Rehber :
   
Nakliyat Şirketleri
Yaylıoğlu Nakliyat
Tamamını Göster...
   
    Kullanıcı Adı:   
    Parola:           
                       
29.09.2013
Trabzon Pilot İl


  Yerel Önleme Ve Güvenlik Komisyonu İlk toplantısını Yaptı

Trabzon ‘un geçtiğimiz hafta İç Güvenlik Sektörünün Sivil Gözetiminin Geliştirilmesi Projesi’ne pilot il olarak katılmasının ardından oluşturulan Yerel Önleme ve güvenlik komisyonu ilk toplantısı Valilk A toplantı salonunda yapıldı. İç İşleri Bakanlığı tarafından yürütülen proje, Avrupa Birliği, Birleşmiş Milletler Kalkınma Programı’nın desteğiyle gerçekleştiriliyor.

Yerel Önleme Ve Güvenlik Komisyonu’nun başkanlığını üstlenen Vakfıkebir İlçesi Kaymakamı Sedat Sırrı Arısoy’un başkanlığında gerçekleştirilen ilk toplantıda projede Birleşmiş Milletler Kalkınma Programını temsilen pilot iller kordinatörü Dr. Sevcan Akıncı bir sunum gerçekleştirdi. Toplantıya ilgili kurum amirleri, Kent Konseyi Üyeleri ve STK temsilcileri de katıldı.

“İç Güvenlik Sektörünün Sivil Gözetimin Geliştirilmesi “Projesinin Yerel Önleme Ve Güvenlik Komiyonun ilk toplantısında konuşan Vakfıkebir Kaymakamı Sedat Sırrı Arısoy projenin Avrupa’da 40 yıldır uygulandığını Türkiye de ise 2008 yılından bugüne devam ettiğini söyledi. Arısoy “projenin şu an ikinci aşaması uygulanıyor. Ülkemizde toplum destekli polis uygulamasında olduğu gibi toplumun, vatandaşların,güvenlik hizmetlerinden faydalanıcıların içine dahil olduğu güvenlik hizmetlerinin sürdürülmesi ve iyleştirlmesi amaçlanmaktadır. Demokratik haklar ve kişi hak ve özgürlüklerinin vatandaşlar tarafından kullanılıp teminat altına alınması, İç İşleri Bakanlığı ile Vali ve kaymakamların kolluk kuvvetlerinin üzerindeki varolan denetim ve gözetim yetkilerinin etkin biçimde konu alınması ve şeffaf katılımcı,vatandaş odaklı bir sivil gözetim sistemi oluşturulması amaçlanmaktadır. Projenin hedeflerinde kolluk kuvvetleri ve sivil toplum arasında sivil gözetim kavramı üzerinden genel bir anlayış birliği oluştulması. İspanya,İngiltere ve Fransa uygulamaları örnek alınarak , proje çıktıları kapsamında Türkiye’de etkin bir sivil gözetim yasal çerçevesini oluşturmak. Ve İç Güvenlik birimlerinin denetlenmesi için kurumsal kapasitenin geliştirilmesi olarak sıralayabiliriz “ diye konuştu.

 

Toplam Okunma Sayısı : 1346

GülNet İnternet Hizmetleri, GülKom Mühendislik Bilgisayar Ltd.Şti.
Gazipaşa Mah. Cudi Bey Mektep Sok.Mahmut Reis Apt. No:7 Kat:2 Daire:4 Trabzon / TÜRKİYE
Tel: +90 462 326 61 42 - Fax: 0 (462) 326 99 59
E-mail: info@visittrabzon.com