Rehber :
   
Danışmanlık Hizmetleri
Trabzon Marka Patent Ofisi
Tamamını Göster...
   
    Kullanıcı Adı:   
    Parola:           
                       
10.04.2013
Başkan Gümrükçüoğlu, hizmette 4 yılını değerlendirdi


 Gümrükçüoğlu, Trabzon'un el atmadığımız sorunu kalmadı.

       Trabzon Belediyesi Başkanı Dr. Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu düzenlediği basın toplantısında görev süreci içerisindeki gerçekleştirdiği projeleri ve yeni çalışmalarını anlattı.

       Trabzon Belediyesi Çok Amaçlı Salonu'nda düzenlenen ve ulusal ve yerel olmak üzere 8 kanaldan canlı yayınlanan basın toplantısında Başkan Gümrükçüoğlu 4 yıl içerisinde gerçekleştirdikleri projeleri değerlendirdi. Trabzon'da el atmadıkları sorun kalmadığını kaydeden Başkan Gümrükçüoğlu, "Şehrin adeta altından girdik üstünden çıktık. Bizler gelecek seçimler için değil, gelecek nesiller için çalışıyoruz. 'Halka hizmet Hakk'a ibadettir' anlayışıyla hizmetlerimizi sürdürüyoruz. Gelecek kuşaklara daha yaşanılabilir bir kent bırakmak için çalışıyoruz." dedi.

       61 projeden bugüne kadar alan bulunamamasından dolayı 7 projeye başlayamadıkların kaydeden Başkan Gümrükçüoğlu, "Birçok yeni projeyi hayata geçirdik. 61 proje dışında yaklaşık 18 yeni proje başlattık ve birçoğunu tamamladık. Başlatamadığımız 7 proje ile ilgili çalışmalarımız devam ediyor" şeklinde konuştu.

       ÇÖMLEKÇİ'DE HAK SAHİPLERİNE 12 MİLYON TL ÖDENDİ

       Trabzon'un dev kentsel dönüşüm projelerinden olan Çömlekçi'de hak sahiplerine bugüne kadar 12 milyon TL ödendiğini kaydeden Başkan Gümrükçüoğlu, TOKİ ile birlikte yaptıkları diğer projelerden biri olan Tabakhane Kentsel Dönüşümünde de hak sahiplerine 76 milyon TL ödendiğini ve bugüne kadar 180 binanın yıkıldığını kaydetti. Gümrükçüoğlu, Zağnos Vadisi 4.etabında kamulaştırmaların sürdüğünü ve 4. Etap için hak sahiplerine bugüne kadar 27 milyon TL ödendiğini belirtti.

       ÇAMOBA'YA BOTANİK PARKI

       Başkan Gümrükçüoğlu kenti geleceğe taşıyacak projeleri yürütürken bir taraftan da yeni projeleri kazandırmaya devam ettiklerini belirterek, Çamoba'da bulunan 103 dönüm askeri alanı belediyeye kazandırdıklarını kaydederek, "Bu alana botanik bahçesi yapmak için proje çalışmalarına başladık. Çamoba'daki askeri alanı Zağnos Vadisi ile birleştirerek Trabzon'a yeni bir yaşam alanı kazandıracağız" şeklinde konuştu.

       ULAŞIM PROJELERİ İLE TRAFİK RAHATLAYACAK

       Trabzon'u bir Trabzon daha yapacak Kanuni Bulvarı'nın yapımına başlandığını kaydeden Başkan Gümrükçüoğlu, "Kanuni Bulvarı şehrin günlük hayatını bir o kadar daha yukarı çıkaracak. Bunun yanında Erdoğdu ve Karşıyaka- Uğurlu yollarının yapımı devam ediyor. Ayasofya kavşağını genişletme çalışmaları devam ediyor. İtfaiye Kavşağı ihalesi gerçekleştirildi ve yüklenici firmaya yer teslimi yapıldı. Çömlekçide tünel çıkışından sonra yapılması planlanan kavşak ise Çömlekçi Kentsel Dönüşüm projesi ile birlikte planlanmaktadır. Bu projelerin tamamlanması ile kentimizde ulaşım önemli bir oranda rahatlamış olacak" ifadelerini kullandı.

       Trabzon'da doğalgaz çalışmalarının devam ettiğinin belirten Başkan Gümrükçüoğlu 11 mahallede doğalgazın kullanıldığını ve 2014 yılında yapılacak doğalgaz çalışmalarını da planlandığını söyledi. Gümrükçüoğlu, 2015 yılı sonuna kadar tüm kentte doğalgaz ulaştırılmasının planlandığını da sözlerine ekledi.

