Rehber :
   
Şekerleme ve Şeker Ürünleri
Karabekir Şekerleme
Celaloğlu Arzu Helva
Tamamını Göster...
   
    Kullanıcı Adı:   
    Parola:           
                       
01.12.2012
Trabzon, AB turizm rotasına girdi


Avrupa Birliği tarafından desteklenen ve aralarında Trabzon’un da bulunduğu 5 farklı ülkeden kurum ve kuruluşların katılımcı olduğu Avrupa Kültür Yolları Üzerine Uluslararası Projeler Hibe Programı kapsamında düzenlenen ve turizmde yeni rotalar belirlenmesi ve bu rotalar üzerindeki kültür ve turizmle ilgili kurum ve kuruluşların entegrasyonunun sağlanmasını amaçlayan ‘Park ve Bahçe Rotası’ programı, Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası’nda yapıldı.

 

Programa, TTSO Yönetim Kurulu Başkanı M. Suat Hacısalihoğlu, İl Kültür ve Turizm Müdürü İsmail Kansız, TÜRSAB Doğu Karadeniz Yürütme Kurulu Başkanı Suat Gürkök, programın yürütücüsü İtalyan LuccaPromos Ajansı’ndan Rosanna Capitani, İngiltere’den Gaby Marcon Clarke ile turizm hizmet sağlayıcıları katıldı.

 

Açılış konuşmasını yapan TTSO Başkanı M. Suat Hacısalihoğlu, turizm hareketlerinin ekonominin gelişmesine önemli katkılar sağladığını belirterek bunun için doğal ve tarihi değerlerin etkili bir şekilde tanıtılmasının şart olduğunu söyledi. Hacısalihoğlu, “Amacımız Trabzon’un da bu tür projeler içerisinde yer alarak kayıtlara geçmesidir. Bölgemizin, ilimizin çok önemli tarihi ve doğal güzellikleri, değerleri var.

 

Ancak bizler bu değerlerimizin tanıtımı konusunda mütevazi davranıyoruz. Batı ülkelerine gidince orada sıradan eserlerin nasıl büyütülerek tanıtıldığını, anlatıldığını görüyoruz. Bizde bu anlamda çok fazla eser olmasına rağmen bunların anlatımını, tanıtımını gerektiği gibi yapamıyoruz. Bizler, bölgemizi, şehrimizi iyi tanıtırsak turizm hareketleri artacak, proje kapsamında gelecek olan turistlerin de ekonomiye katkısı artacaktır. Hepimiz biliyoruz ki şehrimizi öne çıkaran konulardan bir tanesi de turizmdir. Turizm sıcak para demektir. Sıcak paranın girdiği yerde, kalkınma olur, gelişme olur, refah seviyesi yükselir” dedi.

 

Projenin yürütücülerinden İngiltere Shine People and Places firmasından Gaby Marcon Clarke ise proje hakkında çeşitli bilgiler içeren bir sunum yaptı. Projenin tanıtılmasına yönelik yapılan ve bundan sonra yapılacak olan çalışmalar hakkında bilgi veren Clarke, tanıtım ve kamuoyu oluşturmaya yönelik bütün çalışmaların tamamlanmasının ardından projenin tanıtımının 2013 yılında Milano’da düzenlenecek BIT Uluslararası Turizm Fuarı’nda yapılacağını sözlerine ekledi.

 

İtalyan Uzman Rosanna Capitani de projenin uygulandığı Lucca bölgesindeki çalışmalardan örnekler verdi. (İHA)

 

Toplam Okunma Sayısı : 1403

GülNet İnternet Hizmetleri, GülKom Mühendislik Bilgisayar Ltd.Şti.
Gazipaşa Mah. Cudi Bey Mektep Sok.Mahmut Reis Apt. No:7 Kat:2 Daire:4 Trabzon / TÜRKİYE
Tel: +90 462 326 61 42 - Fax: 0 (462) 326 99 59
E-mail: info@visittrabzon.com