Rehber :
   
Dernekler
gulnet
Trabzon Liselerinden Y.K.D.D.V.
Trabzon SİAD
KARGİD
Trabzonspor
Trabzonsporlu Profesyonel FD
Trabzon BİLSEM
Tamamını Göster...
   
    Kullanıcı Adı:   
    Parola:           
                       
17.12.2012
Trabzon Heyeti, New York'ta Birleşmiş Milletler'de Görüşmelerde Bulundu


 Trabzon Valisi Dr. Recep Kızılcık Başkanlığı’ndaki Doğu Karadeniz Ticaret ve Sanayi Odaları başkanlarından oluşan heyet Amerika Birleşik Devletlerine düzenlenen iş programı ziyareti kapsamında Merkezi Newyork’ta bulunan Birleşmiş Milletler Kalkınma Programı (UNDP) Avrupa ve BDT Direktör Yardımcısı HaoliangXu  ve BM Türkiye Daimi Temsilcimiz Büyükelçi  H.Halit  Çevik görüştü.

                Görüşmeye Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası (TTSO) Başkanı M. Suat Hacısalihoğlu’nun yanı sıra  Trabzon Ticaret Borsası (TTB) Başkanı Şükrü Güngör Köleoğlu, Doğu Karadeniz Kalkınma Ajansı (DOKA) Genel Sekreteri Çetin Oktay Kaldırım, Artvin Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Kurtul Özel, Ardeşen Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Recep Eksilmez, Hopa Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Engin Koyuncu, DOKA Birim Başkanı Vahit Ketboğa, Trabzon ABİGEM Koordinatörü Yunus Emre Katrancı ve TTSO Basın Danışmanı Aydın Topcu katıldı. Görüşmeye BM Ticaret Ataşesi Genel Ardanile Türk akademisyen Prof.Dr. Ali Fuat Yılmazda eşlik etti.

                Doğu Karadeniz Heyetinin ziyaretinden duyduğu memnuniyeti belirterek sözlerine başlayan UNDP Avrupa ve BDT Direktör Yardımcısı HaolangXu, UNDP’nin  Birleşmiş Milletler bünyesinde kalkınma ile ilgili en büyük kuruluş olduğunu söyledi. Xu, “UNDP Teşvik, hibe, teknik destek gibi unsurlar ile kürsel kalkınmayı destekliyor” dedi.

                Bölgesel Kalkınma İçin Ortak Çalışma Talebi

                2011 yılında UNDP ile Türkiye arasında yapılan anlaşmayı anımsatan Xu, ayrıca özel sektörün geliştirilmesi amacıyla İstanbul’da özel sektöre hizmet edecek bir kalkınma ofisi kurulduğunu ifade etti. Türkiye’nin UNDP bütçesine yapmış olduğu katkıların artarak devam ettiğine dile getiren Xu, UNDP’nin özellikle sürdürülebilir şehirler üzerine Türkiye’de çalışmalar yürüttüğünü kaydetti.

                Vali Kızılcık: “UNDP İle Turizm Ve Kırsal Kalkınma Alanında Birlikte Çalışmamız Gerekir”

                Görüşmeyi İngilizce gerçekleştiren Trabzon Valisi Dr. Recep Kızılcık,UNDP tarafından Trabzon’da yürütülen birçok projenin olduğunu söyledi. Bu projelerin yürütülmesi sonucunda önemli ve güzel sonuçların elde edildiğini aktardı. UNDP ile özellikle Trabzon’da turizm sektörü ve kırsal kalkınma alanlarında birlikte çalışılması gerektiği önerisini dile getiren Dr. Kızılcık şöyle konuştu: “Ayrıca kırsal kalkınma konusunda da birlikte çalışabileceğimizi bu konuda yeni projeler üretip bu projeleri gündeme almamız gerektiğini özellikle üretilecek projelerde yerel idareleri ve sivil toplum kuruluşlarının da düşüncesi alınarak bu projelerin tasarlanması gerekiyor.”

                Oldukça samimi bir atmosferde geçen toplantıda Birleşmiş Milletler Kalkınma Programı (UNDP) Avrupa ve BDT Direktör Yardımcısı HaoliangXu,  UNDP ve Türkiye’ye yönelik bir takım güncel verileri içerin bir istatistik rapor takdim etti.  Yaklaşık 40 dakika süren görüşmenin sonunda Vali Dr. Recep Kızılcık Trabzon Valiliği adına takdim ettiği Türk Kahvesi fincan takımının Türk geleneklerinde özel bir yeri olduğunu ifade ederek, “Bir fincan kahvenin 40 yıl hatırı vardır.” sözünü anımsattı. Gerek fincan takımı gerekse Türk atasözünün oldukça anlamlı bulan Birleşmiş Milletler Kalkınma Programı (UNDP) Avrupa ve BDT Direktör Yardımcısı HaoliangXu ‘da heyete plaketini takdim etti.

