Arap Yarımadasından Direkt Uçuşlar Turizme İvme Kazandıracak
Trabzon Valisi Dr. Recep Kızılcık, Arabistan’dan  Trabzon’a gelen misafirlerin akatrmasız Trabzon’a  gelmeleri için yaptığı  çalışma ve girişimler sonucunu verdi. Riyat’ta bulunan bir turizm acentası ilk  charter seferini Türk Hava Yoları ile 29 Mayıs’ta Trabzon’a  gerçekleştirecektir.
Trabzon Valisi Dr Recep Kızılcık  konu ile ilgili  yaptığı açıklamada “Son bir kaç yıldır Arap yarımadasından gelen  misafirlerimizin İstanbul üzerinden Trabzon ‘a yaptıkları aktarma sonucunda  yolculuğun uzun sürmesinden dolayı şikayetler alıyorduk. Misafirlerimizin  İstanbul hava limanı yerine 4 saat daha erken Trabzon’a direkt uçuşla  gelmelerini sağlamak için Türk Hava Yollarıve diğer yetkililerle yaptığımız  görüşmeler sonucunu verdi. Riyat’ta bulunan turizm acentası ilk charter seferini  gerçekleştirecek. Böylelikle Arap yarımadasından geçen yıl 60 bin civarında   gelen turist sayımızın  bu yıl 80 bine ulaşmasını hedefliyoruz. Bu hedefe  ulaşmak için turizm altyapısını geliştirmeye çalışıyoruz.” dedi
THY Cidde Müdürü Osman Hacımahmutoğlu’nun verdiği  bilgiye gore “Riyat’ta bulunan turizm acentası ilk charter seferini 29 Mayıs’ta,  ikincisini 12 Haziran’da, üçüncüsünü 26 Haziran’da, dördüncüsünü 3 Temmuz’da  Türk Hava Yolları’nın direkt Trabzon uçağıyla gerçekleştirecek. Bu seferlerde  Arabistan’dan Trabzon’a gelmek isteyen misafirlerin gün geçtikçe arttığını  görmekteyiz. Bu seferler turizm sektörünün gelişmesini sağlayacağına inaıyorum”  dedi.