Rehber :
   
Dans Eğitim Merkezleri Tamamını Göster...
   
    Kullanıcı Adı:   
    Parola:           
                       
13.01.2013
Türkiye Muhtarlar Konfederasyonu 3. Toplantısı Trabzon'da Gerçekleştirildi


Bakan Bayraktar ve Vali Kızılcık Muhtarlarla Buluştu

          Hamamizade İhsan Bey Kültür Merkezi’nde yapılan Toplantıya Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar, Trabzon Valisi Dr. Recep Kızılcık, AK Parti Trabzon Milletvekili Prof. Dr. Aydın Bıyıklıoğlu, CHP Milletvekili M. Volkan Canalioğlu, Trabzon Belediye Başkan Vekili Seyfullah Kınalı, Antakya Belediye Başkan Yardımcısı Mehmet Çaparali, Türkiye Muhtarlar Konfederasyonu Genel Başkanı Hüseyin Akdeniz, Trabzon Muhtarlar Derneği Başkanı Bekir Aktürk ile konfederasyonlara bağlı çok sayıda muhtar katıldı.

          Bayraktar, ‘Hesabımız Vatan, Millet, Bayrak Eksenli Olmalı’

          Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar muhtarlığın toplumdaki yerinin çok büyük önem arz ettiğini belirterek, “Evinde hastası olan, eşiyle münakaşa eden, bir sıkıntıya düşen, bir sevinçle karşı karşıya kalan insanlarımızın ilk müracaat edeceği kapı muhtarlık kapısıdır. Her bakımdan insanımızı en yakından tanıyan, insanlarımızın duygu ve düşüncelerini, yapısını kalıplara dökmeye çalışan, onlarla dertleşen, onlarla sevinen ve üzülen muhtarlarımızdır” dedi.

          Bayraktar, “Biz muhtarlığı da, muhtarlarımızı da biliriz. Nasıl güçlüklerle karşı karşıya olduklarını çok iyi biliriz. Türkiye’miz dünyanın en çalkantılı coğrafyasının ortasında bulunuyor.  Ortadoğu’nun merkezindeyiz. Yapı itibariyle, tarihten gelen imparatorlukları itibariyle konumumuz ortada. Bulunduğumuz noktada hepimize çok ciddi görevler düşmektedir. Biz hükümet olarak muhtarlarımıza yönelik çok ciddi çalışma yaptık diyemeyiz ama şunu açıklıkla söyleyebilirim ki gerek başbakanımız gerek kabinedeki arkadaşlarımız muhtarlar ve il genelindeki arkadaşlarımızın özlük haklarının geliştirilmesi, konumlarının daha net hale getirilmesi için çok ciddi çalışmalarımız yapılıyor. İnşallah hepimizin memnun olacağı bir noktayı yakalayacağız” dedi.

          Bayraktar, “Muhtarlar Konfederasyonu’nun Türkiye’de birliği sağlama noktasında yapmış olduğu çalışma sadece muhtarların kendi konfederasyonunu oluşturma, kendi konularını kuvvetlendirme çalışması değildir. Bu toplantılar, vatan birliğinin, dirliğinin, beraberliğimizin, üniter yapımızın kuvvetlendirilmesi için muhtarların ortak akıl, fikir ve Türkiye Cumhuriyetinin manifestosu etrafında, dünya tarafından kafası karıştırılmak istenen bir takım karıncı oluşumlarının da bastırılması çalışmasıdır. Bunu muhtarlar da çok iyi biliyor” dedi.