                Heyet, BM Daimi Büyükelçimiz Çevik İle Görüştü

                Heyet daha sonra programına New York’taki Birleşmiş Milletler Türkiye Daimi Temsilcisi Büyükelçi, Y.Halit Çevik ile de bir toplantı gerçekleştirerek devam etti. Yakın bir zamanda bu göreve atanan Büyükelçi Çevik’e heyet adına yaptığı kutlamada Trabzon Valisi Dr. Recep Kızılcık Büyükelçi Çevik’e “Şahsınızda, milletimiz ve devletimiz için ve hatta insanlık için yeni görevinizin hayırlı uğurlu olmasını temini ediyorum” dedi.

                Vali kızılcık: “Dünyada Barış Ve Sükunu Sağlamak İstiyorsak Bu 5 Tane İnsanın Dudağı Arasında Olmamalı”

                Türk milletinin insanlığa verecek önemli değerleri bulunduğunu dile getiren Dr. Kızılcık, Başbakan Erdoğan’ın bunu gerçekleştirdiğine vurgu yaptı. Özellikle son dönemdeki politikalarına çok katıldığını, benimsediğini ve örnek olarak verdiğini kaydetti.

                Dr. Kızılcık konuşmasına şöyle devam etti: “Dünya eğer adilse, dünya da eğer barış ve huzuru,sükûnu sağlamak istiyorsak bu hakikaten beş tane insanın dudağının arasında olmaması gerekiyor. Buna rağmen işte maalesef bugün Suriye’de yaşanan olaylar maalesef bu yüzdendir. Dolayısıyla burada eminim ki birlikte milletimizin,  devletimizin o insanı duyguları teşekkül eder. Ve tabi yükselen bir değer olarak insanlığın huzura barışa yönelmesi konusuna katkı verilir.”

                “Türkiye Yükselen Bir Değerdir”

                Birleşmiş Milletler Kalkınma Programı (UNDP) Avrupa ve BDT Direktör Yardımcısı HaoliangXu ile görüşüldüğünü anımsatan Dr. Kızılcık, Türkiye’nin yükselen bir değer olduğunun heyete ifade edilmesinin kendilerini gururlandırdığını söyledi.

                UNDP Avrupa ve BDT Direktör Yardımcısı Xu; “Türkiye’nin Sesi Entelektüel Anlamda Da Önemli Bir Güce Ulaştı”

                Toplantıda, Xu’nun “Türkiye’nin sesinin, entelektüel anlamda da önemli bir güce ulaştığına vurgu belirterek“Kendileri de İstanbul’un merkez olmasını arzu ediyoruz” dedi. “Yeter ki siz İstanbul’da toplantı düzenleyin biz koşa koşa geliriz” diyen Xu, “Böyle bir markayı daha da parlatmak isteriz. İnşallah bu şekilde de insanlığa ve dünya barışına katkı sağlayacaksınız” diye konuştu.

                Büyükelçi Çevik’e, Vali Kızılcık fincan takımı, Trabzon TSO Başkanı Hacısalihoğlu oda plaketi, Trabzon TB Başkanı Köleoğlu Fındık ve Çay, DOKA Genel Sekreteri Kaldırım gümüş takunya, Artvin TSO Başkanı Özel ise oda plaketi takdim etti.

                Büyükelçi Çevik’e Trabzonspor Forması Hediye Edildi

                Daha sonra Vali Kızılcık ve beraberindekiler üzerinde ismi yazılı olan Trabzonspor formasını Büyükelçi Çevik’e takdim etti. Çevik, Trabzonspor Formasını Anadolu’da  efsane takımının  formasını almaktan mutlu olduğunu dile getirdi. Ayrıca Trabzon Gümüş takunya işlemeciliğinin de tanıtılması gerektiğini vurgu yaptı.

                Daimi Büyükelçi Çevik, daha sonra Trabzon heyetini kapıya kadar uğurlayarak büyük ilgi gösterdi. Görüşmelerin devam etmesi arzusunu yinelerken, Vali Kızılcıkda büyükelçiler toplantısının yapılmasından büyük mutluluk duyacağını belirterek destek verilmesini istedi.

Toplam Okunma Sayısı : 1208

GülNet İnternet Hizmetleri, GülKom Mühendislik Bilgisayar Ltd.Şti.
Gazipaşa Mah. Cudi Bey Mektep Sok.Mahmut Reis Apt. No:7 Kat:2 Daire:4 Trabzon / TÜRKİYE
Tel: +90 462 326 61 42 - Fax: 0 (462) 326 99 59
E-mail: info@visittrabzon.com