Rehber :
   
Dernekler
gulnet
Trabzon Liselerinden Y.K.D.D.V.
Trabzon SİAD
KARGİD
Trabzonspor
Trabzonsporlu Profesyonel FD
Trabzon BİLSEM
Tamamını Göster...
   
    Kullanıcı Adı:   
    Parola:           
                       
16.11.2012
Kupa Trabzonspor'undur Diyen Vekil Zaguda'ya Konuştu


Türkiye Büyük Millet Meclisi’ndeki görüşmelerde “Şampiyonluk Kupası Trabzonspor’a Verilmeli” diyen Ak Parti Gümüşhane Milletvekili Feramuz Üstün Zaguda’ya açıklamalar yaptı.
Yoğun meclis gündeminde Zaguda Genel Yayın Yönetmeni Engin Uzunoğlu’nun sorularını cevaplandıran Feramuz Üstün TBMM’de yaptığı konuşmayı detaylı olarak açıkladı.

Yapmış olduğunuz konuşma ile Trabzonsporluların gündemine oturdunuz. Sosyal medyada size büyük bir destek var. Bu konuda düşünceleriniz nelerdir?

Bütçe görüşmelerinde Spor Bakanlığı ile ilgili konuştum. Herkesin bir taraftarlığı vardır ve ben de Trabzonspor taraftarıyım. Bakanlıkların bütçelerinde genel problemleri konuşuyoruz. Bugün de Spor Bakanlığı’ndaki eksiklikleri, aksaklıkları, genel problemleri aktardıktan sonra Trabzonspor’un şampiyonluğuyla ilgili samimi düşüncelerimi de söyledim. O lafları bir taraftar olduğum için değil inandığım için söyledim. Kimin nasıl düşündüğünü bilmem ama ben öyle düşünüyorum. Bir kulübün 5-6 yöneticisi suçlanıyorsa ve mahkeme de şike vardır, teşvik vardır diyorsa Fenerbahçe Kulübü bu işin içerisinde yoktur kimse diyemez. Ben bunu söyledim ve kupamızı istiyoruz dedim. Orada arkadaşlar yargı süreci daha bitmedi dediler. Haklılar o süreç bitmedi. Bende o zaman; “kupa Trabzonspor’da dursun Yargıtay eğer bunu bozarsa o zaman kupayı geri veririz” dedim.

Ben genel olarak futbolun sorunlarını konuşurken Trabzonspor’un bu problemini dile getirdim. Genel bir sıkıntıydı futbolun içerisindeki adaletsizliklerden bahsederken dile getirdim. Yabancı futbolcuların fazlalığının iyi bir şey olmadığını da söyledim. Ben Trabzonspor’da da bu kadar yabancı futbolcunun olmasına karşıyım. Tüm konuşmalarımın arasından seçilen bir söz ama ben kupa ile ilgili söylediğim sözlerimin arkasındayım. Zaten kayıtlarda da var. Futbolla ilgili olarak içimden geldiği gibi doğru olarak inandığım şeyleri söyledim.

Türkiye futbol federasyonu’nun genel anlamda Trabzonspor’a adaletsiz davrandığını düşünüyor musunuz?

Türkiye Futbol Federasyonu’nun Trabzonspor’a adaletsizlik yaptığını düşündüğüm için bunları söyledim. Kimsenin cezaevine girmesi ve mağdur olmasını istemem ama sportif manada bu konu çözülmeli. Türkiye Futbol Federasyonu veya başka kim yaparsa yapsın bu iş sonuçlanmalı. 5 tane maçtan dolayı hüküm giyenler var. O sezon Trabzonspor 82 puanla ve averajla şampiyonluğu kaçırmıştı. Dolayısıyla 5 maçta bu işler olduğuna göre ve mahkeme de bunu söylemişse Trabzonspor’un hakkı yenmiş orada. Türkiye Futbol Federasyonu daha ayrıntılı incelemesi lazım   ve haklıya hakkını teslim etmesi gerek diye düşünüyorum.

Trabzonlu milletvekillerinin pek yapmadığı bir açıklama yaptınız. Trabzon milletvekillerinin bu konuda sessiz kalmasını nasıl yorumluyorsunuz?

Trabzonlu milletvekili arkadaşlarımın bu konuya sessiz kaldığına inanmıyorum. Trabzonlu siyasetçilerimiz de Trabzonspor’u bizlerden çok daha fazla takip ediyorlar. Ben bunun bilincindeyim. Ak Partili olsun diğer partilerden arkadaşlarımız olsun takip ediyorlar. Bazen de bu şeyleri direk Trabzon milletvekillerinin söylemesi değil de diğer illerin milletvekillerinin söylemesi daha iyidir. Gümüşhane de Trabzon’dan çok ayrı bir il değildir. Bizim söylememiz daha iyi oldu. Yarın belki Bayburt milletvekilimiz söyler sonra başka yerin milletvekili söyler. Bizler için önemli olan haklı olduğuna inandığımız bir davada kulübün yanında yer almak. Şunu da belirtmek istiyorum Trabzonlu milletvekillerimiz çok açıklama yapmamış olabilirler ama açıklayanlar da oldu. Erdoğan Bey bu tür açıklamalar yapmıştı. Onlar bu işte bizden daha heyecanlılar bunu ben biliyorum. Bizim sadece taraftarı olduğumuz bir kulüp ama onların sorumlu oldukları bir ilin kulübü ve bizden daha hassas davranmaları gerekebilir onların.

Son olarak ne söylemek istersiniz ?

Trabzonspor taraftarları ilgili şunu söylemek istiyorum; inanır mısınız telefonlarımı açamıyorum. Çorum’dan, Kastamonu’dan, Bayburt’tan, Gümüşhane’den, Erzurum’dan, yurt dışından insanlar teşekkür etmek için beni arıyorlar. Bu konunun medyaya düştüğünü de bilmiyordum. Gösterilen ilgiye teşekkür ediyorum.

Toplam Okunma Sayısı : 1457

GülNet İnternet Hizmetleri, GülKom Mühendislik Bilgisayar Ltd.Şti.
Gazipaşa Mah. Cudi Bey Mektep Sok.Mahmut Reis Apt. No:7 Kat:2 Daire:4 Trabzon / TÜRKİYE
Tel: +90 462 326 61 42 - Fax: 0 (462) 326 99 59
E-mail: info@visittrabzon.com