Rehber :
   
Orman Ürünleri
Şangün Orman Ürünleri
Tamamını Göster...
   
    Kullanıcı Adı:   
    Parola:           
                       
19.12.2012
Trabzonspor'un İlacı Galatasaray


Trabzonspor, perşembe günü Eskişehirspor'la kupa maçı oynayacak. Ancak hem futbolcuların, hem de taraftarların aklı fikri pazar günkü Galatasaray karşılaşmasında. Trabzonspor'u yakından takip eden Fanatik gazetesinin 3 isimi, bu maçın Fırtına için önemini değerlendirdi.

Bir şey değişmez!

Kötü skorlar, her yönetim ve teknik kadroya ömür biçtirir. “Şu maç da kaybedilirse hoca gider” diyenlerle, “Yönetim gitmeli” görüşleri tartışır. Kupada gruplara kalınması, yönetim ve teknik kadroya soluk aldırmışken, Ancak 60 saat sonra oynatılan BŞB yenilgisi, camiayı ‘ömür biçme moduna’ yeniden soktu. Kimilerine göre bu maç kaybedilirse yönetim, kimilerine göre de teknik kadro gider. Kazanılırsa, yeni bir kötü gidiş sürecine kadar baltalar gömülür. “Kurumsallaşmayla ilgili yapılanmayı bu gerçek göz ardı edilir. Şampiyon olunduğuna inanılan 2010-11 sezonunun lokomotifiyken, bugün rakibi taşıyan oyuncuların elde tutulamamasının gerçek nedeni olan, şike süreciyle ilgili verilen mücadele gerekçe gösterilerek perdelenen durum da kurumsallaşma yolunda atıl(a)mayan adımlardır. Kaldı ki Perşembe ve Pazar günü alınacak skorlara bağlı olarak yeni yönetim ya da yeni teknik kadro gelse de bir süre sonra onların başına gelecek olan da yine budur.

Ergun Ata

Çok şey değişir

Galatasaray maçının sonucu Trabzon adına çok şeyi değiştirir. Rakiplerinin hiçbir ikramını kullanamadığı, üzerine hovardalık yaptığı düşünülürse, yenilgi halinde şampiyonluk, hatta Şampiyonlar Ligi bile uzak bir hedef olur. Yarıştan bu kopuş ayrıca psikolojik travmaları da katlar, kredi azalır, stres artar. Buna rağmen mevcut dağınıklık, kısa sürede, arada bir de Eskişehir maçı oynayacağını hesaba katarsak, değişir mi? O da zor sanki. Değişir de, bambaşka bir hava yakalanırsa o zaman tablo pozitif yönde değişir. Özgüven yükselir, devre arasında yeni hesaplar şekillendirilir. Nasıl ki Fenerbahçe, Galatasaray derbisini ‘kafa’ olarak kaybettiyse Trabzonspor da kazanacaksa teknik-taktikten çok, yüksek motivasyonla bunu başarabilir. Aynı yoldan devam edersek, Avni Aker’in katkısının da Arena’da Galatasaray’a sağlanan artıdan eksik olmaması lazımdır. Çünkü havlu atılacaksa bazı hedeflere sadece takım değil, şehir de, o şehrin futbol aşıkları da atar.

Serhat Demirtaş

Puan maçından fazlası

Avrupa’ya erken havlu atan Trabzonspor, son haftalarda yaşadığı kayıplarla ligde de ağır yara aldı. Lider Galatasaray’ın tam 9 puan gerisinde kaldılar. Taraftarlar da artık haklı olarak tepki göstermeye başladı. Galatasaray mücadelesi, Fırtına için çok önemli bir şans. Lideri yenerek ligin ilk yarısını tamamlamak, devre arası ve sezonun ikinci yarısı için Şenol Güneş ve öğrencilerine büyük bir moral sağlayacak. Tribünlerin tepkisi, yerini desteğe bırakacak. Ancak olası bir yenilginin faturası da çok ağır olur. Takımda onarılmaz yaralar açabilir. Dahası, Şenol hocanın durumu iyiden iyiye sorgulanmaya başlanır. Trabzonspor zirve hayalleri kurarken, kendisini bir anda tehlike bölgesinin yakınında bulabilir. Bu nedenle Galatasaray sınavı, sadece 3 puan kazanılacak ya da kaybedilecek bir maç değil.

Arda Erol

Toplam Okunma Sayısı : 1170

GülNet İnternet Hizmetleri, GülKom Mühendislik Bilgisayar Ltd.Şti.
Gazipaşa Mah. Cudi Bey Mektep Sok.Mahmut Reis Apt. No:7 Kat:2 Daire:4 Trabzon / TÜRKİYE
Tel: +90 462 326 61 42 - Fax: 0 (462) 326 99 59
E-mail: info@visittrabzon.com