Rehber :
   
Web Siteleri
Bölgesel Web Siteleri
Tamamını Göster...
   
    Kullanıcı Adı:   
    Parola:           
                       
06.12.2012
Trabzon Dev Organizasyona Hazırlanıyor


Haziran ayında Türkiye’de gerçekleştirilecek olan U20 Dünya Kupası maçları öncesi Uluslararası Futbol Federasyonları Birliği (FIFA) ve Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) yetkililerinden oluşan Hüseyin Avni Aker Stadyumu’nda incelemelerde bulundu.

                2013 yılında Türkiye’de düzenlenecek olan 20 Yaş Altı Dünya Futbol Şampiyonası öncesi FIFA yetkililerinin statlardaki incelemesi devam ediyor. Trabzon Valisi Dr. Recep Kızılcık'ın da katıldığı FIFA ve TFF’den gelen heyet, Hüseyin Avni Aker Stadyumu’nun çiminden, çizgilerine, saha uzunluğuna, koltuklarına, basın odası ve tribününe, soyunma odaları, sağlık odası ile koridorlardan tuvaletlere, takım otobüsünün park edeceği yerlere kadar detaylı bir inceleme yaptı. Bol bol not tutan heyetin, Hüseyin Avni Aker Stadyumu’ndan memnun kaldığı ifade edilirken, arka arkaya yapılacak müsabakalar nedeniyle soyunma odası sayısının arttırılması talep edildi.

                Vali Kızılcık,  "İkinci Büyük Organizasyon Olacak"

                İncelemeler sırasında açıklamalarda bulunan Trabzon Valisi Dr. Recep Kızılcık, U20 Dünya Kupası’na da Trabzon’un ev sahipliği yapacağını belirterek, “FİFA’nın dünya çapında bir numaralı organizasyonu olan dünya kupasından sonra ikinci büyük organizasyonu  U20 Dünya Kupası’nı ülkemizde gerçekleştirecek. Bunun bir ayağının Trabzon’da olacak olması gayet doğal. Çünkü Trabzon şehri bu tür organizasyonları başarıyla yapmıştır. Bu organizasyonun Türkiye’de yapılacak olması ülkemizin tanıtımı ve futbolunun bir adım daha yukarıya taşınması anlamında çok önemli bir etkinlik” dedi.

                Çoluk Çocuk Herkesi Turnuvaya Bekliyoruz

                FIFA Müsabakalar Sorumlu Vekili Rhia Martin ise, “Trabzon’da ev sahibi şehirlerden bir tanesi. Biz burada olmaktan çok memnuniyet duyuyoruz. Hem FIFA hem Trabzon şehri için çok büyük bir deneyim olacak. Burada çok önemli maçlar oynanacak. Yarı final karşılaşması burada oynanacak. Buraya yaz boyunca turnuvanın ve futbolun yıldızları geleceği gibi ülkenin 4 bir köşesinde futbol coşkusu yayılacak. O yüzden biletler satışta, bütün aileleri, çocukları ve futbol severleri stadyumlara bekliyoruz. Yaz boyunca çok büyük bir futbol ortamı oluşacak. Trabzon’un ve Trabzonspor’nda şehir olarak bu turnuvaya ne kadar hazır olduğunu, turnuvaya ev sahipliği yapma konusunda ne kadar coşkulu olduğunu gördük” şeklinde konuştu.

                Trabzon Belediye Başkan Vekili Seyfullah Kınalı,Trabzonspor Asbaşkanı Nevzat Şakar, TFF Yönetim Kurulu Üyesi Mustafa Beyazlı da birer konuşma yaparak herkesin etkinliğe katılmalarını istediler.

                Açıklamaların ardından şampiyona maskotu ‘Kanki’ Trabzon Valisi Dr. Recep Kızılcık’a maç bileti ve futbol topu hediye etti. İncelemelerin ardından heyet ve turnuvanın maskotu ‘Kanki’ gazetecilere poz verdi.

 

Toplam Okunma Sayısı : 1515

GülNet İnternet Hizmetleri, GülKom Mühendislik Bilgisayar Ltd.Şti.
Gazipaşa Mah. Cudi Bey Mektep Sok.Mahmut Reis Apt. No:7 Kat:2 Daire:4 Trabzon / TÜRKİYE
Tel: +90 462 326 61 42 - Fax: 0 (462) 326 99 59
E-mail: info@visittrabzon.com