Rehber :
   
Yöresel Mutfaklar
Beton Helva
Lokma Tatlı
Tamamını Göster...
   
    Kullanıcı Adı:   
    Parola:           
                       
09.06.2013
Teleferiğin güzergâhı ve yapımı değerlendirildi


Başkan Gümrükçüoğlu, teleferiğin yapılmasına karar verilirse 2014 Mart'ına kadar başlatırız

Trabzon Belediye Başkanı Dr. Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu sivil toplum örgütleri, meslek odaları, siyasi parti temsilcileri, üniversite mensupları ve meclis üyeleri ile teleferik projesinin güzergâhı ve yapımı ile ilgili değerlendirme toplantısı yaparak katılımcıların görüş ve önerilerini aldı.

Belediye Meclis Salonu'nda yapılan toplantıda katılımcılar, Trabzon'da yapılması için önerilen ve belirlenen, Boztepe-Sahil (1900 m), Sahil-Çamoba (2822 m) ve Meydan-Boztepe (850 m) güzergâhları için görüşlerini ortaya koydular. Katılıcılar ayrıca başka alternatif güzergâhlar da önererek, düzenlenen toplantı ile fikirlerini ve düşüncelerini ortaya koymayı sağladığından dolayı Başkan Gümrükçüoğlu'na teşekkür ettiler.

Başkan Gümrükçüoğlu, kent sorumluluğu ve bilinci ile yapılan toplantılara katılarak görüşlerini dile getiren sivil toplum örgütlerine, meslek odalarına, üniversitelere ve siyasi parti temsilcilerine teşekkür ederek, "Trabzon için yapılan önemli projelerde genel birliktelikle karar verilmesi gerekiyor. Bugüne kadar ki çalışmalarınız ve ortaya koyduğunuz projeler bizlere her zaman yol gösterici olmuştur" dedi.

Başkan Gümrükçüoğlu, seçimler öncesi söz verdikleri '61 proje' içerisinde teleferik projesinin yer aldığını kaydederek, "İllaki teleferik yapacağız diye net tavrımız yok. Süreç içerisinde gelişen ve değişen Trabzon'a bağlı olarak yaptığımız incelemeler neticesinde bu projeden vazgeçmemiz durumunda bu kararımızı medeni bir cesaretle çıkar vatandaşlarımıza söyleriz. Bunda da hiç bir beis yok. Birçok il yaptı, illa ki bizde yapalım düşüncesi içerisinde olmadık. Ortaya çıkan fikirler doğrultusunda bu projeyi yapacaksak tabi ki projeyi 2014 Mart'ına kadar başlatırız. Bunu yapacaksak Trabzon İl Belediyesi olarak yapacağız. Bunun için de 8-9 aylık bir zamanımız var" şeklinde konuştu.

Başkan Gümrükçüoğlu, teleferik projesinin yap-işlet-devret modeli ile yapılabileceğini de sözlerine ekleyerek, Trabzon'u gelecek kuşaklara en iyi şekilde aktarmak için yaptıkları çalışmalara destek veren, kurum, kuruluş, sivil toplum örgütü ile meclis üyelerine teşekkür etti.

Toplantıda Başkan Gümrükçüoğlu, katılımcılara tek tek söz vererek teleferik için görüş, düşünce ve önerilerini aldı. Gümrükçüoğlu dile getirilen görüş ve önerilerin dikkate alınacağını kaydederek, "Yaptığımız bu toplantıda ortaya koyduğunuz fikirleri tek tek not alıyoruz. Sizlerin görüş ve önerileri bizlere yol gösterici olacaktır. Birlik ve beraberlik içerisinde bu tarihi kente en iyi hizmeti vermek için gayretlerimizi bundan sonra da sürdüreceğiz" ifadelerini kullandı.

Toplam Okunma Sayısı : 1542

GülNet İnternet Hizmetleri, GülKom Mühendislik Bilgisayar Ltd.Şti.
Gazipaşa Mah. Cudi Bey Mektep Sok.Mahmut Reis Apt. No:7 Kat:2 Daire:4 Trabzon / TÜRKİYE
Tel: +90 462 326 61 42 - Fax: 0 (462) 326 99 59
E-mail: info@visittrabzon.com