Rehber :
   
İş Makinaları ve Servisleri
Karadeniz Makina
Tamamını Göster...
   
    Kullanıcı Adı:   
    Parola:           
                       
10.01.2013
Yol Sorunu Aşıldı


 Trabzon’un Araklı İlçesinde yolu olmadığı gerekçesiyle cenazesini teleferikle taşımak zorunda kalan vatandaşların bu problemi çözüme kavuşturuluyor.

          Araklı’nın Taştepe Köyü’ne bağlı Dereüstü Mahallesi Güf mevkiinde 19 Aralık 2012 tarihinde ölen Hakkı Helvacı (85) isimli vatandaşın defnedileceği mezarlığa teleferikle sevk edilmesi basında ve kamuoyunda gündem olmuştu.

          Bunun üzerine İl Özel İdaresi ve Araklı Kaymakamlığınca yapılan incelemelerde bu sorunun aynı mahallede yaşayan birkaç vatandaşın sahip oldukları araziden yol geçişine izin vermemesinden kaynaklandığı belirlenmişti.

          Sorunun aşılması için yapılan girişimler sonucunda söz konusu güzergahta arazisi bulunan şahıslar ikna edilerek yol geçişine izin vermeleri sağlandı ve imzalı muvafakatleri alındı. İl Özel İdaresi de, Güf Mevkii yolunu 2013 yılı tesviye (Yeni Yol) yapım programına aldı. Çalışmalar en kısa zamanda başlatılarak yolun bitirilmesi gerçekleştirilecek.

          Trabzon Valisi Dr. Recep Kızılcık, “Etüt çalışmaları sırasında güzergahın bir kısmının ormanlık alanda olması, bazı kısımlarının da şahıs arazilerinden geçmesi yol yapım sürecini uzatmıştı. Güzergah üzerinde bulunan arazilerin sahipleri yol vermek istemiyordu. Ancak yapılan girişimlerle bahse konu olan güzergah üzerinde arazisi bulunan vatandaşlarımız ikna edilerek yol geçişine izin vermeleri sağlandı. Önemli bir sorunun aşılmasına yardımcı oldukları için kendilerine teşekkür ediyorum. Devlet olarak zaten her zaman vatandaşımızın yanında olduk ve onlara hizmet etmek için gayret ediyoruz. Bu yol yeni hizmet döneminde programa alındı. En kısa zamanda yapımına başlanıp bitirilecektir” dedi.

Toplam Okunma Sayısı : 1191

GülNet İnternet Hizmetleri, GülKom Mühendislik Bilgisayar Ltd.Şti.
Gazipaşa Mah. Cudi Bey Mektep Sok.Mahmut Reis Apt. No:7 Kat:2 Daire:4 Trabzon / TÜRKİYE
Tel: +90 462 326 61 42 - Fax: 0 (462) 326 99 59
E-mail: info@visittrabzon.com