           Muhtarların küçük hesaplar peşinde olmaması gerektiğinin altını çizen Bayraktar, “Ufak tefek hesaplar yapmayacağız. Hesabımız millet, vatan, bayrak eksenli olmalıdır. Özlük hakları elbette ki genişletilmelidir. Mahalle sayıları arttı, muhtarlık konumunun yeniden gözden geçirilmesi lazım. Öyle mahallelerimiz var ki büyükşehirlerde 40 bin nüfusu var. Elimizden geldiği kadar muhtarlıklarımızı fiziki anlamda desteklemeye çalışıyoruz ama bunları bu yeni yasayla çok daha iyi konuma getirmeye gayret edeceğiz. Ben zaten bakanlığım olarak sizlere çok yakınım. Sizlerle bundan sonra daha çok beraber olacağız. Bir vatanı, bir ülkeyi tanımak muhtarları tanımak bilmektir. Bunu ne kadar iyi becerirsek bu ülkenin kalkınıp gelişmesi için o kadar mesafe alırız” dedi.

          Kızılcık, ‘Türkiye Hedeflerini Gerçekleştirebilecek İnanca Sahiptir’

          Trabzon Valisi Dr. Recep Kızılcık, “Vatandaş olarak haklarımızı en iyi şekilde kullanabilmemiz için devletimiz, hükümetimiz, katılımın kanallarını açan çok önemli yasal ve idari düzenlemeleri gerçekleştirerek ülkemizin ve bizlerin dünya ile entegre olmasını sağlamışlardır. Bu düzenlemeler ve uygulamalar sayesinde bizler insanlık aleminin, demokrasinin ve hukuk devletinin koruması altında haklarımızı daha da geliştirebilme, refahımızı daha da geliştirebilme imkanına sahip olduk. Bu düzenlemeler şüphesiz sizlerin, bizlerin Türk halkının talepleri doğrultusunda, onların taleplerini yerine getirmek, gerçekleştirmek arzusu ile yöneten başta TBMM ve hükümetimiz, devletimiz sayesinde yapılmaktadır. Biz de artık yurt dışına çıktığımızda göğsümüzü gere gere Türkiye Cumhuriyeti devletinin pasaportunu taşımanın onur ve gururunu daha fazla hissetmeye ve yaşamaya başladık. Bunu hem uluslar arası toplantılarda hem de kişisel iş görüşmelerine gittiğimizde uluslar arası kuruluşların ve bireylerin bize bakış açısından görmemiz ve uluslar arası raporlara baktığımızda oradaki değerlendirmelerden görmemiz mümkündür. Bu başarı 75 milyonun başarısıdır. Bu başarıyı küçümsememiz gerekiyor. Atatürk’ün hedef olarak gösterdiği daha üst noktalara bunu nasıl taşıyabilirizin arayışı içerisinde olmamız lazım. Bunun bir numaralı unsuru birlik ve beraberliğimizi sürdürebilmektir. Bugün olduğu gibi cennet vatanımızın dört bir köşesinden bir araya gelip, birliğimizi, dirliğimizi yansıttığımızda çok ama çok rahat ulaşılabilen bir hedef olarak görmemiz mümkündür. Nitekim devletimiz 2023 hedefini ortaya koymuştur. Aslında 2023 hedefi Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluşunun 100. Yıldönümü olması hasabiyle 75 milyonu kucaklayan, yine onun kurucusunun hedef olarak koyduğu muasır medeniyet seviyesine ulaşmanın hedefleridir. Biz de diyoruz ki 2023 yılında dünyanın gelişmiş en büyük ilk on ekonomisi arasına gireceğiz. Aynı şekilde şu anda kişi başına düşen milli gelirimiz 11 bin dolar civarında. 2015’e 15 bin dolar, 2023’te de bunu 25 bin dolara çıkarma hedefimiz var. Yine 150 milyar dolar civarında olan ihracatımızı 500 milyar dolara yükseltme hedefindeyiz. Bunlar iddialı hedefler ama bin yıldır bu topraklarda renk, dil, ırk ayrımı gözetmeden Türk bayrağı altında bir ve birlik olan bu Türk milletin 2023 iddialı hedeflerini de gerçekleştirebilecek inanca, güce ve kapasiteye sahiptir” dedi.

