Rehber :
   
Maçka Tesisleri
Osmanoğlu Ocakbaşı
Sümer Restaurant
Tamamını Göster...
   
    Kullanıcı Adı:   
    Parola:           
                       
16.12.2012
Trabzonspor, İstanbul B.B'ye 2-1 Mağlup Oldu


Spor Toto Süper Lig 16. hafta mücadelesinde İstanbul Büyükşehir Belediyespor, sahasında Trabzonspor'u ağırladı.

Atatürk Olimpiyat Stadı'nda oynanan karşılaşma 2-1 İstanbul Büyükşehir Belediyespor'un galibiyeti ile sona erdi. Ev sahibi ekibin golleri 50. dakikada Ekrem, 57. dakikada ise Webo'dan geldi. Trabzonspor'un golünü ise 39. dakikada Henrique kaydetti.

Bu sonuçla Trabzonspor ligde 23 puanda kalırken, İstanbul BŞB ise puanını 18'e çıkardı. İki ekipten İstanbul BŞB, deplasmanda KasımpaşaYı ağırlarken, Trabzonspor ise sahasında Galatasaray'ı ağırlayacak.

KALE ONUR'A TESLİM

Trabzonspor Teknik Direktörü Şenol Güneş, Spor Toto Süper Lig'de İstanbul Büyükşehir Belediyespor ile oynanan maçta, kadroda iki değişiklik yaptı.

Ziraat Türkiye Kupası'nda Kasımpaşa ile hafta içinde 120 dakikalık bir mücadele yapan ve penaltılarla tur atlayan bordo-mavili takımın tecrübeli teknik adamı, son maçta kalede görev alan Tolga Zengin'i yedek soyundurdu. Bordo-mavili takımın teknik direktörü, bu oyuncunun yerine lig mücadelesinde Onur Recep Kıvrak'a görev verdi. Güneş, Kasımpaşa karşısında sonradan oyuna giren ve attığı golle takımının kupada tur atlamasında büyük pay sahibi olan Adrian Mierzejewski'ye ilk 11'de şans verdi. Tecrübeli teknik adam, Kasımpaşa maçında ilk 11'de sahaya çıkan Colman'ı ise kadroya dahil etmedi.

ZAYATTE FORMA GİYEMEDİ

Trabzonspor'u konuk eden İstanbul Büyükşehir Belediyespor ise iki eksikle güçlü rakibinin karşısına çıktı. Spor Toto Süper Lig'de geçen hafta Fenerbahçe ile karşı karşıya gelen İstanbul Büyükşehir Belediyespor'da sarı kart cezalısı Kamil Zayatte'in yanı sıra, sakatlığı bulunan Turgay Bahadır bordo-mavili rakiple oynanan karşılaşmada forma giymedi. Sarı kart cezası nedeniyle Fenerbahçe maçında forma giymeyen Can Arat ise cezasını tamamlayarak bugünkü maçta sahaya çıktı.

TOPA TRABZON HÜKMETTİ

Karşılaşmaya her iki ekip de hızlı bir başlangıç yaparken, Trabzonspor özellikle Adrian ve Emerson'un etkili oyunu ile rakip kalede ilk 15 dakikada baskı kurmayı başardı. Trabzonzpor hücum elamanlarının girdiği pozisyonlar zaman zaman Büyükşehir kalecisi Eduardo'yu zor durumda bıraksa da, ev sahibi takım, savunmadan kaptığı toplarla hızlı hücum şansları buldu ancak bunlar net gol pozisyonlarına dönüşmedi.

İSTANBUL BŞB KAPANDI

İkinci 15 dakikalık bölümde oyunda denge kurulmuş gibi gözükürkeni her iki ekip çetin bi orta saha mücadelesine giriştiler. Bu mücadelelerde topa daha çok sahip olan Trabzonspor, oyuna da yön veren ekip görüntüsü çizdi. Özellikle orta alanda Zokora'nın ikili mücadelerdeki etkisi Trabzonspor'un bu bölgede istediğini elde etmesini sağladı. Trabzonspor, ilk yarının sonlarına doğru kendi yarı sahasına kapanmaya başlayan İstanbul BŞB, önünde baskın olan taraf olmasına rağmen, bordo mavili ekip topu tehlikeyi bölgeye ulaştıramadı.

İLK GOL HENRIQUE'DEN

Ev sahibi ekip karşısında etkili ataklarını sürdüren Trabzonspor aradığı golü. 39. dakikada Adrian'ın ortasında, bomboş pozisyonda topu ağlara gönderen Henrique ile buldu be ilk yarının bitimine 5 dakika kala üstünlüğü ele geçirdi. Karşılaşmanın bundan sonraki bölümlerinde başka gol olmayınca Trabzonspor ilk yarıyı 1-0 üstün tamamladı.

ANİ ATAK GOL GETİRDİ

Karşılaşmanın ikinci yarısına hızlı başlayan Trabzonspor'da ilk dakikalardan itibaren ilk golün sahibi Henrique çalışkanlığı ve istekli oyunu ile dikkat çekerken, Trabzonspor, oyunda kontolü yine ikinci yarının başında elie geçitmeyi başardı. İstanbul BŞB ise daha defansif bir futbolu tercih ederken, hücuma hızlı kontrataklarla çıkmaya çalıştı. Bu hücumlardan birinde ceza sahası içinde topla buluşan Ekrem, 50. dakikada İstanbul Büyükşehir Belediyespor'un beraberlik golünü kaydetti.

WEBO BÜYÜKŞEHİR'i ÖNE GEÇİRDİ

Golden sonra maçtaki etkinliğini artıran İstanbul Bşb, üstüste Trabzonspor kalesinde tehlikeli pozisyonlar bulmaya başladı. Bu pozisyonlardan birinde 57. dakikada Holmen'in pasıyla bomboş pozisyonda topu önünde bulan Webo, İstanbul BŞB'yi 2-1 öne geçiren golü kaydetti.

TRABZON BASTIRDI AMA...

Karşılaşmanın son 30 dakikalık bölümünde iki ekip de bir çok pozisyon buldu. İlk yarıdaki defansif kimliğinden sıyrılan İstanbul Büyükşehir Belediyesi, Webo'nun golünden sonra oyunda daha atak bir görüntü sergilemeye başladı. Trabzonspor orta alanda Adrian ve Henrique'nin çabalarıyla gol fırsatları aradı. İki ekip arasındaki çetin geçen orta alan mücadelesi karşılaşmanın son dakikalarına kadar devam ederken, Trabzonspor, beraberlik golünü bulmak için Büyükşehir kalesine daha çok adamla giden taraf oldu. Bu hücumların dönüşünde az adamla yakalanan bordo mavili ekip, Büyükşehir Belediyespor hücum elemanları karşısında savunmada zor anlar yaşadı.

Toplam Okunma Sayısı : 1110

GülNet İnternet Hizmetleri, GülKom Mühendislik Bilgisayar Ltd.Şti.
Gazipaşa Mah. Cudi Bey Mektep Sok.Mahmut Reis Apt. No:7 Kat:2 Daire:4 Trabzon / TÜRKİYE
Tel: +90 462 326 61 42 - Fax: 0 (462) 326 99 59
E-mail: info@visittrabzon.com