Rehber :
   
Otel
Uzunkum Otel
Büyük Sümela Otel
Hotel Eray
Tamamını Göster...
   
    Kullanıcı Adı:   
    Parola:           
                       
09.11.2012
Gürcistan Başkonsolosu Kalandze, TTSO'yu Ziyaret Etti


09.11.2012, TRABZON-TTSO, Trabzon'a yeni atanan Gürcistan Başkonsolosu Paata Kalandze, TTSO’yu ziyaret ederek Yönetim Kurulu Başkanı M. Suat Hacısalihoğlu ve Yönetim Kurulu üyeleriyle görüştü.
 
Başkonsolos Paata Kalandze, Trabzon'da görev yapmaktan dolayı mutluluk duyduğunu belirterek amacının her iki ülke arasındaki mevcut iyi ilişkileri her alanda daha da ileriye götürmek olduğunu söyledi.
 
Başkonsolos Kalandze; “Yeni hükümet, yeni projelerle komşularımızla ilişkilerimizi daha da geliştirmek istiyor” 
 
Gürcistan’da yapılan seçimlerin ardından yeni bir hükümet kurulduğunu dile getiren Başkonsolos Kalandze, Gürcistan’ın yeni projeler doğrultusunda komşularla ilişkileri geliştirmek için yeni adımlar atılacağını vurguladı. 
 
Gürcistan’ın bağımsızlık ve toprak bütünlüğüne saygılı olunması şartıyla bütün komşularıyla her alanda görüşmeler yapılabileceğini ifade eden Başkonsolos Paata Kalandze, “Özellikle Karadeniz Bölgesi bizim için çok önemli. 2013 Şubat ayında Karadeniz Bölgesi’nden sanayi ve ticaret odası başkanları ve işadamlarını, Tiflis’te yapılacak bir toplantıda bir araya getirmek istiyoruz. Bu resmi toplantının haricinde her zaman karşılıklı ziyaretler yapabiliriz” dedi.
 
Tiflis-Batum Otoyolu Projesi’nin zamanından erken tamamlanması için çalışma başlatıldığını belirten Başkonsolos Kalandze, “Bu otoyolun tamamlanmasıyla ulaşım daha da kolaylaşacak ve ilişkilerimizin geliştirilmesine daha fazla katkı sağlayacaktır” diye konuştu.
 
Başkan Hacısalihoğlu; “Türkiye ile Gürcistan arasındaki ilişkilerin geliştirilmesi her iki ülkenin de menfaatinedir”
 
Yönetim Kurulu Başkanı M. Suat Hacısalihoğlu ise Başkonsolos Kalandze’ye yeni görevinde başarılar diledi. 
 
Türkiye ve Gürcistan arasında uzun yıllara dayalı iyi ilişkiler bulunduğunu belirten Başkan Hacısalihoğlu, bu ilişkilerin her alanda daha da ileriye götürülmesinin her iki ülkenin ve bölgenin yararına olacağını söyledi. Başkan Hacısalihoğlu, 
Önümüzdeki hafta içinde Trabzon mobilya sektöründen işadamlarının Batum Ticaret Odası’nda işadamlarıyla bir görüşmesi olacağını aktaran Başkan Hacısalihoğlu, Trabzon’un mobilya alanında bölgenin merkezi konumunda, köklü bir geçmişe sahip bir il olduğunu kaydetti.
 
Başkonsolos Kalandze de bu görüşmenin faydalı olacağını belirterek Tiflis’in de bu kapsama dahil edilmesi ve toplantılarda ilgili bakanlık temsilcilerinin de yer alması için girişimlerde bulunacağını ifade etti.
 
Başkan Hacısalihoğlu ve Başkonsolos Kalandze ziyaretin anısına birbirlerine çeşitli hediyeler verdiler.
Toplam Okunma Sayısı : 1266

GülNet İnternet Hizmetleri, GülKom Mühendislik Bilgisayar Ltd.Şti.
Gazipaşa Mah. Cudi Bey Mektep Sok.Mahmut Reis Apt. No:7 Kat:2 Daire:4 Trabzon / TÜRKİYE
Tel: +90 462 326 61 42 - Fax: 0 (462) 326 99 59
E-mail: info@visittrabzon.com