Rehber :
   
Organizasyon Şirketleri
ES Davet Organizasyon
Tamamını Göster...
   
    Kullanıcı Adı:   
    Parola:           
                       
15.01.2013
Vali Kızılcık, Mehmetçikle Karavanadan Yemek Yedi


Hem Güvencemiz, Hem de Zenginliğimizsiniz

          15 gün önce 349. Kısa Dönem Askerlerin yemin törenine katılan Trabzon Valisi Dr. Recep Kızılcık, dün de onlarla bir akşam yemeğinde bir araya geldi.

          Garnizon Komutanı Albay İlhami Ulu, İl Jandarma Alay Komutanı Albay Turgay Aras, İl Emniyet Müdürü Ertan Yavaş ile140 Mehmetçiğin katıldığı İl Jandarma Alay Komutanlığı yemekhanesindeki yemekte bir konuşma yapan Vali Kızılcık, “Sizler hem devlet hem de millet olarak bizim güvencemiz ve zenginlik kaynağımızsınız. Yetişmiş insan gücü her şeyin üzerindedir. Zenginlik kaynağı olarak değerlendirilen madenlerimizden de çok daha değerlisiniz. Ulu Önder Atatürk’ün bizlere gösterdiği hedeflere ulaşmamızda en büyük gücümüz sizlersiniz. Dünya ülkelerinin zenginlik kıstaslarına baktığımızda teknolojik olarak iyi durumda olan, doğal kaynaklar bakımından zengin olan ama nüfusu giderek yaşlandığı için 2050 projeksiyonları iyi olmayan ülkelerin olduğunu görüyoruz. Ülke olarak diğer ülkelere göre 2023-2050 yılları projeksiyonlarına ulaşmada sizler gibi yetişmiş potansiyele sahip olduğumuz için önümüz daha aydınlıktır” dedi.

          Ülke olarak bu yönüyle yetişen genç nüfustan çok şeyler beklendiğini ifade eden Vali Kızılcık,  “Yetişmiş genç nüfus aslında bizim omuzlarımıza yük yüklüyor. Sizlerden beklenti çok. Eminim ki sizler bu sorumluluğu ve yükü kaldıracak özgüven, çağdaş bilgi ile analitik düşünebilme gücüne sahipsiniz. Bu milletin vergisiyle kendinizi yetiştirdiniz. Aileleriniz de aydın bir Türk genci olarak yetişmeniz için çaba sarf etti. Şimdi milletimize hizmet etmek için belirli bir süre zarfında buraya geldiniz. Artık milletimize, ülkemize bir şeyler vermeye başladığınız bir dönemi yaşıyorsunuz” diye konuştu.

          Eğitim sürecinin okulla sınırlı olmadığını da hatırlatan Kızılcık, insanoğlunun beşikten mezara kadar öğrenme durumu ile karşı karşıya olduğunu söyledi. Bilginin sürekli değiştiğini ifade eden Kızılcık, “Öyle bir çağda yaşıyoruz ki bu çağda bilgi artık yılda bir değil, aksine bilgi her an değişebiliyor. Bu bilgiyi öğrenip çağa ayak uydurabilmemiz için zihnimizi daima açık tutmamız gerekiyor. Dünün doğruları bugünün yanlışları olabiliyor. Bu günün yanlışları da yarının doğruları olabiliyor. Değişimden korkmamalıyız çünkü değişim yönetilebilir bir durumdur. İyi yönetildiğinde insanlığın menfaatine olur. Değişimi yönlendirmek istiyorsak onu iyi anlayıp yönetebilmeliyiz. Gücün temelinde sağlam müesseseler vardır. Toplum olarak, devlet olarak sağlam müesseselere sahip olursanız çok güçlü bir toplum olursunuz. Bundan sonraki hayatınızda her zaman değişimi yönetebilecek şekilde hazırlayınız. Böylece ülkemizi çok daha müreffeh bir yapıya kavuşturmuş oluruz” dedi.

          Askerlere bazı tavsiyelerde bulunan Kızılcık, “Şuanda kamunun gücünü kullanarak toplumda asayişi ve güvenliği sağlıyorsunuz. Normal vatandaşın günlük yaşamda özgürlüklerini koruma görevinizdir. Bu hizmeti sunarken bu güne kadar yaşamınızda görmediğiniz toplumdaki problemleri de görmeye başlayacaksınız. Toplumun gerçekleriyle yüzleşmiş olacaksınız. Öğrendiğiniz teorik bilgilerin pratiğini burada yaşamış olacaksınız. Buradan öğrendiklerinizle toplumdaki rolünüzü  şekillendirmiş olacaksınız.  Hayatta hangi işle iştigal olursanız olun, kurallı yaşamak zorundasınız. Burada kurallı yaşamanın bir nevi antrenmanını yapıyorsunuz. Yani öğretmenseniz ‘ben bugün okula gitmiyorum’, avukatsanız ‘ben bugün davalara girmiyorum’ ticaret yapıyorsanız, ‘bugün işyerimi açmayacağım’ diyemezsiniz. Hayatı kuralına göre oynamazsanız kaybedersiniz. İşinize zamanında gitmezseniz kimse sizle çalışmak istemez. Çalışarak, üreterek ancak gelişebilir ve kalkınabilirsiniz. Gelişmiş ülkelere baktığınızda bu kurala uyduklarını görebiliriz. Sizler vatandaşa davranırken, yarın sivil hayatta sizlere nasıl davranılması gerekiyorsa öyle davranmalısınız. Devletimizin, hukuk devleti olduğunu, temel hak ve hürriyetler çerçevesinde yönetildiğini bilmemiz gerekiyor” diye konuştu.

Toplam Okunma Sayısı : 1195

GülNet İnternet Hizmetleri, GülKom Mühendislik Bilgisayar Ltd.Şti.
Gazipaşa Mah. Cudi Bey Mektep Sok.Mahmut Reis Apt. No:7 Kat:2 Daire:4 Trabzon / TÜRKİYE
Tel: +90 462 326 61 42 - Fax: 0 (462) 326 99 59
E-mail: info@visittrabzon.com