Rehber :
   
Enerji Ürünleri & Tarım Makinaları
Özsöz Ticaret
Can Makina & Jeneratör
Vatan Jeneratör
Tamamını Göster...
   
    Kullanıcı Adı:   
    Parola:           
                       
08.02.2013
Eğitimde Büyük Hamle


Vali Kızılcık, '629 Derslik Trabzon’da Eğitimi Rahatlatacak'

          Trabzon Valisi Dr. Recep Kızılcık, ilimizde devletimizin kaynakları ve hayırseverlerin katkılarıyla eğitim alanında önemli yatırımlar yapıldığını belirterek, “Bu alanda yapılan yatırımlar Trabzon’un eğitim seviyesini üst noktalara taşıyacaktır” dedi.

          Kentte devlet- hayırsever işbirliği ile çeşitli eğitim kurumlarının yapımının sürdüğünü belirten Vali Kızılcık, Trabzon’da bugün itibariyle 6 bin 144 derslik bulunduğunu, yapılacak olan çalışmalarla bunlara 629 derslik daha ekleneceğini söyleyerek ve bu projeler tamamlandığında Trabzon’da eğitimin alt yapısında önemli rahatlama olacağını söyledi.

          DEVAM EDEN YATIRIMLAR

          Vali Kızılcık, Merkezi yatırım programı ile devam eden eğitim yatırımlarının, TOKİ Spor Lisesi (16) derslik, Akçaabat Lisesi Spor Salonu İkmal İnşaatı, Akçaabat Yıldızlı TOKİ İlköğretim Okulu (32) derslik, Akçaabat Sarıtaş TOKİ İlköğretim Okulu (24) derslik, Arsin Anadolu Lisesi (16) derslik, Çarşıbaşı Çok Programlı Lise (16) derslik,  Yomra Anadolu Lisesi (16) derslik olduğunu açıkladı.

          Valilik Yatırım Programında yer alan eğitim yatırımlarından da bahseden Kızılcık, Çukurcayır İlköğretim Okulu (24) derslik, Çankaya YİBO Lojman Yapımı (9 Daire) Merkez İlköğretim Okulu (24) derslik, Yomra Anaokulu (5) derslik olmak üzere toplam 61 dersliğin yapılacağını, buna ilaveten bir hayırsever tarafından yaptırılan 8 derslikli Çamburnu Fazıloğlu Mahmut Bıçakçı İlkokulunun da 2011 yılında yapımına başlandığını ve toplamda 189 dersliğin yapımı devam ettiğini belirtti.

          İHALE AŞAMASINDA OLAN YATIRIMLAR

          Vali ayrıca devlet yatırımı programına alınıp ihale hazırlıkları devam eden yatırımların, Gazi Anadolu Lisesi Spor Salonu( zemin etüt ve maliyeti hazırlanıyor). Çukurcayır Lisesi (24) derslik( yaklaşık maliyeti hazırlanıyor), Arsin Halk Eğitim Merkezi (8) derslik( sözleşme aşamasında), Vakfıkebir Otelcilik ve Turizm Meslek Lisesi (16) derslik( ek kamulaştırma yapılıyor)

          Valilik yatırım programı çerçevesinde ise, Pelitli Anaokulu (5) derslik( kamulaştırma çalışmaları devam ediyor), Akçaabat Akçakale Anaokulu (5)derslik, Beşikdüzü Çeşmeönü İlköğretim Okulu (16) derslik, Çaykara Anaokulu (5) derslik, Düzköy Anaokulu (5) derslik( yaklaşık maliyeti hazırlanıyor), Merkez İlköğretim Okulu (2) derslik(ihalesi mahkeme aşamasında) olduğunu söyledi.

          Hayırseverlerimiz Eğitime Destek Veriyor

          Trabzon'da devletin ortaöğretim alanındaki bu yatırımlarının dışında hayırseverlerin de yapmak istediği yatırımların olduğunu belirten Kızılcık, hayırseverlerle 2003 yılından bu güne kadar toplam 73 protokol yapıldığını açıkladı.Vali,hayırsever yatırımları da şu şekilde sıraladı   ''24 derslikli Araklı Ali Cevat Özyurt İlkokulu, 8 derslikli Çarşıbaşı Fenerköy ŞH. Muhammet Türk İlkokulu , 16 derslikli Çaykara Anadolu Lisesi ve Pansiyon Binası, 3 derslikli Maçka TOGEM (Emre Belezoğlu) Anaokulu, 4 derslikli Of Uğurlu H. Ahmetoğlu İlköğretim Okulu, 3 derslikli Of Ali İbrahimağaoğlu Anaokulu, 100 yataklı Of İlve Yeşilyurt Kız Öğrenci Yurdu, 12 derslikli Of İş Okulu olmak üzere toplam 156 derslik .

          2013 Yılında Programa Alınan Projeler

          2013 yılında programa alınan yeni projeleri de açıklayan Vali Kızılcık, “merkezi yatırım programıyla 24 derslikli Merkez Anadolu Lisesi, 300 kişilik Merkez Anadolu İmam Hatip Lisesi Pansiyonu, 24 derslikli Akçaabat Teknik Lisesi Ek Binası, Vakfıkebir Anadolu Lisesi Spor Salonu. Valilik Yatırım Programlarında ise, 5 derslikli Çukurçayır Anaokulu, 24 derslikli Aydınlıkevler İlkokulu, 24 derslikli Yeşiltepe İlkokulu, 24 derslikli Pelitli İlkokulu, 24 derslikli Erdoğdu İlkokulu, 24 derslikli Çukurçayır İlkokulu, 24 derslikli Akçaabat Söğütlü İlkokulu, 5 ek derslik Araklı Erenler İlkokulu, 5 derslikli Beşikdüzü Anaokulu, 24 derslikli Of İrfanlı İlkokulu, 5 ek derslik Tonya Hoşarlı İlkokulu, 24 derslikli Vakfıkebir Kemaliye İlkokulu, 24 derslikli Yomra Merkez İlkokulu olmak üzere tüm bütün projelerle toplam derslik sayısı 629’a ulaşmıştır” dedi.   

          629 Derslik Yatırım Trabzon'da Eğitimi Rahatlatacak

          Yapımı devam eden eğitim kurumlarının bir an önce tamamlanıp hizmete girmesini arzu ettiklerini ifade eden Kızılcık, Trabzon'da eğitim alanında hayırseverlerce yapılan bu yatırımların dışında devlet tarafından da çeşitli yatırımlar yapıldığına işaret ederek, “Yapılacak olan 629 derslik Trabzon’da eğitim büyük ölçüde rahatlatacak” dedi.

          Vali Kızılcık ayrıca, Türkiye ve Trabzon'un geleceği için eğitimin çok önemli olduğunu, eğitim alanında kente başka yatırımlar yapmak için çalışmalar yapıldığını sözlerine ekledi. 

Toplam Okunma Sayısı : 1413

GülNet İnternet Hizmetleri, GülKom Mühendislik Bilgisayar Ltd.Şti.
Gazipaşa Mah. Cudi Bey Mektep Sok.Mahmut Reis Apt. No:7 Kat:2 Daire:4 Trabzon / TÜRKİYE
Tel: +90 462 326 61 42 - Fax: 0 (462) 326 99 59
E-mail: info@visittrabzon.com