Rehber :
   
Eğlence Merkezleri
Mass Performance Hall
Tamamını Göster...
   
    Kullanıcı Adı:   
    Parola:           
                       
11.10.2013
Tonya Öz Geleneklerini Sürdüren ve Yaşatan Bir İlçemizdir


Belediye Başkanı Kurt’tan Vali Öz’e Tonya Tereyağı

Tonya Belediye Başkanı Ahmet Kurt ve beraberindekiler Trabzon Valisi Abdil Celil Öz’ü makamında ziyaret etti.

Ziyarette konuşma yapan Vali Öz, “Trabzon şehri tarihi güzelliklere sahip bir konumdadır. Özellikle Tonya ve Şalpazarı ilçelerimiz biraz daha bozulmamış tarihi geleneği ve üretim yapısı ile birlikte geleneklerini sürdüren, yaşatan ilçelerimizdir. Bu ilçelerimiz göç vermelerine rağmen belli üretim ve alt yapısıyla hizmetlerini devam ettirmeyi başarmaktadırlar. Bu anlamda bizlerde kamu kurumları ile birlikte alt yapı ve diğer alanlarda hizmetler yapmaya çalışıyoruz. Bölgelerimizde bulunan ilçe ve belde belediye başkanlarımızda hizmetlerine sürdürmeye çalışıyorlar. Hiç kuşkusuz üretim yapımızı sürdürmemiz gerekmektedir. Kendi bölgemize mahsus belli markalarımız ve ürünlerimiz bulunuyor. Ancak bölgemizin kırsaldan verdiği göç ve coğrafi yapısından dolayı belli zorluklarımız da var. Hep birlikte çalışarak belli markadaki doğal ürünlerimizi, doğal güzelliklerimizi ve turizmden biraz pay alarak kalkınmamızı beraberce sürdüreceğiz. İlçenin burada bulunan derneklerle bir bütün olarak bu şekilde bir araya gelmesi bir geleneğin ve birikimin sonucudur” dedi.

BAYRAMLARIN KLASİK RESMİ KİŞİLERİN KUTLADIĞI BİR BAYRAM OLMAKTAN ÇIKMASINI VE COŞKUYLA KUTLANMASINI İSTİYORUZ

İlçelerden Cumhuriyet Bayramı kutlamalarına her yönüyle katılmalarını isteyen Vali Öz, “ Cumhuriyet Bayramlarında ilçelerimiz, gelenekleriyle bayram günlerinde bir kısım gösteri yapsın ve yöresel ürünler, arabalarla birlikte halka tanıtılsın, ürünler ikram edilsin, bayramlar klasik resmi kişilerin kutladığı bir bayram olmaktan çıkıp coşkuyla geçsin istiyoruz. Bu anlamda ilçelerden destekler bekliyoruz. Trabzon, doğusunda, batısında, yaylasında ve denizinde farklı zenginlikleri ve kültürü olan bir şehir. Bu kültürü şehirle birlikte ileriki süreçte oluşacak turizm alt yapısıyla diğer ziyaretçilerle paylaşmamız çok önemli. Bundan ötürü Cumhuriyet bayramında, bir ölçüde bunu gerçekleştirmeye çalışacağız.

SAHİP OLDUĞUMUZ ZENGİNLİKLERİMİZİ TÜRKİYE’NİN FARKLI BÖLGELERİNDE YAŞATMALIYIZ

Sahip olduğumuz bu zenginliği sadece Tonya’da yaşamamız bize çok bir şey katmayabilir. Bu tür etkinlikleri Trabzon’un genelinde ve Türkiye’nin farklı bölgelerinde yapmış olduğumuz etkinliklerle yaşatmakta faya vardır. Önümüzdeki yıl Ankara ve İstanbul’da yapacağımız etkinliklerde yöresel kültürü, tatları ve lezzetleri yöresi ile birlikte yaşatmamızda fayda vardır. Şunu bilmeliyiz ki yapacaklarımız bizim insanımız için yönlendirici ve teşvik edici olabilir” diye konuştu.

Tonya Belediye Başkanı Ahmet Kurt ise yaptığı konuşmasında , “Trabzon önemli bir ilimiz buranın idareciliği de şeref verici bir idareciliktir. Birlikte ekip çalışması içerisinde güzel bir çalışma sürdüreceğimize inanıyorum. İlçemizin belirli markaları bulunmaktadır. Tereyağımız, folklorumuz ve yayla turizmimiz bunlardan bir kaçına örnektir. Son on yılda yedi Türkiye biriciliği almış durumdayız” dedi.

Ziyarette Başkan Kurt, Vali Öz’e meşhur Tonya Tereyağı hediye etti.

 

Toplam Okunma Sayısı : 1371

GülNet İnternet Hizmetleri, GülKom Mühendislik Bilgisayar Ltd.Şti.
Gazipaşa Mah. Cudi Bey Mektep Sok.Mahmut Reis Apt. No:7 Kat:2 Daire:4 Trabzon / TÜRKİYE
Tel: +90 462 326 61 42 - Fax: 0 (462) 326 99 59
E-mail: info@visittrabzon.com