Rehber :
   
Dans Eğitim Merkezleri Tamamını Göster...
   
    Kullanıcı Adı:   
    Parola:           
                       
30.12.2012
'Atık Pillerin Toplanması' Kampanyası'na Takdirname


 Trabzon Belediyesi'nin temiz ve sağlıklı bir çevre için başlattığı "Atık Pillerin Toplanması Kampanyası" ile elde ettiği başarı Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından takdirname ile ödüllendirildi. Bakanlıktan gönderilen takdirname yazısında atık pil toplama kampanyası ile çevreye gösterilen duyarlılık takdirle karşılanırken, bu çalışmaların diğer belediyelere de örnek olması temennisine yer verildi.

       Doğaya ve çevreye içinde bulunan kimyasal maddeler yoluyla zarar veren atık pillerin toplanarak bertaraf edilmesi için Trabzon Belediyesi'nin başlattığı kampanya ile kent genelinde çok sayıda atık pil toplandı. Dört yıldan beri sürdürülen atık pil toplama kampanyasında yaklaşık 9.5 ton atık pil toplandı. Atık pillerin çevreye zarar vermemesi için okullar, muhtarlıklar, kamu kuruluşları, alışveriş merkezleri, fotoğrafçılar olmak üzere yakışık 200 adet atıp pil toplama kutusu veren Belediye, gelen talepler doğrultusunda atık pil toplama kutularını vermeyi sürdürüyor. Belediye ayrıca atık pillerin toplanmasının özendirilmesi için okullar, muhtarlıklara yönelik ödüllü atık pil toplama yarışmaları düzenliyor. Bunun yanında okullarda ve sitelerde eğitim ve bilinçlendirme çalışmalarına da devam ediliyor.

 

       Konuyla ilgili olarak belediyeden yapılan açıklamada "Atık pillerin bertaraf edilmesiyle, doğal kaynakların, çevrenin özellikle toprağın ve su kaynaklarının ve kamu sağlığının korunması ve Trabzon genelinde vatandaşlarımızda çevre duyarlılığı oluşturulması hedeflenmektedir. Önemli çevre sorunlarına yol açan birçok zehirli atık içeren pillerin, geri dönüşümü yoktur. Kadmiyum, civa gibi zehirli maddelerle toprağı ve buna bağlı olarak yeraltı sularını zehirleyen atık pillerin ayrı bir yöntemle bertaraf edilmesi gerekmektedir. Bu noktadan hareketle toplanan pillerin doğaya ve çevreye zarar vermeden bertarafı sağlanmaktadır. Gelecek nesillerimize daha sağlıklı bir çevre bırakmak için Trabzon Belediyesi olarak çalışmalarımız devam edecektir" ifadelerine yer verildi.

Toplam Okunma Sayısı : 1029

GülNet İnternet Hizmetleri, GülKom Mühendislik Bilgisayar Ltd.Şti.
Gazipaşa Mah. Cudi Bey Mektep Sok.Mahmut Reis Apt. No:7 Kat:2 Daire:4 Trabzon / TÜRKİYE
Tel: +90 462 326 61 42 - Fax: 0 (462) 326 99 59
E-mail: info@visittrabzon.com