Rehber :
   
Hediyelik Eşya ve Oyuncak
Yuma Oyuncak
Tamamını Göster...
   
    Kullanıcı Adı:   
    Parola:           
                       
09.06.2013
16. TÜRSOY Opera Günleri Trabzon'da Gerçekleştirildi


  Bu yıl 20. Kuruluş yılını kutlayan Uluslar arası Türk Kültürü Teşkilatı TÜRKSOY’un geleneksel etkinliklerinden olan TÜRKSOY Opera Günleri’nin 16.sı TÜRKSOY teşkilatına bağlı 8 ülkeden 12 sanatçının katılımıyla Trabzon’da gerçekleştirildi. Akçaabat Güzel Sanatlar Lisesi Konferans Salonunda gerçekleştirilen etkinliğe Trabzon Valisi Dr. Recep Kızılcık, TÜRKSOY Genel Sekreteri Düsen Kaseinov, Akçaabat Kaymakamı Abdul Rauf Ulusoy, İl Emniyet Müdürü Ertan Yavaş, milli Eğitim Müdürü Tamer Kırbaç, Kültür ve Turizm Müdürü İsmail Kansız, Söğütlü Belediye Başkanı Metin Gedikli ile çok sayıda davetli katıldı.

KIZILCIK, ‘TÜRK DÜNYASI SESİNİ DAHA FAZLA DUYURACAK’

Trabzon Valisi Dr. Recep Kızılcık, “TÜRKSOY teşkilatı, Türk kültürünün, Türk dünyasının ortak değerlerinin, ortak renklerinin, sanatının ve mimarisinin gelişmesi için çok değerli projelere imza atıyorlar. Bu birlikteliğin çok önemli kilometre taşlarından biri olan bu etkinlikler sayesinde gelecekte Türk dünyası; insanlığın, huzurun ve barışın egemen olduğu bir dünya için sesini daha fazla duyuracaktır” dedi.

Etkinlikte bir konuşma yapan TÜRKSOY Genel Sekreteri Düsen Kaseinov, “Türk dünyasına üstün hizmetleri geçmiş şahsiyetleri anma etkinlikleri kapsamında 2013 yılını Kazakistan’ın yetiştirdiği büyük şahsiyet Kazak müziğinin üstadı ve milli bestecisi olan Mukan Tölebayev’e ithaf eden teşkilatımız, 16. Opera Günleri’ni yine büyük şahsiyetin anısına gerçekleştirmenin heyecanını yaşamaktadır. Türk dilini konuşan ülkeler arasında kültür ve sanat etkileşiminin pekişmesine yönelik çok sayıda projeye imza atan TÜRKSOY teşkilatı adına, Türk dünyasın opera sanatını sanatseverlerle buluşturmaktan mutluluk duyuyoruz” dedi.

Etkinlikte Vali Kızılcık, günün anısına TÜRKSOY Genel Sekreteri Kaseinov’a gümüş telkari işlemeli fincan takımı hediye ederken, Kaseinov ise Kızılcık’a plaket sundu. Vali Kızılcık, opera sanatçılarına ise çiçek takdim etti.

Konuşmaların ardından etkinlik, Türkiye, Kazakistan, Azerbaycan, Kırgızistan, Başkurdistan, KKTC, Tuva Cumhuriyeti ve Tataristan ülkelerine ait opera sanatçılarının seslendirdiği eşsiz eserlerle devam etti.

Toplam Okunma Sayısı : 1400

GülNet İnternet Hizmetleri, GülKom Mühendislik Bilgisayar Ltd.Şti.
Gazipaşa Mah. Cudi Bey Mektep Sok.Mahmut Reis Apt. No:7 Kat:2 Daire:4 Trabzon / TÜRKİYE
Tel: +90 462 326 61 42 - Fax: 0 (462) 326 99 59
E-mail: info@visittrabzon.com