Rehber :
   
Balıkçılık
Denizer Balıkçılık
Tamamını Göster...
   
    Kullanıcı Adı:   
    Parola:           
                       
08.11.2012
Vali Kızılcık, Özürlüler Destek (ÖDES) Projesi Çalıştayında Konuştu


 

'Gerçek Özürlülük Kalplerde Sevgi Ve Şefkatin Eksik Olmasıdır'           

                Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı tarafından finanse edilen Trabzon Valiliği tarafından yürütülen, "Engelsiz Yaşama, Engelsiz Destek Projesi, Engellilerin Entegrasyonu Çalıştayı USTA Park Otel'de gerçekleştirildi.

                Çalıştaya katılan Trabzon Valisi Dr. Recep Kızılcık, projenin önemine vurgu yaparak, "Toplumumuzun  yüzde 10- 12'lik kısmını teşkil eden, bir organı, uzvu şu veya bu şekilde eksik ama şefkate, sevgiye muhtaç vatandaşlarımızın, bireylerimizin sorunlarının tespiti, karşı karşıya kaldıkları problemlerin, konusunda farkındalığın oluşturulması çerçevesinde bir yıla yakındır başta Milli Eğitim Müdürlüğümüz olmak üzere Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğümüzün, Sivil Toplum Kuruluşlarımızın ve yerel yönetimlerin ortaklaşa yürüttüğü ve başarıyla sonuçlandırdığı bu projenin önemi çok büyüktür.

                Vali Kızılcık, "Gerçekten değişen ve gelişen ülkemizde kişi başına düşen milli gelirin artmasına paralel olarak, toplumun tüm kesimlerinin bu zenginlikten, üretilen refahtan eşit olarak hak ettiği oranda istifade edebilmesi için devletimiz özellikle son 10 yılda özürlüler ile ilgili alanda çok çeşitli desteklerde bulunmaktadır. Evde bakımdan tutunda, engelli vatandaşlarımızın, çocuklarımızın da diğer bireyler ve vatandaşlarımız gibi başta eğitim hakkı olmak üzere topluma karışma, bireyselliğini kazanma ve bir birey olarak yaşamlarını idame ettirecekleri bir meslek sahibi olabilmeleri ve devletimizin sunduğu kamu hizmetlerinden yararlanma haklarının olduğu yönündeki bu tür projeler çok önem arzediyor. Artık özürlülük ailelerimiz tarafından da bir ayıp olarak değil, her an hepimizin karşı karşıya kalabileceği bir durumdur. Gerçek özürlülüğün bir organımızın, uzvumuzun arizi veya arızalı, eksik olması değil, kalplerimizde, gönüllerimizdeki sevginin, şefkatin eksik olması olarak değerlendirildiği bir döneme, bir iklime gelmiş olmamın da mutluluğunu yaşamaktayız. Burada şüphesiz en büyük çaba anne ve babalara, velilerimiz ve çocuklarımız tarafından gösterilmiş, onların bu çabalarına devlet olarak, hükümet olarak, Sivil Toplum Kuruluşları olarak bizlerde elimizden geldiğince hatta daha fazlasını göstermek gayreti ile bu aşamaya gelmiş bulunuyoruz" dedi.

                Ulaşılan noktanın yeterli ve tatmin edici olmadığını da belirten Vali Kızılcık, "Her alanda olduğu gibi bu alanda da daha üst noktalara, daha mutlu olabileceğimiz, toplum olarak kaynaşabileceğimiz noktalara ulaşmak hedefimizdir.  Nitekim bu çerçevede eğitimden tutunuzda mesleki eğitime ve topluma, toplumsal hayata daha rahat karışabilme yönündeki yürütülen çalışmalara kadar almamız gereken önemli mesafelerin olduğunu da biliyoruz" dedi.

                Belediye'nin özürlüler için yaptığı çalışmaları taktirle karşılayan Vali Kızılcık, özürlüler için bir ay içinde yeni bir ana okulunun hizmete gireceğini müjdeledi. Vali Kızılcık, "Özürlülerimizin eğitimlerini ilk aylardan itibaren daha iyi yapabilmeleri için bu alanda da devlet olarak, hükümet olarak, vilayet olarak önemli adımları atıyoruz, atmaya da devam edeceğiz. Eğitim alanında planladığımız, programladığımız ve Milli Eğitim Müdürümüze de talimatını verdiğim bir hususu da belirteyim. Bildiğiniz gibi Trabzon'umuzda valilik olarak yaptığımız ana okullarımız var. Bu sene bir tanesini daha bir ay içinde bitireceğiz. Okullarımızın bazı sınıflarında özürlü ana sınıfları olduğunu biliyoruz. Yavrularımızın daha iyi koşullarda  eğitim görebilmeleri için bu ana okullarımızdan yeni açılacak olan 1ay sonra açılacak olan ana okulumuzun 'özürlü engellilere engelsiz destek' anlayışımız,  parolamız çerçevesinde özürlü yavrularımızın eğitim göreceği bir eğitim yuvası olarak açmayı kararlaştırdık. Bu anlamda Trabzon olarak ülkemizde ilkleri gerçekleştirmiş oluyoruz" dedi.

                Trabzon Belediye Başkanı Dr. Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu da Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı tarafından yürütülen Özürlüler Destek Programı (ÖDES) projesi toplantısında yaptığı konuşmada "  Burada kamunun, halkın, sivil toplum kuruluşlarının, sorumluluk hisseden derneklerin, tümünün birlikteliğiyle çok güzel bir çalışma gerçekleştirildiğini  görüyoruz.  Yapılan gösterimde de söylendiği gibi engelliler kendilerine acınmasını istemiyorlar, onlar  birlikte yasamayı istiyorlar. Bize düşen görev , onlara acımadan  engellerini aşmalarına yardımcı  olmak ve   birlikte yaşayacağımız imkanları temin etmektir. Bu çerçevede biz Trabzon Belediyesi olarak engellerini aşmak azminde olanlara, onlarla birlikte yaşayabilmek için ihtiyaç duydukları tüm araç gereci  destekleri vermemizin yanında, sanatsal  ve kültürel faaliyetlerine de yardımcı olmaya çalışıyoruz. Bu çalışma neticesinde  kentlerimizi, onlarla ortak yaşayabileceğimiz hale getirilmesi için, yani yolda yürürken bir binaya girdiğinde, asansörünü kullanırken, ve diğer tüm günlük yaşam etkinliklerindeki eksikliklerimizi, kent eksikliklerimizi gidermeye devam ediyoruz. Bütün imkanlarımızı yani finansal imkanlarımızı da sonuna kadar kullanmayı sürdürerek, bu işten bütün kentlerde olduğu gibi bizim şehrimizde de sürecek" ifadelerini kullandı.

Toplam Okunma Sayısı : 1142

GülNet İnternet Hizmetleri, GülKom Mühendislik Bilgisayar Ltd.Şti.
Gazipaşa Mah. Cudi Bey Mektep Sok.Mahmut Reis Apt. No:7 Kat:2 Daire:4 Trabzon / TÜRKİYE
Tel: +90 462 326 61 42 - Fax: 0 (462) 326 99 59
E-mail: info@visittrabzon.com