Rehber :
   
Aluminyum ve Yan Sanayi
Aktif Metal Yapı Tic. Ltd. Şti.
Üçgen Aluminyum San. Tic. Ltd Şti.
Mst Cam Alüminyum
Birlik Cam Balkon
Tamamını Göster...
   
    Kullanıcı Adı:   
    Parola:           
                       
08.11.2012
Çömlekçi'de İlk İmzalar Atıldı


       Trabzon'un en büyük kentsel dönüşüm projelerinden biri olan ve son zamanlarda kamuoyunda sıkça konuşulan 'Çömlekçi Kentsel Dönüşüm projesin de' ilk imzalar atıldı. Hak sahibi vatandaşların anlaşmak için yoğun ilgi gösterdiği Çömlekçi Kentsel Dönüşüm projesi için ilk imzalar Trabzon Belediye Başkan Yardımcısı Cengiz Çolak ile emekli öğretmen Cevher Karslı ve Abdulbaki Melek arasında imzalandı.


Abdülbaki Melek imza atma sırasında...

       HAYALDİ GERÇEK OLDU SÖZÜ ANLAMINI ÇÖMLEKÇİ'DE BULDU

       Hak sahibi Emekli Öğretmen Cevher Karslı " 86 yaşında vefat eden annem 'Eğer ben öldükten sonra bu iş gerçekleşirse gelir mezarımın başında anne rahat uyu artık bu binalar yıkılıyor, yerine temiz binalar kurulacak' dersiniz demişti. Cuma günü ilk iş olarak rahmetli anneciğimin mezarına gidip vasiyetini yerine getireceğim " Hayaldi Gerçek oldu sözü anlamını Çömlekçi'de buldu" dedi.

       Trabzon'un dev kentsel dönüşümlerinden biri olan Çömlekçi kentsel Dönüşüm Projesinde Ekim ayı içerisinde Trabzon Belediye Başkanı Dr. Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu ile TOKİ Başkanı Ahmet Haluk Karabel'in nihai olurları imzalamalarının ardından vatandaşlarla görüşmelere başlanan Çömlekçi de artık Türkiye'de başarı ile uygulanan kentsel dönüşümden nasibini alıyor.


Çömlekçi'den genel görünüş...

       Trabzon Belediye Başkanı Dr. Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu göreve geldiklerinde verdikleri sözler doğrultusunda Kentsel dönüşüm alanına alınarak projelendirme çalışmaları tamamlanan ve vatandaşlarla görüşmelere başlanan Çömlekçi'de ilk imzaların atıldığını kaydederek, "Bilindiği gibi kentsel dönüşüm yapılacak alanda daha fizibilite çalışmaları tamamlandı, halihazır haritaları çıkartıldı,, Gayrimenkul değerleme çalışmaları bitirildi, alan üzerinde uygulanacak projelerle ilgili çalışmalar sonlandırıldı ve son olarak Ekim ayı içerisinde TOKİ Başkanı Ahmet Haluk Karabel ile imzaladığımız nihai olurların ardından ada ada yapılacak Çömlekçi'de hak sahipleri ile görüşmelere başladık ve ilk imzalar atıldı. Trabzon'a hayırlı olsun" ifadelerini kullandı.


Çömlekçi projesinden genel görünüş...

       ANNEMİN EN ÖNEMLİ VASİYETİ GERÇEK OLDU

       Çömlekçi Kentsel Dönüşüm Projesi kapsamında hak sahiplerinden ilk imzayı atan emekli öğretmen Cevher Karslı, yapılan anlaşmanın kendisi için çok farklı bir anlamı olduğunu belirterek" Rüyalarda görüp de gerçekleşebileceğini hiç düşünmemiştim; ta ki ilk imzayı atanan kadar. Hep söylenen bir laf vardır "hayaldi gerçek oldu" işte tam da anlamını bulduğu yerdeyiz. 86 yaşında vefat eden rahmetli annem Çömlekçi kentsel dönüşümünün tamamlandığını görmeyi çok arzu ediyordu. Bizlere verdiği son vasiyetinde 'Eğer ben öldükten sonra bu iş gerçekleşirse gelir mezarımın başında anne rahat uyu artık bu binalar yıkılıyor, yerine temiz binalar kurulacak' dersiniz demişti. Cuma günü ilk iş olarak rahmetli anneciğimin mezarına gidip vasiyetini yerine getireceğim. Attığım bu imza benim için çok farklı anlamalar içeriyor. Tamamen Trabzon'un menfaatini düşünerek böyle bir anlaşma yapmaktan dolayı tarifi imkansız duygular yaşıyorum. Bu projenin gerçekleşmesini sağlayan Hükümetimize, TOKİ'ye ve Belediyemize şükranlarımı sunuyorum" diye konuştu.


Belediye İdaresi İmza Töreninde...

       TRABZON'A GELEN MİSAFİRLERİMİZE MAHÇUP OLMAYACAĞIZ

       Görüşmeler neticesinde anlaşmaya varılan diğer bir hak sahibi Abdulbaki Melek, "Ankara da gerçekleştirilen Kuzey Ankara Girişi Kentsel Dönüşüm Projesini hep kıskanmışımdır. Çok şükür ki artık bizde de böylesine büyük bir kentsel dönüşüm gerçekleştirilecek ve havaalanı istikametinden kentimizi ziyarete gelen misafirlerimize mahcup olmayacağız. Çocukluğumun geçtiği doğup büyüdüğüm mahallemin son yıllarda ki ahlaki ve görsel o çirkin görüntüsünden kurtulacak olmasına çok seviniyorum. Emeği geçenlerden Allah razı olsun hepsine canı gönülden teşekkür ediyorum" dedi.

Toplam Okunma Sayısı : 1363

GülNet İnternet Hizmetleri, GülKom Mühendislik Bilgisayar Ltd.Şti.
Gazipaşa Mah. Cudi Bey Mektep Sok.Mahmut Reis Apt. No:7 Kat:2 Daire:4 Trabzon / TÜRKİYE
Tel: +90 462 326 61 42 - Fax: 0 (462) 326 99 59
E-mail: info@visittrabzon.com