          Bıyıklıoğlu, ‘Muhtarların Sorumlulukları Çok Büyük’

          AK Parti Trabzon Milletvekili Prof. Dr. Aydın Bıyıklıoğlu Türkiye’nin her alanda hızla geliştiğini belirterek, hükümet tarafından yapılan hizmetlerin ülke genelindeki en ücra köşelere aktarılmasında muhtarların çok büyük bir sorumluluk üstlendiklerini belirtti.

          Canalioğlu, ‘Özlük Haklar Genişletilmeli’

          CHP Trabzon Milletvekili M. Volkan Canalioğlu da, muhtarların özlük haklarının iyileştirilmesi konusunda çalışmalar yapılması gerektiğinin altını çizerek, “Muhtarlarımızın yıllardan beri sorunları konuşuluyor. Ancak sorunlarını çözülmesine sıra gelince onların sorunlarını çözmek değil daha da azaltmak noktasında yetkilerini azaltıyoruz” dedi.

           Kınalı, ‘İşimizi Kolaylaştırıyorsunuz’

          Trabzon Belediye Başkan Vekili Seyfullah Kınalı, “Aynı gemide beraber seyahat ediyoruz. Herkes farklı yerde ama bir hedefimiz var, o da vatandaşın yaşamını daha da kolaylaştırmak. Belediyelerle muhtarlar adına şunu söylemek gerekiyor, biz muhtarlarımızla etle tırnak gibiyiz. Muhtarlarımız bizim için dalgakıran görevi yürütüyor. Çünkü vatandaşın ilk müracaat yeri muhtarlıklardır. Bu anlamda işimizi kolaylaştırıyorlar” dedi.

          Akdeniz, ‘Muhtarlar Kilit Vazifesi Görüyor’

          Türkiye Muhtarlar Konfederasyonu Başkanı Hüseyin Akdeniz 2010 yılından beri muhtarları tek çatı altında toplama adına yürütülen çalışmaların meyvelerini toplamaya başladıklarını ifade ederek, “Zor bir camia olduğumuzu biliyoruz. Vatandaşla devlet arasındaki o hassas kantarı oluştururken ikisini de dengelemek zorunda. Bir tarafta hiçbir siyasi kimlik olmadan seçilen muhtar, diğer tarafta devletin uzun kollarındaki temsilci noktasında devleti temsil eden noktada muhtar. Köylerimizde ve mahallelerimizdeki sıkıntıları her ne kadar kendimiz aşabilsek de aşamadığımız bölümünü hükümetimizin veya çalışmış olduğumuz belediyenin çeşitli organlarıyla çözmeye çalışıyoruz. Bu noktada gerçekten bir kilit vazifesi gören biz muhtarlar geldiğimiz bu nokta itibariyle çok dağınık kimliğimizi o birleşemediğimiz noktayı yakalamaya çalıştık ve 2010’dan bu yana 252 bin km ile 76 ilde bu toplanmayı başardık” dedi.

          Aktürk, ‘Demokrasinin Temel Taşlarından Biridir’

          Türkiye Muhtarlar Konfederasyonu Başkan Yardımcısı ve aynı zamanda Trabzon Muhtarlar Derneği Başkan Yardımcısı Bekir Aktürk, muhtarların demokrasinin temel taşlarından biri olduğunu ifade etti. Aktürk, “Muhtar temsil eder ve milletin birinci manada temsilcisidir. Bunun için muhtara gösterilen sevgi ve saygı millete gösterilmiştir. Muhtarı sevmeyen dikkate almayanlar milletini dikkate almayan kişilerdir” şeklinde konuştu.  

          Toplantının ardından katılımcılar birlikte fotoğraf çektirdiler.

Toplam Okunma Sayısı : 1256

GülNet İnternet Hizmetleri, GülKom Mühendislik Bilgisayar Ltd.Şti.
Gazipaşa Mah. Cudi Bey Mektep Sok.Mahmut Reis Apt. No:7 Kat:2 Daire:4 Trabzon / TÜRKİYE
Tel: +90 462 326 61 42 - Fax: 0 (462) 326 99 59
E-mail: info@visittrabzon.com