Rehber :
   
Otomotiv
Kofoğlu Otomotiv
Hassoy
Koçmak Oto Renault
Adnan Otomotiv
Tamamını Göster...
   
    Kullanıcı Adı:   
    Parola:           
                       
06.05.2009
Başkan Gümrükçüoğlu ilk basın toplantısını yaptı


Başkan Gümrükçüoğlu ilk basın toplantısını yaptı
"Belediyenin borcu 73 trilyon"


       Trabzon Belediye Başkanı Dr.Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, başkanlığının ilk bir ayını yaptığı basın toplantısı ile değerlendirdi. Belediye sosyal tesislerinde yapılan toplantıya basın mensupları yoğun ilgi gösterdi.

       Trabzon Belediye Başkanı Dr. Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu Belediyeyi 73 trilyon borçla devraldıklarını ifade ederek, "Her zaman söylediğim gibi açık şeffaf ve katılımcı bir anlayışla çalışmalarımızı sürdüreceğiz. Bu nedenle belediye ile ilgili bilinmesi gereken her şeyi basın mensuplarımız aracılığı ile kamuoyuna duyurmak için aylık basın toplantıları yapmayı planlıyoruz. İlkini gerçekleştireceğimiz bu toplantıda görevi devraldığımız ilk bir aylık dönemde fotoğrafını çektiğimiz belediyemizin mali ve genel tablosu hakkında basın mensuplarımızı bilgilendirmeyi uygun gördük. Buna göre belediyemizin borcu 73.115.787.00 TL. dir" dedi. Mevcut borç tablosu ile belediyenin kendini döndürmesinin zor olduğunun altını çizen Gümrükçüoğlu," İller Bankası'ndan gelen paylar bile belediyemizde çalışan işçi memur ve TRABEL'in maaşlarını ve diğer hizmet alımlarını karşılamamaktadır. Geçmişe dönük 5 yılda gerçekleştirilen uygulamalara değinen Gümrükçüoğlu, kurumlarının büyük kısmına sahip olduğu TRABEL Şirketi ve bir firma aracılığıyla belediyeye geçmiş 5 yıllık dönemde 509 kişi alındığını belirterek, şunları söyledi: ''Bir önceki yönetim, TRABEL'i 470 kişi ile devralmıştı. Daha sonra bu kişilerden 148'i kendi istekleriyle, emekli olarak veya işten çıkarılmak suretiyle TRABEL'den ayrıldı. Geriye kalan 322 kişi ise 5 yılın sonunda 761'e ulaştı. Oskay isimli bir firma aracılığıyla da 70 kişi işe alındı. Böylece TRABEL ile Oskay aracılığıyla 831 kişi işe alındı. Bu sayıdan baştaki 322 kişiyi düşersek 5 yıl içinde işe başlatılan kişi sayısının 509 olduğunu görürüz. Hiç bir zaman işçi alımına karşı olmadığımızı bir kez daha ifade etmek istiyorum. Fakat işin niteliği ve iş kapasitesinde herhangi bir artış olmadığı halde işçi alımları belediyemizi zor durumda bırakmıştır. Başka bir ifade ile Trabzonlu 230 bin vatandaşımızdan topladığımız su paraları bu arkadaşlarımıza gitmektedir"dedi.

   

       Trabzon Belediyesi'ni yönetecek kadroları seçme hakkına sahip olduğunu belirten Başkan Gümrükçüoğlu, " Seçim öncesinde hiç kimsenin ekmeği ile oynamayacağımızı, çalışan her kardeşimizin işine devam edeceğini söyledim. Bu sözümde de durdum ve duruyorum. Ama hangi çalışanın hangi birimde çalışacağı idarenin tasarrufundadır. Bunun kadar da doğal bir şey olamaz"dedi.

       Göreve geldikleri bir aylık süre içerisinde kente yapacakları projelerle ilgili birtakım gerişimler yaptıklarını belirten Gümrükçüoğlu, "Bu amaçla şehrimizde özel üniversite kurulması için uğraşıyoruz. Bu konuda YÖK ve bakanlıklar düzeyinde girişimlerimiz sürüyor. Ayrıca doğalgaz ihalesini alan şirketle ilgili görüşmelerimiz neticesinde şehir besleme inşaatının bir an önce başlatılmasını sağladık. 20 Mayıs tarihi itibari ile de Değirmendere bölgesinde çalışmalara başlanacak. Eylül ayında Değirmendere'nin doğusundaki mahallelere doğalgaz verilecek"dedi.

       Kentsel Dönüşüm projeleri ile ilgi girişimleri başbakanlık, bakanlık ve TOKİ ile başlattıklarını dile getiren Gümrükçüoğlu, " Ayasofya Müzesi'nin çevresinin kentsel dönüşümü ile ilgili proje yapıldı ve dün itibari ile başbakanlıktan izin istendi. Yine Zağnos Vadisi'nin 2. etabı ile Bahçecik'e çıkan yolun genişletilmesi ile ilgili yapım projesi ihaleye çıktı. Bunun yanında Tabakhane kentsel dönüşüm projesinin imzalanması için TOKİ ile görüşmelerimiz devam ediyor" dedi.

       Erdoğdu yolunun genişletilmesi için girişimlerini sürdürdüklerini belirten Gümrükçüoğlu, " Bakanımız Sayın Faruk Nafiz Özak'ın da yardımlarıyla bu yolu karayolları ulaşım ağına aldırdık. Karayolları Bölge Müdürlüğünün projeyi tamamlaması ve gerekli ödeneklerin bütçeye konulması ile birlikte bu yılın Eylül ayında projenin başlatılması ve planlandığı gibi giderse bu yolu 2012 yılında vatandaşların hizmetine sunulması planlanmaktadır"dedi.

       Başkan Gümrükçüoğlu, sahil yolundaki üç kavşak düzenlemesi için çalışmalar yaptıklarını belirterek, "Tünel çıkışı çömlekçi kavşağı, İtfaiye önündeki kavşak ile Ayasofya da müze altındaki kavşak düzenlemesi için karayolları ile görüşmeler yaptık. Trafiğin yoğun olarak tıkandığı bu kavşakları bir an önce düzenleyip rahat ulaşım sağlayacağız"şeklinde konuştu.

   

Toplam Okunma Sayısı : 1808

GülNet İnternet Hizmetleri, GülKom Mühendislik Bilgisayar Ltd.Şti.
Gazipaşa Mah. Cudi Bey Mektep Sok.Mahmut Reis Apt. No:7 Kat:2 Daire:4 Trabzon / TÜRKİYE
Tel: +90 462 326 61 42 - Fax: 0 (462) 326 99 59
E-mail: info@visittrabzon.com