Rehber :
   
Dekorasyon & Çelik Eşya
Her-Tür
Cihan Raf
Tamamını Göster...
   
    Kullanıcı Adı:   
    Parola:           
                       
13.01.2013
Trabzonspor, Kupada Antalyaspor'u 3-2 Yendi (Maçın Analizi)


Ziraat Türkiye Kupası'nda şampiyonluk yolunda iddialı iki ekibin karşı karşıya geldiği mücadelede, Medical Park Antalyaspor ile Trabzonspor kozlarını Antalya'da paylaştı.

Akdeniz Üniversitesi Stadı'nda oynanan mücadelenin galibi 3-2'lik skorla Trabzonspor oldu.

Antalyaspor'un gollerini 57. dakikada Promise Isaac ve 90+2'de Emrah Başsan atarken Trabzonspor'un gollerini 12. ve 64. dakikalarda Adrian Mierzejewski ve 88. dakikada Robert Vittek kaydetti. Maçta ayrıca Trabzonspor'dan Adrian Mierzejewski 65. dakikada ve Antalyaspor'dan Uğur İnceman 84. dakikada ikinci sarı karttan kırmızı kart görerek takımlarını 10 kişi bıraktılar.

Bu sonucun ardından Antalyaspor 3 puanda kalırken, Trabzonspor gruptaki puanını 6'ya yükseltti.

İKİ TAKIMDAN DA İDEAL 11'LER

Her iki takım da bu maça ideal 11'lerine yakın kadrolarlar çıktılar. Trabzonspor teknik direktörü Şenol Güneş, Tolga-Serkan-Mustafa-Celutska-Emerson-Sapara-Alanzinho-Adrian-Halil-Olcan-Janko 11'ini sahaya sürdü.

Antalyaspor teknik direktörü Mehmet Özdilek'in ilk 11'i ise şu isimlerden oluştu: Ndjock-Koray-Deniz-Emre Güngor-Murat Duruer-Ergün Teber-Uğur İnceman-Aissati-Tita-Isaac-Diarra

MAÇ TEMPOLU BAŞLADI, GOL ERKEN GELDİ!

Antalya'daki mücadele çok hızlı ve henüz ilk dakikalara Trabzonspor etkili bir hücum geliştirdi. İlk bölümde daha baskılı olan Trabzonspor bu pozisyonun ardından da tehlikeler yaratmaya devam etti. Hem topa daha çok sahip olan hem de oyuna istediği gibi yön veren bordo-mavililer 12. dakikada da golü bulmayı başardı. Bu dakikada Adrian kendi geliştirdiği atakta ver-kaçlarla ceza sahasına geldi ve sol çaprazdan attığı sert şutta golü buldu ve Trabzonspor'u 1-0 öne geçirdi.

TRABZONSPOR BASKISI DEVAM ETTİ

Golden sonra Trabzonspor iyi oyununu devam ettirdi ve özellikle hücumda hızlı çıkışlarla etkili pozisyonlar yarattı. Antalyaspor yediği gole cevap vermek için uğraşlarını artırsa da bordo-mavili ekibin savunması rakibine geçit vermedi. Trabzonspor'un hücum bölgesinde Adrian, Halil ve Janko üçlüsü Antalyaspor savunması sürekli baskı uygulayarak hem çıkmalarını engelledi hem de yarattıkları pozisyonlarla tehlikeli oldular. Buna rağmen maçta 30. dakikaya gelindiğinde skorda değişiklik yoktu ve Trabzonspor'un 1-0'lık üstünlüğü devam ediyordu.

ATAKLAR SONUÇSUZ

İlk yarının ortaları geride kaldıktan sonra Antalyaspor oyunu biraz daha dengeledi ve hücumda biraz daha etkinliğini artırdı. Diarra ve Isaac ile pozisyonlar bulan Antalyaspor, bu ataklardan sonuç almayı başaramadı. Trabzonspor ise oyun her ne kadar dengeye gelse de hücumdaki etkinliğini zaman zaman hissettirdi ve tehlikeli pozisyonlar buldu fakat gol bulamadı. İlk yarıda başka gol olmadı ve Trabzonspor ilk yarıyı 1-0 önde kapattı.

TRABZONSPOR PENALTI FIRSATINI TEPTİ!

Maçın ikinci yarısına Antalyaspor iyi başlayan taraftı. Kırmızı-beyazlı ekip topa daha çok sahlip olmaya ve ataklar geliştirmeye başladı, oyunu da ilk dakikalarda Trabzonspor sahasına yıktı. Buna rağmen Antalyaspor tehlike yaratacak pozisyonlar bulamadı. Trabzonspor'da Olcan 52. dakikada takımına penaltı kazandırdı ve bordo-mavililere farkı ikiye çıkarma şansını yarattı. Penaltı atışında topun başına Sapara geldi fakat onun vuruşunda Ndjock başarılı oldu ve gole izin vermedi.

ISAAC DENGEYİ GETİRDİ!

İkinci yarıda biraz daha etkili oynayan Antalyaspor, penaltı atışının da gole dönüşmemesi üzerine morallendi ve oyunda etkinliğini daha da artırmaya çalıştı. Maçta 56. dakikaya gelindiğinde Antalyaspor'dan Koray sağ kanatta topla buluştu ve ceza sahasına ortasını yaptı. Gelen topa Isaac iki Trabzonsporlu arasından iyi yükseldi kafa vuruşuyla topu ağlara göndererek durumu 1-1 yaptı.

YİNE PENALTI, GOL VE KIRMIZI KART!

Maça eşitliğin gelmesinden çok geçmeden Trabzonspor oyunda tekrar öne geçmeyi başardı. Mücadelenin 64. dakikasında Olcan, Emre Güral'ın pasıyla ceza sahasına girdi ve kaleci Ndjock'u geçerken yerde kaldı ve hakem Hüseyin Göçek yine penaltı noktasını gösterdi. Bu sefer topun başına ilk golü atan Adrian geldi ve topu ağlara göndererek takımını tekrar öne geçirdi: 2-1

Takımının iki golünü de kaydeden Polonyalı yıldız, 65. dakikada ikinci sarı karttan kırmızı kart görerek takımını 10 kişi bıraktı. Maçta 84. dakikaya gelindiğinde ise Antalyaspor'dan uğur İnceman ikinci sarı kartını ve ardından kırmızı kart gördü ve o da takımını 10 kişi bıraktı.

VITTEK FARKI AÇTI!

Maçta dakikalar ilerledikçe tempo düştü ve iki takım da biraz daha yavaş bir oyun oynamaya başladılar. Daha çok orta alan mücadelesi şeklinde geçen mücadelenin 88. dakikasında Trabzonspor'da oyuna sonradan giren golcü oyuncu Robert Vittek sahneye çıktı ve attığı golle durumu 3-1 yaptı.

Maçta 90+2'de Emrah Başşan serbest vuruştan attığı golle durumu 3-2 yaptı fakat bu yeterli olmadı ve mücadele 3-2 Trabzonspor'un üstünlüğüyle sona erdi.

Toplam Okunma Sayısı : 1409

GülNet İnternet Hizmetleri, GülKom Mühendislik Bilgisayar Ltd.Şti.
Gazipaşa Mah. Cudi Bey Mektep Sok.Mahmut Reis Apt. No:7 Kat:2 Daire:4 Trabzon / TÜRKİYE
Tel: +90 462 326 61 42 - Fax: 0 (462) 326 99 59
E-mail: info@visittrabzon.com