Rehber :
   
Hediyelik Eşya ve Oyuncak
Yuma Oyuncak
Tamamını Göster...
   
    Kullanıcı Adı:   
    Parola:           
                       
20.12.2012
Mesleki Teknik Eğitim Komitesi Çalışmalarına Başladı


 Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası bünyesinde faaliyet gösteren ‘Mesleki Teknik Eğitim Komitesi’ 2.yıl çalışmalarına başladı.

  
Başkanlığını TTSO Meclis Üyesi Ahmet Dar’ın yaptığı Mesleki Teknik Eğitim Komitesi’nin toplantısına TTSO Genel Sekreteri Hakan Gürhan’ın yanı sıra Milli Eğitim İl Müdürlüğü Projeler Koordinasyon Birimi Üyesi ve Mesleki Teknik Eğitim Komitesi Sekreteri Süleyman Atasoy ile Komisyon üyeleri Milli Eğitim Müdürlüğü Şube Müdürü Mustafa Çağlayan, işadamları Servet Mete, Cem Erkuloğlu, Cesur Gerigelmez, Trabzon Kız Teknik Öğretim Olgunlaşma Enstitüsü Müdürü Nurgül Karagöz, Trabzon Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi Müdürü Orhan Genç ve Teknikerler Birliği Trabzon Şube Başkanı Orhan Baki katıldı.
 
TTSO Genel Sekreteri Hakan Gürhan, toplantıda yaptığı konuşmada Komitenin gösterdiği performanstan duyduğu memnuniyeti dile getirerek yapılacak çalışmalara Oda olarak her türlü desteği vereceklerini söyledi.
 
Toplantıda geçen senenin değerlendirilmesi yapılarak planlaması yapılan ancak tamamlanamayan projelerin yanı sıra, kısa ve uzun vadede yapılacak çalışmalar ele alındı. 
 
Mesleki eğitimin, eğitim sistemindeki oranı artırılmalı
 
Toplantıda teknik eğitimin ülke kalkınmasını birinci derece etkileyen etmenlerden olduğu, Türkiye’de eğitim içindeki oranının yüzde 30 seviyelerinde seyrettiği belirtilerek sanayisi gelişmiş ülkelerde bu oranın yüzde 65 düzeyinde olduğu ve bu oranın yukarılara çekilmeye çalışıldığının altı çizilerek ülke olarak bu konuda daha etkin çözümler üretilmesi ve kararlı adımlar atılması gerektiğine vurgu yapıldı.
 
Teknik eğitimin önemini anlatacak çalışmalar yapılmalı
 
Teknik eğitime olan ihtiyacın öğrenciler, veliler ve eğitime paydaşlık yapan bütün kurumlara anlatılması yönünde çalışmalar yapılmasının kararlaştırıldığı toplantıda, gençlerin üniversite çeşitliliğinin fazlalığı ve giriş şanslarının daha yüksek olması nedeniyle klasik liselere yöneldiğine dikkat çekildi.
 
Mesleki eğitim kurumlarında matematik ve fen dersleri artırılmalı
 
Meslek liselerinin önündeki üniversite engelinin kaldırılmış olmasına rağmen, eğitime eski anlayışla devam edilmesi durumunda üniversite giriş sınavında başarılı olmalarının mümkün olmadığının dile getirildiği toplantıda, mesleki eğitim veren kurumlarda, matematik ve fen alanında verilen derslerin saatlerinin artırılması ve daha yoğun bir eğitim verilmesi gerektiği ifade edildi. 
 
Başarılı öğrencileri mesleki eğitime yönlendirmek için iş imkanı sağlanmalı
 
Teknik eğitime yönelen öğrencilerin, tercih anına gelene kadar aldıkları eğitimdeki başarı düzeyinin düşük olduğuna işaret edilerek başarılı öğrencileri mesleki teknik eğitime yönlendirmek için, mezunlara daha iyi iş imkanı ve güvenli bir gelecek sağlamanın şart olduğu vurgulandı. Üniversite sınavının tamamen kalkacağı bir sistem olana kadar, Meslek Yüksek Okullarına sınavsız geçiş uygulamasının kaldırılması, teknoloji fakültelerinin sayısının hızla artırılarak teknik eğitimin teşvik edilmesi gerektiğinin altı çizildi.
 
Kız öğrencileri mesleki teknik eğitime yönlendirecek projelere ağırlık verilmeli
 
Toplantıda ayrıca, kız öğrencilerin mesleki teknik eğitime yöneltilemediği sürece, sistemin bir ayağının topal kalacağı savunularak kız öğrencileri mesleki eğitime yöneltecek projelere ağırlık verilmesi gerektiği dile getirildi.
 
Mesleki Eğitim Komitesi toplantısında, üzerinde görüş birliğine varılan yukarıdaki başlıklar altında detaylı çalışmalar yapılması ve 15 gün sonra yeniden toplanılması kararlaştırıldı.
Toplam Okunma Sayısı : 1727

GülNet İnternet Hizmetleri, GülKom Mühendislik Bilgisayar Ltd.Şti.
Gazipaşa Mah. Cudi Bey Mektep Sok.Mahmut Reis Apt. No:7 Kat:2 Daire:4 Trabzon / TÜRKİYE
Tel: +90 462 326 61 42 - Fax: 0 (462) 326 99 59
E-mail: info@visittrabzon.com