Rehber :
   
Hediyelik Eşya ve Oyuncak
Yuma Oyuncak
Tamamını Göster...
   
    Kullanıcı Adı:   
    Parola:           
                       
29.09.2013
Trabzondan Çin'e Fındık İhracatını 2'ye Katlayacağız


KARGİD, “TRABZON’DAN ÇİN’E FINDIK İHRACATINI 2’YE KATLAYACAĞIZ”


Altıntaş, “Fındık üreticimizin, fındığı işleyen esnafımızın ve fındığı ihraç eden işadamımızın yüzünü güldüreceğiz.”


Geçtiğimiz Haziran ayında KARGİD in özel davetlisi olarak Trabzon’a gelen Çinli işadamı Dr. Hu Bauojun ticaret, yatırım ve kalıcı bağlantılar sağlamak amacıyla tekrar Trabzon’a geldi.
Çin’in Heilongjiang Eyaletinin millet vekili ve aynı zamanda Çin fındık sektöründe ciddi söz sahibi olan Tian Long Group Yönetim Kurulu Başkanı Dr. Hu Bauojun yaptığı gezi ve ziyaretlerden duyduğu memnuniyetini dile getirdi.
Baujun, “Daha önceki gelişimde Trabzon da yaptığım fizibilite çalışmaları Türk fındığının kalitesi ve buradaki profesyonel tesisler, tercihlerimiz arasında Trabzon’u öne çıkardı. Türk Fındığını Çin pazarında söz sahibi yapmak istiyorum. Trabzon’a ticari geliş gidişlerim devam edecek. Ayrıca Türk işadamlarının gösterdiği sıcakkanlı ve misafirperver duruş bana güven verdi. Onlarla ticaret yapmaktan büyük onur duyacağım.” Dedi
Baujun, Trabzon fındığı ile ilgilide burada yetişen fındığın kalite ve lezzet bakımından dünyanın en iyi fındığı olduğunu, Çin de yetiştirdikleri fındığın daha küçük, yağsız ve tatsız olması nedeniyle çok rağbet görmediğini, bu açıdan Türk fındığının Çin pazarına hâkim olacağını ifade etti.
Ticari ziyaretlerin yanı sıra Sümela Manastırı ve Uzungölü de gezen Baujun Trabzon’un doğal güzelliklerine de hayran kaldı.
Karadeniz İşadamları Derneği Yönetim Kurulu başkanı Ahmet Yaşar Altıntaş, Sayın Dr. Hu Bauojun’a bir önceki gelişlerinde Trabzon’u ve Türk fındığını olabildiğince tanıtmaya çalıştık, kendilerinin gıda ve özellikle fındık üzerine Çin de ciddi yatırımları mevcut burada yapılacak anlaşmalar ile Trabzonlu işadamlarımızın Çin ile ticaretlerini artırmaları en büyük temennimiz. Fındık üreticimizin, fındığı işleyen esnafımızın ve fındığı ihraç eden işadamımızın yüzünü güldüreceğiz. Dedi.
Altıntaş, “Şehrimizi ziyaret ederek bizleri onurlandıran Dr. Hu Baujun Beye Türk fındığı hakkındaki görüşleri ve ticaret için Trabzon’u seçmiş olması sebebiyle teşekkür ediyorum. Bölgemiz her geçen gün ticaret ve yatırım için cazibe merkezi olmaya devam ediyor. İşadamlarımızın ihracatını artırmak ve yeni ticari bağlantıları sağlaması için elimizden gelen gayreti göstermeye hazırız. KARGİD bundan önce olduğu gibi bundan sonra da işadamlarımıza köprü olmaya devam edecektir.” Dedi

Toplam Okunma Sayısı : 5022

GülNet İnternet Hizmetleri, GülKom Mühendislik Bilgisayar Ltd.Şti.
Gazipaşa Mah. Cudi Bey Mektep Sok.Mahmut Reis Apt. No:7 Kat:2 Daire:4 Trabzon / TÜRKİYE
Tel: +90 462 326 61 42 - Fax: 0 (462) 326 99 59
E-mail: info@visittrabzon.com