Rehber :
   
Yöresel Ürünler
İslamoğlu Gıda
İskenderoğlu Şarküteri
İmamoğlu Yöresel Ürünler
Sürbisa & Sürmene Bıçakçılık
Trabzon Silah Sanayi
Gurme 61 Şarküteri
Tamamını Göster...
   
    Kullanıcı Adı:   
    Parola:           
                       
14.12.2012
Amadeus,değişen seyahat pazarında teknolojinin rolünü araştırdı


TurizmGüncel

Yazarımız Zafer Cengiz tarafından özetlenen raporu okurlarımızın dikkatine sunuyoruz. Raporla ilgili olarak daha detaylı bilgi edinmek isteyenler, ekteki dosyayı inceleyebilirler.


"Günümüzde turizm ilişkileri geniş çapta “stres-belirsizlik-kaos” üzerine kuruludur. Gelecekte ise bu kavramların yerini “düzen ve işbirliği” alacak, kitle turizminin kalıntısı olan eski piyasa uygulamaları ve ilişkileri, yerini “işbirliği içinde düzen” prensibi ile huzurlu ve verimli bir karaktere dönüştürecektir. 

Seyahat ve Turizm endüstrisinin temel karakteri, teknoloji ile geleceğe dönük tüketim ve talep alışkanlıklarının hızla değişmesi ve buna uyum sağlamak üzere alınacak tedbirler paralelinde yaşanmaktadır.
ST Hizmetlerindeki talep değişiminin evrimini takip ederek anlamak ve buna uygun yenilikçi tedbirler getirebilmek konusu, bu raporun ana fikrini ve temasını oluşturuyor. 

Amadeus tarafından 7 ülkede 18 uzman görüşü ve 1500 kişisel turist analiziyle yürütülen bir özel araştırma ile ortaya çıkan bu rapor, (şirketin ilgi alanı ile) seyahat ve turizmin havacılık bölümüne ağırlık vermektedir. Prensip olarak, turizmin diğer hizmet alanlarına da aynen uygulanabilecek detaylar, bu raporda 6 temel bulguda özetlenmiştir; 

1) Tecrübede gelecek nesil: Turistlerin dünyası “derinlemesine sözleşme” ile tarif edilmelidir. Her alanda genişleme değil, derinliğine mutabakat ve anlaşmalar geliştirilmeli ve uygulanmalıdır.

2) Otomatik geçişler: Teknolojik desteklerle, manuel kontroller yerine hızlı ve etkili yöntemler kullanılarak “ceck-in” işlemlerinde akış sağlanacaktır. 

3) Hafıza ile ödeme: Seyahat sürecindeki tüm ödemelerin entegre dijital hafıza kaydı haline getirilmesi ile, tüm parasal konular uygulaması rahatlatılacaktır. 

4) Akıllı tavsiyeler: Yeni teknoloji kullanımı ile, seyahat tecrübelerinin iletişimi ve paylaşımı kolaylaşacak ve sosyal guruplar aracılığı ile devreye sokulacaktır. 

5) Stresin seyahatten ayıklanması: İyileştirme çalışmaları ve değişen demografi ile, seyahatin çok daha huzurlu bir ortama taşınmasını sağlayacaktır. 

6) İş turisti: İş ve hayat dengesi ile sağlıklı yaşam konusundaki yeni hayat bakışı sayesinde, iş seyahati sürecinde bile turist bakışının gelişmesi sağlanacaktır. 

Gelecek on yılın seyahat ve turizm sağlayıcılarına dönük temel mesajlar; Sihirli teknolojik değnekle sorunlara çözüm aramak yerine, turistlerin ihtiyaçlarını analiz ederek getirilecek yenilikçi uygulamalara dönük yoğun çabalar harcanmasıdır. Daha fazla veri analizi ile çözümler üretilmesi, işbirlikçi yaklaşımlarla sürekli başkaları ile birlikte çalışma kültürü, insanların birbirinin tecrübelerinden yararlanmasının sağlanması, gibi prensipler sayesinde, yeni dönemin zeminleri hazırlanabilecektir. 

Söz konusu değişimi gerçekleşmesi için gerekli ilave unsurlar ise; 

*Teknolojik altyapıda belirgin gelişmeler, 

*Yeni iş modelleri ve örgütleşmeler, 

*4G teknolojisi ile cep’ten internet erişimi, 

*Değişim ortamının birlikte oluşturulması, 

olarak öne çıkmaktadır. Araştırmacı ve yenilikçi yaklaşımlar, daima öne geçecektir. 

Ana fikir: Geleceği tahmin etmek için, onu keşfetmek gereklidir!"

RAPORUN TAMAMINA BU LİNKTEN ULAŞABİLİRSİNİZ...
Toplam Okunma Sayısı : 1601

GülNet İnternet Hizmetleri, GülKom Mühendislik Bilgisayar Ltd.Şti.
Gazipaşa Mah. Cudi Bey Mektep Sok.Mahmut Reis Apt. No:7 Kat:2 Daire:4 Trabzon / TÜRKİYE
Tel: +90 462 326 61 42 - Fax: 0 (462) 326 99 59
E-mail: info@visittrabzon.com