       TRABZON'UN ALTYAPISI YENİLENİYOR

       Şehrin altyapısını geliştirmek ve yenilemek için projeler hazırladıklarını kaydeden Başkan Gümrükçüoğlu, "Trabzon'da yağmur suları ile kanalizasyon sularının birbirinden ayrılması çalışmalarımız sürüyor. İller Bankası Genel Müdürlüğü proje çalışmasını tamamladı. Kentin tümünün yağmur ve kanalizasyon sularının ayrılması çalışmasını etap etap yapacağız. Bu proje ile birlikte yağmur suları ile kanalizasyon suları ayrılarak derelerin temiz akması ve sahillerin daha da temiz hale gelmesi sağlanmış olacak" şeklinde konuştu.

       Trabzon'un içme suyu şebekesinin en son 40 yıl önce yenilendiğini kaydeden Gümrükçüoğlu, İller Bankası Genel Müdürlüğü ile ortaklaşa yaptıkları çalışmalar sonucu proje ihalesi yapıldı ve projelendirme çalışmaları bitme aşamasına geldi. Projenin tamamlanmasının ardından yapım ihalesinin gerçekleştirileceğini belirten Gümrükçüoğlu, kentin tüm içme suyu şebekesini yenileyeceklerini söyledi.

       Kanalizasyon projesinin yapımı için hava fotoğrafları ve diğer altyapı çalışmaları devam ettiğini kaydeden Gümrükçüoğlu, kenti çağdaş ve modern bir altyapıya kavuşturmak için çalışmalarını sürdürdüklerini kaydetti.

       Trabzon'u her anlamda 'Büyükşehire' hazırladıkları kaydeden Başkan Gümrükçüoğlu çoğu 1972 model olan otobüs filosuna son gelenlerle birlikte 30 yeni otobüs kattıklarını kaydederek, vatandaşlara en iyi hizmeti vermek için 123 yeni araç ve iş makinesinin belediyeye kazandırdıklarını söyledi. Başkan Gümrükçüoğlu, bu yıl için 10 yeni otobüsün daha sipariş verildiğini belirterek, yeni aldıkları iş makinesi, araç ve otobüslere yaklaşık 25 milyon TL ödediklerini de sözlerine ekledi.

       EYOF 2011 SPOR HATIRA PARKI'NIN YAPIMINDA SONA GELİNDİ

       2011 yılında Trabzon 'da yapılan Avrupa Gençlik Olimpiyat Oyunları'nın anısını yaşatmak amacıyla Forum Alışveriş Merkezi karşısında EYOF 2011 Spor Hatıra Parkı yaptıklarını kaydeden Başkan Gümrükçüoğlu, "30 bin metre kare alanda yapımı devam eden park Nisan ayı sonuna kadar tamamlanacak. Yaklaşık 4 milyon TL'ye mal olacak EYOF 2011 Spor Hatıra Parkı'nda Osmanlı çay evi, Japon çay evi, yapay gölet, yürüyüş alanları, fitness aletleri ve dinlenme alanları bulunuyor" dedi.

       TEVFİK SERDAR KÜLTÜR VE SANAT MERKEZİ, KENT MÜZESİ OLUYOR

       Başkan Gümrükçüoğlu, Eski Merkez Bankası Binası olarak bilinen Kahramanmaraş Caddesi'ndeki Tevfik Serdar Kültür ve Sanat Merkezi'nin kent müzesi olarak yeniden düzenleneceğini kaydederek, "Trabzon Valiliği, Trabzon Belediyesi ve Çekül Vakfı ortaklaşa çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Projeleri tamamlandı. 1 yıl içerisinde kentimize şehrin tarihi, sosyal yaşamı ve kültürünün yaşatılacağı kent müzesini kazandıracağız." diye konuştu.

       TRABZON'A MODERN HAYVAN BAKIMEVİ KAZANDIRACAĞIZ

       Trabzon'a modern bir hayvan bakımevi kazandırmak için Orman Bölge Müdürlüğü'nden 83 dönüm arazi 49 yıllığına tahsis yolu ile belediyeye kazandırdık. Çağlayan Beldesi Kendirli Mahallesi'nde bulunan arazi için Ormaniye'ye yıllık 750 TL ücret ödenecek. Hayvan bakımevi için projelendirme çalışmalarına başlandı" ifadelerini kullandı.

       Program, Başkan Gümrükçüoğlu'nun gazetecilerin sorularını cevaplaması ile son buldu.

Toplam Okunma Sayısı : 1402

GülNet İnternet Hizmetleri, GülKom Mühendislik Bilgisayar Ltd.Şti.
Gazipaşa Mah. Cudi Bey Mektep Sok.Mahmut Reis Apt. No:7 Kat:2 Daire:4 Trabzon / TÜRKİYE
Tel: +90 462 326 61 42 - Fax: 0 (462) 326 99 59
E-mail: info@visittrabzon.com