Rehber :
   
Balık Lokantaları
Kılçık Balık Lokantası
Tamamını Göster...
   
    Kullanıcı Adı:   
    Parola:           
                       
14.12.2012
Trabzonspor, Penaltılarda 5-3 Üstünlük Sağladı


Ziraat Türkiye Kupası 5. tur maçında Trabzonspor ile Kasımpaşa, Recep Tayyip Erdoğan Stadı'nda karşı karşıya geldi.

Karşılaşmanın normal süresi 1-1 iki ekibin beraberliği sona erdi. Maçta Kasımpaşa'nın golü 7. dakikada Özer Hurmacı'dan gelirken, Trabzonspor'un golünü ise 88. dakikada Adrian kaydetti. Uzatmalar sonunda iki ekip futbolcuları eşitliği bozacak golü bulamayınca penaltı atışlarına geçildi. Penaltılarda 5-3'lük üstünlük kuran Trabzonspor gruplara kalmayı başardı.

TRABZON'DA 3 DEĞİŞİKLİK

Ziraat Türkiye Kupası 5. turunda Kasımpaşa'ya konuk olan Trabzonspor'da teknik direktör Şenol Güneş, Spor Toto Süper Lig'de son oynadıkları Kayserispor maçına göre, ilk 11'de 3 değişiklikle takımını sahaya sürdü. Kayserispor maçında ilk 11'de görev alan kaleci Onur Kıvrak, Adrian ve Halil Altıntop'u yedeğe çeken Güneş, bu oyuncuların yerine Kasımpaşa karşısında Tolga Zengin, Yasin Öztekin ve Colman'a formayı verdi. Bordo-mavili ekip, Kasımpaşa karşısında Tolga Zengin, Serkan Balcı, Giray Kaçar, Mustafa Yumlu, Emerson, Colman, Zokora, Yasin Öztekin, Alanzinho, Olcan Adın ve Henrique ilk 11'i ile sahada yer aldı. Sakatlıkları nedeniyle Bamba, Soner Aydoğdu ve Vittek'in maç kadrosunda bulunmadığı Trabzonspor'da, yedek kulübesinde ise Onur Kıvrak, Adrian, Halil Altıntop, Sapara, Celutska, Volkan Şen ve Zeki Yavru oturdu.

DJALMA VE UCHE KADORDA YOK

Öte yandan, Kasımpaşa'da eşi doğum yaptığı için ülkesine giden Djalma ile bu sezon resmi maçlarda attığı 10 golle takımının gol yollarındaki en etkili ismi olan Kalu Uche, maçın 18 kişilik kadrosunda yer almadı.

ERKEN GELEN GOL

Ziraat Türkiye Kupası 5. Tur maçında gruplara kalacak takımı belirleyecek olan maçta Kasımpaşa karşılaşmaya hızlı başlayana taraf oldu. İlk 5 dakikalık bölümde Trabzonspor orta alanda rakibinin baskısı karşısında organize olmakta zorluk çekerken, Kasımpaşalı futbolcular orta alanda kaptığı toplarla hızlı hücuma çıkmaya çalıştılar. Karşılaşmanın 7. dakikasında Kasımpaşa'nın ceza sahası dışından kullandığı serbest vuruşta, Özer'in vuruşu hiç kimseye çarpmamasına rağman,i Trabzon ceza alanında oluşan karambolden dolayı kaleci Tolga'yı yanılttı ve ağlarla buluştu. Kasımapaşa karşılaşmanın hemen başında 1-0 öne geçmiş oldu.

KASIMPAŞA ALAN DARALTTI

Mücadelenin ilk yarım saatlik bölümünde Trabzonspor'un ilk 10 dakikaya oranla daha etkin olduğu dikkatlerden kaçmazken, Bordo mavililer hücumda Henrique'nin çabaları ile pozisyon bulmaya çalıştı. Colman ve Yasin'in orta alandaki uyumlu oyununa karşsın, hazırlık paslarına izin veren fakat ceza alanı önünde alan daraltan Kasımpaşalı futbolcular, rakiplerine tehlike yaratma şansı vermediler.

ÖZER PERFORMANSIYLA DİKKAT ÇEKTİ

Trabzonspor'da sağ kanattaki organizasyonlarda başarısızlık göze çarparken, o bölgede görev alan Serkan ve Yasin'in uyumsuz lukları gözlerden kaçmadı. Kasımpaşa'da orta alanda oyuna yön veren ve attığı derinlemesine paslarla arkadaşlarını pozisyona sokan Özer Hurmacı, ilk yarının son 15 dakikalık bölümünde etkli oyunu ile dikkat çekti. İlk yarının geri kalan dakikalarında gol olmayınca Trabzonspor, Kasımpaşa karşısında ilk yarıyı 1-0 mağlup kapattı.

ADRIAN OYUNA HAREKET GETİRDİ

Karşılaşmanın ikinci yarısında etkisiz olan Colan'ın yerine Adrian oyuna girerken, Trabzonspor'un oyununa hareket getirdi. İkinci yarıya etklii başlayan Trabzonspor, hücumda, Alanzinho, Adrian ve Yasin'in etkili oyunuları ve mücadeleleriyle Kasımpaşa karşısında pozisyonlar bulmaya başladı. İkinci yarının ilk 25 dakikalık bölümünde Trabzonspor topa daha çok sahip olan ekip görüntüsü çizmesine rağmeni bordo mavili ekip, son paslar başarısız olunca beraberlik golünü bu dakikalara kadar bulamadı.

BERABERLİK 88'DE GELDİ

Karşılaşmanın son 20 dakikalık bölümünde Trabzonspor, hızlı ataklarla berbaerlik golünü bulmak için Trabzonspor kalesine yüklenmeye başladuı. Yasin'in bireysel çabalarına Alanzinho'nun toplu koşuları da eklenince bordo mavili ekip Kasımpaşa kalesinde üst üste pozisyonlar bulsa da bunları gole çevirmeyi bir türlü başaramadı. Maçın son dakikalarında umutlar biterken, Trabzonspor'da 88. dakikada sahneye çıkan Adrian, bordo-mavili ekibe beraberliği getiren golü kaydetti ve karşılaşma uzatmalara gitti.

PENALTILAR GALİBİ BELİRLEDİ

ilk uzatma devresinde iki ekip futbolcularının yorgun olduğu gözlerden kaçmazken, Trabzonspor daha etkin olan taraftı. Bordo mavililerin ataklarına Kasımpaşalı futbolcular cevap vermekte zorlanırken, bu devrede iki takım da gol bulamadılar. İkinci uzatma devresinde iki ekip karşılıklı ataklar geliştirirken, Kasımpaşa daha fazla topla oynayan ekip olarak göze çarptı. Kasımpaşalı futbolcular, Trabzonspor ceza sahası içinde iki ciddi pozisyon bulmalarına rağmeni Trabzonsporlu savunma oyuncularının kritik müdaheleleri sonucu gole ulaşamadılar. Uzatmaların sonunda penaltılarda 4-2 üstünlük sağlayan Trabzonspor, gruplara kalmayı başardı.

Toplam Okunma Sayısı : 1363

GülNet İnternet Hizmetleri, GülKom Mühendislik Bilgisayar Ltd.Şti.
Gazipaşa Mah. Cudi Bey Mektep Sok.Mahmut Reis Apt. No:7 Kat:2 Daire:4 Trabzon / TÜRKİYE
Tel: +90 462 326 61 42 - Fax: 0 (462) 326 99 59
E-mail: info@visittrabzon.com