Rehber :
   
Orman Ürünleri
Şangün Orman Ürünleri
Tamamını Göster...
   
    Kullanıcı Adı:   
    Parola:           
                       
09.12.2012
Soğuksu Mahallesi'nin cami Yeri Sorunu Çözüldü


Trabzon Belediye Meclisi, Trabzon Belediye Başkanı Dr. Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu başkanlığında gerçekleştirdiği Aralık ayı son toplantısında, Ahi Evren Kalp Damar Hastalıkları Hastanesi'nin kuzey tarafında bulunan ve sağlık bakanlığına tahsisli alanın dini tesis(cami) ve katlı otopark olarak plana işlenmesini oy birliği ile kabul etti. Böylece, daha önce yapımına başlanan ve Kanuni Bulvarı genişleme alanı içerisinde kalarak inşaatı durdurulan cami yıkılarak, yerine Ahi Evren Kalp Damar Hastalıkları hastanesinin kuzey tarafında bulunan hıfzıssıhha eski binasının bulunduğu alanda yeni bir cami yapılacak.

       Soğuksu mahallesinde bin 947 metre kare alanda ibadet ve otopark ihtiyacını karşılanması için belediye meclisinde alınan karar şöyle: "Mülkiyeti Maliye Hazinesine ait, 2842 ada, 2 nolu parselin, belediye meclisinin 04.06.2010 tarih ve 197 sayılı kararı ile katlı otopark alanı olarak düzenlenen kısmının, bölgenin ihtiyacını karşılamak amacıyla, Defterdarlık Milli Emlak Müdürlüğü'nün 03.09.2010 tarih ve 2079 sayı ile Sağlık Bakanlığı sağlık Yatırımları Genel Müdürlüğünün 07.12.2012 tarih ve 13369 sayılı yazıları dikkate alınarak, dini tesis alanı(cami) olarak düzenlenmesi ayrıca, yapılacak caminin kot alanında kalan kısımlarının da caminin müştemilatı ve kapalı otopark olarak kullanılmak şekliyle plan notuna işlenmesi içerikli hazırlanan plan değişikliği 1/500 ölçekli nazım imar planında da gerekli düzenlemeler yapılmış şekliyle komisyonumuzca oy birliği ile uygun görülmüştür"

       Trabzon belediye Başkanı Dr.Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, Soğuksu mahallesinde Huzurevi'nin batı tarafında yapımına başlanan ve Kanuni Bulvarının genişleme alanı içerisinde kalarak inşaatı durdurulan camiyi başka bir yerde yaparak bölgenin ihtiyacını karşılamak amacıyla Ahi Evren Kalp ve Damar Hastalıkları Hastanesi'nin kuzey tarafında bulunan bin 947 metre karelik alanda cami yapılması için belediye meclisinin oy birliği ile karar aldığın kaydetti. Başkan Gümrükçüoğlu söz konusu alanda inşa edilecek caminin altına ise katlı otopark yapılacağını ifade ederek bölgemizin cami ve otopark ihtiyacı giderilmiş olacak. Belediye meclis üyelerimizin tümüne katkılarında ötürü teşekkür ediyorum. Soğuksu Mahallemize hayırlı olsun ifadelerini kullandı.

Toplam Okunma Sayısı : 991

GülNet İnternet Hizmetleri, GülKom Mühendislik Bilgisayar Ltd.Şti.
Gazipaşa Mah. Cudi Bey Mektep Sok.Mahmut Reis Apt. No:7 Kat:2 Daire:4 Trabzon / TÜRKİYE
Tel: +90 462 326 61 42 - Fax: 0 (462) 326 99 59
E-mail: info@visittrabzon.com