büyük bir atak ve aşama gerçekleştirmiştir. Bu inanılmaz bir şeydir ama hepimizin buna inanması lazım. Bütün mesele gelişen, kalkınan ve sanayileşen Türkiye’ye daha fazla sahip çıkmaktan geçiyor.”  
 
“Gürcistan seçimleri Sochi’nin yolunu da açacaktır”
 
Gürcistan’da yapılan seçimin sonuçlarını değerlendiren Ulusoy, “Şimdi Abhazya açılacak ve inanıyorum ki belki iki ay sonra Sochi’nin yolu açılacak ve otobüse binerek buradan 2 ay sonra Sochi’ye gideceğiz. Bu bizim için çok büyük bir gelişme olacak. Buradan Sochi’ye günde 2 bin kişi gidiyor 2 bin kişi geliyordu. Bu 10-15 yıl devam etti. Bu yolları yeniden açmak zorundayız” diye konuştu.
 
“80 sente muhtaç olan Türkiye’den gelişen, kalkınan bir Türkiye’ye geldik”
 
Türkiye’nin son 30 yılda çok önemli bir değişim ve gelişim kaydettiğine dikkat çeken Ulusoy, şunları dile getirdi:
 
“Bu ülkeyi açan bu hale getiren rahmetli Özal’dı. 80’li yıları bir hatırlayın. 80 sente muhtaç olan bir Türkiye’nin konuşulduğu bir dönem vardı. Şimdi hepimizin cebinde dolarlar var. Türkiye bu hale geldi. Bu nedenle bu ülkeye sahip çıkmak her Türk vatandaşının görevidir. Bir terör sorunu var, Suriye olayı var, bir de AB var. AB’yi bırakacağız. Bunu ben 10 yıl evvel söyledim. ‘AB biter, biz AB’ye giremeyiz’ dedim. Bu nedenle durup dururken komşularımızla kavga etmek bizim işimiz değil. Türkiye iyi yolda. Bize düşen dersimize iyi çalışmaktır.”
 
‘Dubai’den bir firma Trabzon Limanı’nda 400 kişinin istihdam edileceği bir yatırım yapacak”
 
Trabzon Limanında, Dubai’den bir firmanın 400 kişinin istihdam edileceği ve yaklaşık 4 yıl süreceği öngörülen bir konteynır yatırımı gerçekleştireceğini de belirten Ulusoy, bunun Şubat aylarında gerçekleşmesinin planlandığını söyledi.
 

 

Toplam Okunma Sayısı : 1298

GülNet İnternet Hizmetleri, GülKom Mühendislik Bilgisayar Ltd.Şti.
Gazipaşa Mah. Cudi Bey Mektep Sok.Mahmut Reis Apt. No:7 Kat:2 Daire:4 Trabzon / TÜRKİYE
Tel: +90 462 326 61 42 - Fax: 0 (462) 326 99 59
E-mail: info@visittrabzon.com