Rehber :
   
Enerji Ürünleri & Tarım Makinaları
Özsöz Ticaret
Can Makina & Jeneratör
Vatan Jeneratör
Tamamını Göster...
   
    Kullanıcı Adı:   
    Parola:           
                       
08.05.2009
TSİAD Başkanı Kafkas, Trabzon Stratejik Planını .....


 

Trabzon SİAD Başkanı Zeyyat Kafkas,

İstihdam Devletten değil, Devletin destekleyeceği Sanayici ve İşadamlarından beklenmelidir.

 

TSİAD Başkanı Kafkas, Trabzon Stratejik Planını Belirlemeye  mecburuz

 

 Trabzon SİAD yeni yönetim kurulu önemli sosyal partner ziyaretlerini bugün de sürdürdü. Emniyet Müdürü, Cumhuriyet Başsavcısı ve Gelir İdaresi Başkanını makamında ziyaret ettiler.

TSİAD Başkanı Kafkas, yapılan ziyaretleri değerlendirerek; Trabzon istihdam yaratacak yatırımları gerçekleştiremediği için göç veren bir şehir durumundadır. Trabzon’un özellikle dışardan doğrudan yatırımcı çekebilmesi için, Trabzon Kalkınma Ajansı veya güçlü bir lobi faaliyetine gerek duyulmaktadır. Sektörel ve Bölgesel teşvikler alabilmek için İlimize özel, stratejik bir plan üzerinde durulması  gerekmektedir., dedi.

 

Antalya bu anlamda turizm teşviğini 1993 yılında alarak bugünkü Antalya olmuştur. Bursa otomotivde yine çok özel (özellikli) teşvik alarak gelişmiştir. Trabzon’da bu tür bir teşvikle “ Bölgesel ve Yerel Kalkınma hamlesini gerçekleştirebilir. Bunun için Trabzon Stratejik Planının yapılmasının ısrarla üzerinde durmaktayız..

 

Başkan Kafkas değerlendirmesini şöyle sürdürdü.

 

Bu plan ile Kamu, Özel ve Sivil Toplum kuruluşları  demokratik, katılımcı ve bilimsel bir yöntemle Trabzon’un geleceğini öngörebilir. Bu çalışma içinde mutlaka bir sürükleyici sektör öne çıkacaktır. İşte bu sektör teşvik alarak ve gelişmenin diğer dinamikleri de hesaba katılarak (kümelenme vb yöntemlerle) Trabzon göç veren değil, göç alan bir il haline gelebilir. İstihdam kapısı Devlet değil, onun destekleyeceği sanayici ve işadamları olmalıdır.

 

Toplam Okunma Sayısı : 2162

GülNet İnternet Hizmetleri, GülKom Mühendislik Bilgisayar Ltd.Şti.
Gazipaşa Mah. Cudi Bey Mektep Sok.Mahmut Reis Apt. No:7 Kat:2 Daire:4 Trabzon / TÜRKİYE
Tel: +90 462 326 61 42 - Fax: 0 (462) 326 99 59
E-mail: info@visittrabzon.com