Rehber :
   
İlaçlama Hizmetleri
Beşyıldız İlaçlama Trabzon
MDPM İlaçlama
Tamamını Göster...
   
    Kullanıcı Adı:   
    Parola:           
                       
12.12.2012
1461 Trabzon, Galatasaray'ı 2-1 Mağlup Etti


Ziraat Türkiye Kupası 5. turunda Galatasaray ve 1461 Trabzon karşı karşıya geldi. Türk Telekom Arena'da oynanan karşılaşmanın galibi 2-1'lik skorla 1461 Trabzon oldu.

1461 Trabzon'un gollerini 31. dakikada penaltıdan Sercan Kaya, 70. dakikada Emrullah'tan geldi. Galatasaray'ın tek golü ise 77. dakikada Emre Çolak'tan geldi.Galatasaray bu sonuçla Ziraat Türkiye Kupası'na veda ederken, 1461 Trabzon kupada yoluna gruplardan devam edecek.

Fatih Terim'den derbi öncesi rotasyon

Ziraat Türkiye Kupası 5. turunda PTT 1. Lig ekiplerinden 1461 Trabzon'u ağırlayan Galatasaray, yedek ağırlıklı bir kadroyla sahaya çıktı. Teknik direktör Fatih Terim, bu sezon takımda çok fazla forma şansı bulamayan oyunculardan Sabri Sarıoğlu, Gökhan Zan, Çağlar Birinci, Ceyhun Gülselam ve Sercan Yıldırım'ı ilk 11'de sahaya sürdü.

Teknik direktör Fatih Terim, Spor Toto Süper Lig'de hafta sonu Fenerbahçe ile yapacakları derbi karşılaşması öncesinde, as oyuncuları Muslera, Selçuk İnan, Melo, Riera, Dany, Burak Yılmaz, Umut Bulut ve Eboue'yi 1461 Trabzon maçının kadrosuna almayarak, dinlendirdi.

G.Saray erken gol peşinde

Galatasaray karşılaşmaya erken bir gol bulma isteğiyle başladı. İlk dakikalardan itibaren rakip sahaya yerleşen Galatasaray'lı oyuncular kısa paslarla 1461 Trabzon savunmasında boşluk aradı.

Kanatlardan içeri doğru adam eksilterek pozisyon arayışında olan sarı kırmızılılar, son paslarda ve son hareketlerde başarısız olunca Galatasaray aradığı pozisyonlara giremedi.

Buna karşılık 1461 Trabzon ise kalabalık bir şekilde savunmada kalıp, Ofoedu ve Sercan Kaya'nın ön planda olduğu kontraataklarla gol şansı aradı.

Karşılaşmanın 14. dakikasında ise Galatasaray'da nadiren forma şansı bulan Sercan Yıldırım, talihsizlik yaşadı ve topsuz pozisyonda kasığını tutu ve yerde kaldı. Sercan Yıldırım, saha içinde doktorların tedavisine rağmen maça devam edemedi ve yerini Aydın Yılmaz'a bıraktı.

Arena'ya Sercan şoku!

Karşılaşmanın ilk yarım saati kısır ve pozisyonsuz geçildikten sonra, 1461 Trabzon bir penaltı buldu. Topun başına gelen Sercan Kaya, 31. dakikada bu fırsatı değerlendirdi ve takımını 1-0 öne geçirerek Arena'ya büyük bir şok yaşattı.

Golden sonra baskısını artıran ve devre bitmeden gol atarak karşılaşmaya denge getirmeyi amaçlayan sarı kırmızılılar, özellikle kanatlardan sık sık orta yaptı. Emre Çolak ve Engin Baytar'ın performanslarını artırdığı ilk yarının son 15 dakikasında aradığı golü bulamadı. Devre 1461 Trabzon'un 1-0'lık üstünlüğüyle bitti.

Arena'ya 2. şok

Galatasaray ikinci yarıya yine tempoyu yükselterek başladı. İlk saniyelerdeki baskıya karşılık 1461 Trabzon tempoyu başarıyla düşürdü.

Kontraatak arayan 1461 Trabzon, 51. dakikada Ofoedu'yla etkili geldi. Gökhan Zan, doğru zamanda müdahaleyi yaparak farkın 2'ye çıkmasına engel oldu.

Bu dakikalarda özellikle Hamit Altıntop'un etkisiz ve isteksiz oyunu göze çarpmaya başladı. İlk yarı boyunca da etkili olamayan Hamit, kullandığı serbest vuruşlar ve çektiği şutlar açık farkla auta gitti. Galatasaray teknik direktörü Fatih Terim, Hamit Altıntop'un kötü oyunu sonrası Amrabat'ı oyuna aldı.

Sürekli kornerler ve kanatlardan yapılan ortalarla ceza sahasına yüklenen Galatasaray, bu ortalarda çok düşük isabet oranı yakaladı. 70. dakikada yine başarılı bir kontraatak yapan 1461 Trabzon, Emrullah Kokoç'un ceza sahası yayından çıkardığı başarılı şut sonrası farkı 2'ye çıkararak Arena'ya bir şok daha yaşattı.

Arena'da tansiyon yükseliyor

Golden sonra Galatasaray'da Ceyhun Gülselam-Yekta, 1461 Trabzon'da ise Francis Ofoedu-Barış Memiş değişikliklikleri geldi.

Galatasaray 2. golden sonra tüm hatlarıyla yüklenmeye devam etti. 77. dakikada kornerin ardından seken topa vuran Emre Çolak'la farkı 1'e indirdi.

Golden sonra baskısını iyice artıran Galatasaray, sürekli kanatlardan ortalarla yüklenmeye devam etti. Pozisyonlardan ve duran toplardan yararlanamayan Galatasaray, taraftarlarına saç baş yoldurdu.

5 dakikalık uzatmadan da yararlanamayan Galatasaray, Ziraat Türkiye Kupası'na 5. turda veda etti. 

Toplam Okunma Sayısı : 1079

GülNet İnternet Hizmetleri, GülKom Mühendislik Bilgisayar Ltd.Şti.
Gazipaşa Mah. Cudi Bey Mektep Sok.Mahmut Reis Apt. No:7 Kat:2 Daire:4 Trabzon / TÜRKİYE
Tel: +90 462 326 61 42 - Fax: 0 (462) 326 99 59
E-mail: info@visittrabzon.com