Rehber :
   
Otomotiv
Kofoğlu Otomotiv
Hassoy
Koçmak Oto Renault
Adnan Otomotiv
Tamamını Göster...
   
    Kullanıcı Adı:   
    Parola:           
                       
19.01.2013
Tarihi yapılar gün yüzüne çıkıyor


 Trabzon Belediyesi'nin çeşitli kurumlarla yürüttüğü ortak projelerle 4 bin yıllık tarihi geçmişe sahip kentte, tarihi yapıların çevresi düzenleniyor, etraftaki çarpık yapılar yıkılıyor.

       Trabzon Belediye Başkanı Dr. Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, yaptığı açıklamada, Trabzon'un tarihin ve kültürün dünyadaki en önemli kentlerinden biri olduğunu belirterek, "Çeşitli medeniyetlerin bu topraklara bıraktığı dünya çapında eserler var. Bu anlayışla sanatın ve sanatçının gösterdiği yolda elimizdeki tüm imkanları kullanarak tarihi eserlerimizi, sanat abidelerimizi tüm dünya kültürünün hizmetine sunma yolundaki adımlarımızı sürdürüyoruz" dedi.

       Tarihi yapıların etrafındaki çarpık binaların ortadan kaldırılması çalışmaları kapsamındaki önemli bir projeyi TOKİ ile yürüttüklerini ifade eden Gümrükçüoğlu, "Ayasofya Müzesi'nin tarihi kimliğini ortaya çıkarmak amacıyla başlattığımız proje devam ediyor. Ayasofya'nın etrafındaki bütün çarpık yapılaşmayı kaldıracağız. Buradaki binaların istimlakine 40 milyon lira harcayıp, sonra nihai rekreasyon alanıyla birlikte dünya kültürünün bu mirasını, yine bütün dünya halkına teslim etmiş olacağız" diye konuştu.

 

       "Tarihi mirasın ve kültürün ortaya çıkarılması için..."

       Gümrükçüoğlu, Kültür ve Turizm Bakanlığı ile de Kızlar Manastırı'nın restore edilmesi çalışmasını yürüttüklerini vurgulayarak, şöyle devam etti:

       "Yürüttüğümüz ve protokollerini imzaladığımız bir başka adımla da Kızlar Manastırı projesi. Manastır bu yıl yeniden restore edilecek. Ortahisar'daki camiyi, Gülbaharhatun annemizin kabrini ve etrafının bakımını projelendiriyoruz. Yine Ahi Evren Dede camimizi, Atatürk Alanı'ndaki eski belediye hizmet binamızın arka bölümünde yer alan İskender Paşa büyüğümüzün kabrinin ihya edilmesi ve İskenderpaşa Cami'nin yeniden ele alınarak daha rahat şekilde ibadete tahsis edilebilmesi, tarihi mirasın ve kültürün de ortaya çıkarılması için yatırımlarımızı sürdürüyoruz."

 

       Zağnos Vadisi'ndeki kentsel dönüşüm çalışmasını tarihi surlara ve kente saygı duyarak devam ettirdiklerine dikkati çeken Gümrükçüoğlu, şunları kaydetti:

       "Tabakhane Vadisi'ndeki çalışmayı da yine tarihi surlara ve onların ortaya koyduğu sanat değerine saygıyla devam ettiriyoruz. Ortahisar'ı, yani tarihi şehir kentini, meydanını, yaşam alanlarını ortaya çıkarmak için de kentsel yenilemeyi sürdürüyoruz. Başbakanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan'ın Bakanlar Kurulu kararıyla kentsel yenilemeyi tasvip etmesini ilke edinip yolumuza devam ediyoruz. Kültürün, sanatın, medeniyetin bize bıraktığı bütün mirasları kullanarak, koruyarak kentimize, Türkiye'mize ve dünya insanlarına hizmet etmeye devam edecek şekle getirmeyi sürdürüyoruz."

Toplam Okunma Sayısı : 1479

GülNet İnternet Hizmetleri, GülKom Mühendislik Bilgisayar Ltd.Şti.
Gazipaşa Mah. Cudi Bey Mektep Sok.Mahmut Reis Apt. No:7 Kat:2 Daire:4 Trabzon / TÜRKİYE
Tel: +90 462 326 61 42 - Fax: 0 (462) 326 99 59
E-mail: info@visittrabzon.com