Rehber :
   
Eğlence Merkezleri
Mass Performance Hall
Tamamını Göster...
   
    Kullanıcı Adı:   
    Parola:           
                       
19.12.2012
Bayan Kızılcık, 'Organ Nakli' Paneline Katıldı


Gökyüzünde Bir Işıkta Sen Yak

                Karadeniz Kadın Gelişim Ve İletişim Derneği tarafından Hamamizade İhsan Bey Kültür Merkezi'nde 'Organ Nakli' konulu panel düzenlendi. Panele Trabzon Valisi Dr. Recep Kızılcık'ın eşi ve aynı zamanda derneğin kurucu başkanlığını da yürüten Sema Kızılcık, Vali Yardımcısı Abdurrahman Koçoğlu, Sağlık İl Müdürü Dr. Kemal Süleyman, Prof. Dr. Ahmet Can Şenel, Doç. Dr. Serdar Topaloğlu, Karadeniz Kadın Gelişim Ve İletişim Derneği Başkanı Figen Çizmeci Şenel ile çok sayıda davetli katıldı.

                Sema Kızılcık, 'Organ Bağışı İnsanın Yaşama Duyduğu Saygının İfadesidir'

                Panelde bir konuşma yapan Sema Kızılcık, "Trabzon Kadın Gelişim ve İletişim Derneği'nin yürüttüğü sosyal sorumluluk projelerinden bir yenisi olan organ bağışının öneminin anlaşılmasında farkındalık yaratılması için yürütülecek bir dizi çalışmaların ve kampanyaların start aldığı böyle bir günde sizlerle bir arada olmaktan dolayı çok sevinçliyim. Mutlu toplumlar bireyleri sağlıklı olan toplumlardır. Tüm dünyada olduğu gibi ülkemizde de önemli sağlık sorunu organ nakli için gerekli, ancak yetersiz sayıdaki organ bağışıdır.  Toplumların sosyal, ahlaki ve kültürel inanışların kısa sürede değişmesi kolay değildir. Fakat halkın sürekli bilgilendirilmesi ve katılımın sağlanmasının gerekliliği ortadadır. Bundan dolayı derneğimizin yapacağı çalışmalar bu konuya daha bir anlam kazandırmaktadır. Modern tıbbın insan yaşamında yarattığı iyileşmeyi ve ikinci defa hayata tutunma şansına kavuşan kişilerin mutluluklarının toplumla paylaşılması ülkemizde düşük orandaki (2005 yılında ülke genelinde organ  bağışı yüzde 2 düzeyindedir) rakamları daha yukarıya çekebilmek için mutlaka faydası olacağını düşünüyorum. Organ bağışını arttırmaya yönelik her eğitim ve etkinliğin sürekli ve kesintisiz olması halinde başarı oranının artacağı şüphesizdir. Organ bağışı insanın yaşama duyduğu saygının ifadesidir. Dünya malının dünyada kalacağı bilinciyle, sadece insana has olan ardında bir şeyler bırakabilme, insanlık adına bir şeyler yapabilme duygusunun doruk noktasıdır. Kur'an-ı Kerim'de Yüce Allah şöyle buyuruyor; 'Kim bir insana hayat verirse o tüm insanlara hayat vermişçesine sevap kazanır" diye konuştu.

                Şenel, 'Toplum Organ Bağışı Konusunda Duyarsız'

                Dernek Başkanı Doç. Dr. Figen Çizmeci Şenel de, "Tedavisi sadece organ ve doku olan hastalar tüm dünyanın olduğu gibi ülkemizin de en önemli sorunudur. Organ bulamadığı için birçok insan hayatını kaybetmektedir. Türkiye'de önemli sayıda organ nakli merkezi ve deneyimli bilim adamı bulunmasına karşın nakil sayıları henüz istenilen düzeye ulaşamamıştır. Ülkemizde halen 30 bin kronik böbrek yetmezliği hastası, haftanın 3 günü diyaliz cihazına bağlı olarak yaşamını sürdürmektedir. Toplumumuz organ bağışı konusunda yeterli duyarlılığı göstermemektedir. Vatandaşlarımızın organ bağışı konusunda duyarlı olması hayat kurtarmaya vesile olacaktır. Biz dernek olarak kurucu başkanımız Sema Kızılcık himayelerinde bağışlanan organ sayısını arttırmak amacıyla bir kampanya başlatılması için bu toplantıyı düzenledik. Tüm vatandaşlarımızı organ bağışında bulunmaya davet ediyorum" dedi.

                Konuşmaların ardından Prof. Dr. Ahmet Can Şenel ve Doç. Dr. Serdar Topaloğlu, Organ Nakli konusunda katılımcıları bilgilendiren sunum yaptılar. Programın ardından Sema Kızılcık, Prof. Dr. Ahmet Can Şenel'e plaket takdim ederken, Doç. Dr. Serdar Topaloğlu da, plaketini Vali Yardımcısı Abdurrahman Koçoğlu'ndan aldı.

    

Dernek Başkanı Doç. Dr. Figen Çizmeci Şenel,  paneline gösterdikleri ilgiden dolayı katılımcılara teşekkür ederken, katılımcılardan organ bağışının arttırılmasına yönelik yapılan tüm çalışmalara her zaman destek olmalarını istedi.

 

Toplam Okunma Sayısı : 1589

GülNet İnternet Hizmetleri, GülKom Mühendislik Bilgisayar Ltd.Şti.
Gazipaşa Mah. Cudi Bey Mektep Sok.Mahmut Reis Apt. No:7 Kat:2 Daire:4 Trabzon / TÜRKİYE
Tel: +90 462 326 61 42 - Fax: 0 (462) 326 99 59
E-mail: info@visittrabzon.com